Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

ΘΡΗΝΕΙ η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ - ΝΕΚΡΟΙ από ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ

Μήνυμα της τριμελούς επιτροπής του «Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος».

    Η Ελλάδα σήμερα θρηνεί 43 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους μετά από σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη. Στην πλειοψηφία τους αφορούν νέα παιδιά με εκτιμώμενη ηλικία 20-30 ετών. Άνθρωποι διαμελισμένοι και απανθρακωμένοι. 6 νέοι άνθρωποι ηλικίας 20-25 ετών δίνουν την δική τους μάχη στις Μ.Ε.Θ. στα Νοσοκομεία της Λάρισας, ενώ υπάρχουν και περισσότεροι από 50 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται και δέχονται την φροντίδα και φαίνεται να πάνε καλά.

    Τι να πεις μπροστά στην ανείπωτη αυτή θλίψη; Μπροστά στην τραγωδία και στα θανατωμένα ανθρώπινα σώματα ταιριάζει η σιωπή και η προσευχή μας! Δεν χωρούν λόγια. Μιλάνε τα κεκοιμήμενα σώματα από μόνα τους! Προσευχόμαστε οι κεκοιμημένοι αδελφοί μας να αναπαύονται μέσα στην αγκαλιά του Θεού «ἕνθα οὐκ ἔστι πόνος, οὐ λύπη, οὐ στεναγμός, ἀλλὰ ζωὴ ἀτελεύτητος». Προσευχόμαστε να είναι όλο και μικρότερος ο αριθμός των τραυματισμένων και των αγνοουμένων και όσοι βρίσκονται τραυματισμένοι σε οποιαδήποτε μορφή ο Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων να τους χαρίζει υγιείς και ακλόνητους στις οικογένειές τους!

    Η ημέρα δεν το αρμόζει. Αλλά το οφείλουμε στην μνήμη των αδίκως θανατωμένων αδελφών μας. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβερνήσεως Μητσοτάκη. Που αδιαφορούσε όταν τον Απρίλιο του 2022, ο Χρήστος Κατσιούλης υπέβαλε στην ΕΡΓΟΣΕ την παραίτηση του, εκφράζοντας την διαφωνία του για ενέργειες του Οργανισμού επί θεμάτων ανάταξης των γραμμών και των συστημάτων ασφαλείας. Που σφύριζε αδιάφορα για το εξώδικο των μηχανοδηγών από τον Νοέμβριο του 2022, οι οποίοι περιέγραφαν την κακή κατάσταση σιδηροδρομικής υποδομής και έλλειψη συντήρησης. Που κώφευε στους εργαζομένους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προειδοποιούσαν από τις 7 Φεβρουαρίου: «Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις. [...] Όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους και την ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων, τα ατυχήματα δεν έχουν τελειωμό». Που αγόρασε τρένα από την Ελβετία, η οποία και τα έκρινε ακατάλληλα και απέτρεπε το Ελληνικό κράτος από αυτήν την αγορά. Το λιγότερο ήταν που παραιτήθηκε ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και οι διοικητές του ΟΣΕ Σπύρου Πατέρα και της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστου Βίνη. Το καλύτερο θα ήταν η παραίτηση της κυβέρνησης, η διάλυση της ΝΔ και η αυτοπαράδοσή σας στην Ελληνική Δικαιοσύνη! Ευτυχώς κηρύχθηκε και τριήμερο εθνικό πένθος.

Ἀνάπαυσον, Κύριε,
τὰς ψυχὰς τῶν ἀδίκῳ θανάτῳ θανατωθέντων ἀδελφῶν ἡμῶν
καὶ τάξον αὐτὰς ἐν τόπῳ φωτεινῷ, ἐν τόπῳ χλοερῷ, ἐν τόπῳ ἀναψύξεως
καὶ πᾶν ἁμάρτημα παρὰ αὐτοῖς πραχθὲν συγχώρησον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου