Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

"ΒΑΣΙΛΙΚΗ" ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2013

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Κατά παράκληση σχολιαστή αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο όπου θα κάνει μία ανασκόπηση στα γεγονότα γύρω από τον Βασιλιά Κωνσταντίνο και την βασιλική οικογένεια κατά το έτος 2013.

Παραίτηση κ. Στργγυλού
* Τον Φεβρουάριο του 2013, ο επί δεκαετίες διευθυντής του προσωπικού γραφείου της Ελληνικής Βασιλικής οικογένειας στο Λονδίνο κ. Κωνσταντίνος Στρογγυλός, αποχώρησε από την θέση του.

Επίσκεψη στα Ιωάννινα
* Το διήμερο 23-24 Φεβρουαρίου 2013 οι Βασιλείς μας Κωνσταντίνος και Άννα-Μαρία μετά των Πριγκίπων Παύλου και Νικολάου και των εγγονών τους Κωνσταντίνου-Αλεξίου και Οδυσσέως-Κίμωνος επισκέφθηκαν την πόλη των Ιωαννίνων επί τη 100η επετείω της απελευθερώσεως της πόλεως από τον Στρατηλάτη Κωνσταντίνο, παππού του Βασιλέως.
Εν αρχή κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο των πεσόντων και την επόμενη μέρα (Κυριακή) εκκλησιάστηκαν και συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Ιωαννίνων. Η Βασιλική Ένωση Ιωαννίνων έκανε το παρόν της και πρωτοστάτησε στις εκδηλώσεις επευφημιών υπέρ του Κωνσταντίνου ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που φώναζαν μετά το πέρας της Λειτουργίας: "Κωνσταντίνε, έλα να μας σώσεις".
Εν συνεχεία επεσκέφθησαν τον ασθενήσαντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Θεόκλητο και το απόγευμα μετέβησαν εις Μέτσοβο όπου εγένοντο ενθουσιωδώς δεκτοί από τους κατοίκους της περιοχής. Μετά από ολιγόωρο διαμονή αναχώρησαν αεροπορικώς προς Αθήνα.

Επιμνημόσυνη Δέηση στο Τατόι
* Στις 31 Μαρτίου 2013, ο Κωνσταντίνος και η Άννα-Μαρία ήρθαν από το εξωτερικό και διέμειναν στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία".
Την επόμενη μέρα- 1 Απριλίου- ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος συγχοροστατούμενος υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσογείας κ.κ. Νικολάου, Κηφισίας κ.κ. Κυρίλλου και Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρου, παρουσία των Βασιλέων Κωνσταντίνου και Άννης-Μαρίας τελέστηκε στο κοιμητήριο του Τατοΐου επιμνημόσυνη δέηση για τους αείμνηστους Βασιλείς Παύλο και Φρειδερίκη καθώς και τρισάγιο στη μνήμη των Βασιλέων Γεωργίου Α΄ και Γεωργίου Β΄.
Την ίδια μέρα διέρευσε επισήμως το γεγονός της μόνιμης επιστροφής και επανεγκατάστασης των Βασιλέων στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στο Πόρτο Χέλι.

Το κλείσιμο του εν Λονδίνω Γραφείου του Βασιλέως και το Πάσχα του στο Πόρτο Χέλι
* Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2013 το εν Λονδίνω Γραφείο της Βασιλικής Οικογένειας και εγκαθίσταται επισήμως στην Αθήνα υπεύθυνη του οποίου είναι η κ. Ειρήνη Παπαδέλλη.
* Την Μεγάλη Εβδομάδα οι Βασιλείς παρακολούθησαν τα θεία πάθη στο Πότρο Χέλι και την Ανάσταση εώρτασαν οι Βασιλείς μας στο Πόρτο Χέλι.

Διαμαρτυρία ΠΟΑΣΥ για την φύλαξη του Βασιλέως
Σε μία εμετώδη επιστολή προχώρησε τον Ιούνιο του 2013 η συνδικαλιστική οργάνωση των Αστυνομικών ΠΟΑΣΥ γιατί φυλάσσουν 6 αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αργολίδας τον Βασιλέα. Δεν παραπονέθηκαν για τα παχύδερμα της πολιτικής που τους κόβουν τον μισθό αλλά για τον εγγονό του διπλασιαστή της Ελλάδας. Αχαριστία!

Ο Βασιλεύς στο Νοσοκομείο
Στις 8 Ιουλίου 2013, ο Κωνσταντίνος αισθάνθηκε πόνους στο ουροποιητικό σύστημα. Εισήχθη στην Βιοκλινική Αθηνών και με την λήψη της κατάλληλης αγωγής, έγινε πλήρως καλά και έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Ιουλίου. 
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ευχαρίστησε θερμότατα τον καθηγητή κ. Πανταζή Κυριαζή και το νοσοκομειακό προσωπικό της Βιοκλινικής Αθηνών για την αμέριστη φροντίδα τους.

Εγκατάσταση Νικολάου στην Ελλάδα
Στις 1 Οκτωβρίου 2013, το πριγκιπικό ζεύγος Νικολάου-Τατιάνας αποφάσισε να διαμείνει στην Ελλάδα. Διαμένουν σε διαμέρισμα του κουμπάρου τους εφοπλιστή Νάσσου Θανόπουλου και όχι στο Καστρί των Παπανδρέου που διαδίδουν διάφοροι δημοσιοκάφροι.

Δήλωση του Βασιλέως
Σε μία ενωτική δήλωση προέβη ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος στις 25 Νοεμβρίου 2013. Χαρακτήρισε την τρόικα "σκληρή επιτήρηση των δανειστών" και κάλεσε όλους τους Έλληνες ενωμένους να καταπολεμήσουν το φαινόμενο της βίας και πρότεινε την κατάργηση κομμάτων που προωθούν με τις πράξεις τους την βία. Ιδιαίτερη νύξη έκανε και στα 3 ελληνόπουλα που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας των ακραίων τους ιδεολογιών.

Δεν ιδρύουν κόμμα!!!
Kontra News* Κατά το 2013, μύθοι που καλλιεργεί η αστική δεξιά ή η φαντασία και ο φόβος των πολιτικάντηδων γέννησαν τους μύθους περί της ιδρύσεως κόμματος από τον Πρίγκιπα Νικόλαο.
Ο Κωνσταντίνος ξεκαθάρισε στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" στις 26 Σεπτεμβρίου 2012 πως ο ρόλος του Βασιλέως είναι πάνω και πέρα από κόμματα. Ρόλος ενοποιός και ενωτικός. Ωστόσο κάποιοι επιμένουν.
Κάποιοι μάλιστα αναμειγνύουν την Γιάννα Αγελλοπούλου και ορισμένους εφοπλιστές ενώ άλλοι εξ αυτών (μη γελάσετε) βρήκαν και το όνομα του δήθεν κόμματος και αυτό είναι "Εθνικό Πατριωτικό Κίνημα".
Το blog μας έβγαλε ανακοίνωση ώστε ο κόσμος να μην πιστέψει αυτά τα ανυπόστατα δημοσιεύματα. Η Βασιλική Οικογένεια θα ανακοινώσει τις προθέσεις της, αν αποφασίσει να κάνει κάτι. 
Σήμερα, 11 Ιανουαρίου 2014, η εφημερίδα "Kontra.news" (το διπλανό πρωτοσέλιδο) γράφει "Ο Πρίγκιπας Νικόλαος ετοιμάζεται να φτιάξει κόμμα. Παρέδωσε το Καστρί ο Γιωργάκης στον γιο του Κωνσταντίνου".
ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ! ΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ!
Ο Κωνσταντίνος θα επιστρέψει ως Βασιλεύς όλων των Ελλήνων, όχι μόνων των δεξιών ή μίας συγκεκριμένης παράταξης. Θα είναι Βασιλεύς όλων των Ελλήνων, και των αριστερών και των δεξιών και των κεντρώων και των σοσιαλιστών ακόμα και εκτός Ελλάδος αδελφών μας, είτε είναι Βορειοηπειρώτες, είτε Κωνσταντινουπολίτες, είτε Ιμβριώτες, είτε ομογενείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου