Ερωτήσεις στην τριμελή Επιτροπή του «Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος».
Το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί σοβαρά το φιλοβασιλικό ρεύμα στην Ελληνική επικράτεια και αυτό οφείλεται στην ελληνοπρεπέστατη, χριστιανική και αρχοντική στάση τους τις ημέρες του πένθους τους για τον Βασιλιά Κωνσταντίνο. Το email και ο ιστότοπος μας έχει γεμίσει από ερωτήσεις σχετικά με το πως βλέπει το «Δημοκρατικό Ἐθνικὸ Ρεῦμα» την Βασιλευομένη Δημοκρατία. Το ΔΕΡ δεν είναι είναι κόμμα, ούτε κίνημα, είναι μία αγωνιστική διαδικτυακή προσπάθεια και αποτέλεσμα νέων ανθρώπων που αγαπούν τον Χριστό, την Πατρίδα, την Οικογένεια και την Βασιλεία. Ας δούμε τις ερωτήσεις:
- Βασιλόφρονας σήμερα; Δεν ακούγεται κάπως παρωχημένο και παλιομοδίτικο;;
Ο Έλληνας Βασιλόφρονας είναι εκείνος ο Ρωμιός, δηλαδή ο Ορθόδοξος Έλληνας, που γνωρίζει αντικειμενική ιστορία και γι' αυτό υποστηρίζει και επιθυμεί η Πατρίδα του να έχει πολίτευμα Βασιλευομένης Δημοκρατίας. Γνωρίζουμε ιστορία και γι' αυτό θέλουμε την αποκατάσταση του βασιλικού θεσμού σε μία σοβαρή Δημοκρατία. Σήμερα δεν έχουμε Δημοκρατία, έχουμε Ολιγαρχία του χρήματος, των πολιτικάντηδων και της αριστεράς.
- Πως ονειρεύεται το «Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα» την Βασιλευομένη Δημοκρατία;
Ξεκινώντας από την μετάνοια, που είναι αλλαγή τρόπου σκέψης και ζωής, μπορούμε να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα: όπως είναι συγκρότηση μίας Δημοκρατίας με επικεφαλής Βασιλιά κατά το σουηδικό πρότυπο, λαμβάνοντας φυσικά υπόψιν τις ελληνικές ιδιαιτερότητες, με Κυβέρνηση, Βουλή και δημοψηφίσματα κατά το ελβετικό πρότυπο, δημιουργός του οποίου υπήρξε ο μακαριστός Ιωάννης Καποδίστριας και Γερουσία ως ελεγκτικό και νομοθετικό σώμα. Αυτές οι προτάσεις υπάρχουν και στο βιβλίο του κ. Χρήστου Αντωνιάδη. Μία Δημοκρατία που θα ενημερώνει αντικειμενικά τους πολίτες της, μία Δημοκρατία που θα έχει ευέλικτους και σοβαρούς Νόμους, μία Δημοκρατία που δεν θα καταπατά την Εκκλησία αλλά έχει μαζί της σχέση συναλληλίας και θα την αφήνει ανεξάρτητη από τις κρατικές τσιμπίδες, μία Δημοκρατία που πρωτίστως θα πιστεύει το «ἀπὸ Θεοῦ ἄρξασθε».
- Στην πρότασή σας ποιο είναι το πρόσωπο του Βασιλέως και τί αρμοδιότητες έχει;
Στην πρόταση του «Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος» ο Βασιλεύς «είναι ο Ανώτατος Άρχων του Κράτους, σύμβολο της ενότητος του Έθνους» και το αξίωμά του «είναι ασυμβίβαστο με οποιοδήποτε άλλο αξίωμα, θέση ή έργο». Η ανάληψη των καθηκόντων του να γίνεται με θρησκευτικό όρκο ενώπιον του Πρωθυπουργού, των Υπουργών, των Βουλευτών, της Ιεράς Συνόδου και των ανωτέρων αρχών. Ο τύπος όρκου που προτείνουμε είναι ο εξής: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος να προστατεύω την Ανατολική Ορθόδοξη του Χριστού Εκκλησία και την ελευθερία των Ελλήνων, να φυλάττω το Σύνταγμα και του νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Ελληνικού Κράτους και να διακονώ την ενότητα του Ελληνικού Έθνους». Επίσης, μπορεί να καθιερωθεί η στέψη του ως Βασιλέως των Ελλήνων με ειδική ιεροτελεστία προβλεπομένη από το Τυπικό της Ανατολικής Ορθοδόξου του Χριστού Εκκλησίας και γίνεται ένα μήνα μετά την ορκωμοσία του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών.
Αρμοδιότητες που μπορεί να έχει ο Βασιλιάς είναι: Κήρυξη εργασιών της Βουλής και της Γερουσίας, Μηνιαία ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Γερουσίας, Υπογραφή Νόμων και Διαταγμάτων, Χορήγηση αμνηστίας για πολιτικά αδικήματα, Αρχηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, Διορισμός 2 μελών της Γερουσίας αριστίνδην, Υπογραφή διαπιστευτηρίων των Ελλήνων πρεσβευτών, Συμμετοχή Βασιλέως και Διαδόχου σε υπουργικά συμβούλια - δυνατότητα συμβουλευτικής παραινέσεως Προεδρία ανωτάτων (συμβουλευτικών) Συμβουλίων, Διαγγέλματα προς τον Ελληνικό λαό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου