Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΟ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του «Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος».

Ζούμε απίστευτα πράγματα! Η τηλεόραση, το ραδιόφωνο, κάθε μέσο ενημέρωσης έχει επιστρατευθεί για τον κορωνοϊό, την καταπολέμησή του, τα μέτρα, το εμβόλιο και μάλιστα χωρίς σταματημό καθημερινά! Ο κόσμος έχει τρελαθεί και δεν ξέρει ποιον και τι να ακούσει. Η απουσία παντελούς ορθής και αληθούς ενημέρωσης καθιστά τον καθένα πρόβατο στην μηχανή του κιμά των ισχυρών της γης... Και στο θέατρο του παραλόγου έρχεται να συμμετάσχει και η Εκκλησία!

Η Εκκλησία φαίνεται πως ξεχνά τον σκοπό της ο οποίος είναι η πρόσληψη, η μεταμόρφωση και ο αγιασμός του ανθρώπου και του σύμπαντος κόσμου και ασχολείται με επίγειες και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Συγκεκριμένα, η Εκκλησία της Ελλάδος κατέστη ουραγός στις επιθυμίες του εκάστοτε ισχυρού και έρχεται να συζητήσει υποχρεωτικότητα σε ένα αμφιβόλου ποιότητος ιατρικό μέσο! Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα εξετάσει το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ιερέων (!!!) κατά την συνεδρία της την 13η Ιουνίου 2021. Ας σημειώσουμε την ημερομηνία αλλά και την απόφαση που θα ληφθεί. Όντως ο κορωνοϊός φανέρωσε την απουσία εκκλησιαστικού ήθους από κάποια μέλη μέσα στο Σώμα της Εκκλησίας (δεν λειτουργούσαμε ως μέλη αλλά π.χ. ως οπαδοί θρησκείας ή του γέροντα κλπ) αλλά πλέον φανερώνεται και η απουσία εκκλησιαστικής παιδείας-μετά λύπης το λέμε-και από Επισκόπους! 

«Τὰ δημοσίως λεγόμενα, δημοσίως καὶ κρινέτωσαν»

Ας ακούσουμε δηλώσεις κάποιων Μητροπολιτών. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος (9-7-2021) σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό Mega είπε πως πρέπει «υποχρεωτικό να γίνει το εμβόλιο για όλους, όχι μόνο για τους ιερείς. Αν δεν γίνει υποχρεωτικό, αφήνουμε τη δυνατότητα στους αναποφάσιστους να αναπτυχθεί μέσα τους μια σκέψη και προβληματισμός ότι δεν είναι κακό να μην κάνουν το εμβόλιο». Τάδε έφη στόμα, όχι «ειδικού», αλλά Μητροπολίτη. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ μας είπε (12-7-2021) πάλι στο Mega ότι «ο εμβολιασμός είναι ο μοναδικός τρόπος για να χτίσουμε τείχος ανοσίας». Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος είπε (12-7-2021) πως «τά ἐμβόλια πού χρησιμοποιοῦνται γιά τήν ἀσθένειεα covid-19 εἶναι εὐεργετικά, σώζουν ἀνθρώπινες ζωές, παρά τίς μικρές παρενέργειες, καί ἔτσι πρέπει νά τά δεχόμαστε.  Ὅσα ἀντίθετα ἐπιχειρήματα ἄκουσα μέχρι τώρα δέν μέ ἔχουν πείσει». Οι ίδιοι (οι Αρχιερείς) που ομιλούν για διάκριση ρόλων και οριοθέτηση επιστημονικών πεδίων έρχονται και τα παραβιάζουν για να μπουν στα όρια της επιστήμης!

Αρνητής ή επιφυλακτικός;

Η ιατρική επιστήμη είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο και δι' αυτής ο άνθρωπος καλείται να δοξάζει τον Θεό. Και ένα μέσο δοξασμού του Θεού της ιατρικής επιστήμης είναι ανά τους αιώνες και ο εμβολιασμός. Τώρα, όμως, η αμφιβολία της πλειοψηφίας των ανθρώπων για τα συγκεκριμένα εμβόλια κατά του Covid-19 δεν έγκειται στην άρνηση του ιού, σε μεταφυσικές δεισιδαιμονίες ή συνωμοσιολογίες αλλά σε μία επιφύλαξη όταν ακούει πως καθημερινά συνάνθρωποί τους λόγω παρενεργειών των εμβολίων πεθαίνουν ή αποκτούν κάποια παθογένεια (π.χ. θρόμβωση κα).

Αυτή η επιφύλαξη αν μή τι άλλο, επιτείνεται περισσότερο ανησυχητικά όταν οι ίδιοι άνθρωποι ακούνε από το στόμα του Πρωθυπουργού ότι θα δοθεί 150 ευρώ σ΄ όποιον και όποια εμβολιαστεί από την ηλικιακή ομάδα 18-24!!!

Αυτή η επιφύλαξη διογκώνεται στην ψυχή του ανήσυχου πολίτη όταν ενημερώνεται ότι «τα εμβόλια βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο μέχρι το 2023» και εύλογα εκ των υστέρων αναρωτιέται «μήπως είμαι πειραματόζωο»...

Αυτή η επιφύλαξη αυξάνεται όταν ο πρωθυπουργός συμπεριφέρεται στην Εκκλησία ως υποχείριό της και «συμβουλεύει...» Αρχιερείς να πείσουν τον κόσμο για την αναγκαιότητα του εμβολίου....!!!

«Καί βέβαια δέν μπορεῖ κανείς νά ἀρνῆται τήν ὠφελιμότητα τῶν ἐμβολίων, ὅταν παράλληλα χρησιμοποιῆ τά σύγχρονα ἐπιτεύγματα τῆς τεχνολογίας, ὅταν καθημερινά χρησιμοποιεῖ ποικίλα φάρμακα, ἔχοντας τόν φόβο τοῦ θανάτου, ὅταν ἔχη ἀναφορά στήν φιλαυτία του» είπε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου στις 12 Ιουλίου 2021. Ουδείς αρνείται την ωφελιμότητα των εμβολίων, όμως έχει το δικαίωμα να απορεί και επιφυλάσσεται όταν βλέπει πως ίσως δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο κτίζεται το «τείχος της Ελευθερίας».  

Επίλογος

Ακούστηκε πως «ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας της Ορθοδοξίας». Μακάρι αλλά με τέτοιες φωνές στην ελλαδική Εκκλησία πολλοί θα απογοητευτούν και άλλοι θα το εκμεταλευτούν και θα διεκδικούν τον ρόλο του Χριστιανού και θα εμφανίζονται ως σωτήρες της Εκκλησίας. Βιώσαμε για τα καλά κάποιους «όψιμους χριστιανούς του καναπέ» να φωνάζουν να ανοίξουν οι Ναοί μέσα στην καραντίνα και μετά ούτε πάτησαν το πόδι τους. Τώρα, που οι Ναοί είναι ανοιχτοί, το εκκλησίασμα έχει πέσει δραματικά. Και δεν φταίει ότι έγινε η Ανάσταση στις 21:00, η Πανορθόδοξη Σύνοδος στο Κολυμπάρι το 2016 ή η αναγνώριση της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας. Φταίει ότι η Εκκλησία αντί να βιώνει και να μεταδίδει νήψη, κατήντησε κρατική υπηρεσία. Φταίει ότι αντί οι Επίσκοποι να είναι χαρισματικοί Πατέρες, κατήντησαν διοικητές και δεσποτάδες. Φταίει ότι αντί η αποστολή της Εκκλησίας να είναι θυσία και ποιμαντική, περιορίστηκε σε ξερά λόγια του άμβωνα. Και πλέον φταίει ότι αντί να προασπιστεί την οντολογική υπόσταση του ανθρώπου «κατ' εἰκόνα καὶ καθ' ὁμοίωσιν Θεοῦ» τον υποβιβάζει σε χείριστο άτομο και υποχείριο της υποχρεωτικότητας...! 

Να κτίσουμε όλοι μαζί τείχος ανοσίας στην ψυχοσωματική υγεία, στον όλον άνθρωπο!

Ευχηθούμε «καλή ανοσία» σ' όσους εμβολιάστηκαν ή θα αποφασίσουν να εμβολιαστούν!

Μακριά από τις σειρήνες του διχασμού εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων!

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΥ!!!

1 σχόλιο:

  1. Αν το εμβόλιο σε προστατεύει γιατί σε νοιάζει αν θα το κάνω εγώ?
    Αν όμως όχι,γιατί θες να το κάνω κι εγώ? θέτω αυτά τα δύο ερωτήματα προς κάθε αναγνώστη καλής θελήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή