Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Γράφει ἕνας ἐκ τῶν διαχειριστῶν τοῦ «Δημοκρατικοῦ Ἑλληνικοῦ Βασιλείου».

    Τηλεοπτικός σταθμός στην Ρωσία αφιέρωσε ρεπορτάζ της τον Ιανουάριο του 2023 στην Ελληνική Βασιλική Οικογένεια με αφορμή μία συγκινητική και πρότυπη στάση του σε ηλικιωμένο. Η οικογένεια του Διαδόχου Παύλου, σύσσωμη, κατά την διάρκεια μίας βόλτας της, έγινε αντιληπτή από έναν παππού 80-85 ετών, ο οποίος έσπευσε να την χαιρετίσει. Ο γιος του Διαδόχου Παύλου Κωνσταντίνος-Αλέξιος έσπευσε, όχι να του κάνει χειραψία, αλλά να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει στο μαγούλο!!! ΣΕΒΑΣΜΟΣ & ΗΘΟΣ! (Δείτε εδώ στο 20ο λεπτό και έπειτα: https://www.youtube.com/watch?v=rNoU1xhZkos&t=1s)
    Το γεγονός παρουσίασαν και τηλεοπτικοί σταθμοί στην Νορβηγία, την Σουηδία και το BBC, αντιπαραβάλλοντάς το με την ασέβεια που επικρατεί σήμερα στις τάξεις των νέων, αποτέλεσμα κυρίως της αδιαφορίας των γονέων! Στην Ελλάδα βέβαια δεν έγινε απολύτως κανένας λόγος! 

    Αυτή η ανατροφή του ήθους και του σεβασμού ήταν πρωταρχική φροντίδα μίας ενωμένης συζυγίας: του βασιλικού ζεύγους Κωνσταντίνου και Άννας Μαρίας. Μία συζυγία που μόνο αγάπη και ενότητα ξεχείλιζε. Αυτό το πέρασε στα παιδιά της! Απότοκος αυτού του κλίματος ήταν μία ενωμένη οικογένεια.

    Θα αρκεστούμε στην προσωπική μαρτυρία σε εγχώριο τηλεοπτικό σταθμό του προσωπικού μπάτλερ του αειμνήστου Βασιλέως Κωνσταντίνου για δύο χρόνια στην οικία του στο Πόρτο Χέλι Στάθη Παπαχριστοφίλου: «Με υποδέχτηκαν στο Πόρτο Χέλι και είχα την τιμή να έχω μερικούς από τους καλύτερους δασκάλους που θα μπορούσα να έχω. Ως τέτοιους τους αναγνωρίζω και ως τέτοιους τους τιμώ [...] Ο σεβασμός με τον οποίον μου φέρθηκαν και αντιμετώπισαν επαγγελματικά τη συνεργασία μας ήταν ο ευγενέστερος που έχω δει. Δεν άκουσα ποτέ την προστακτική. Είναι μία οικογένεια με πολύ βαθιές αρχές και νομίζω ότι ο πόνος που είδατε (στην κηδεία του Βασιλέως) να αποτυπώνεται στο πρόσωπο της Άννας Μαρίας ήταν πολύ ανθρώπινος».

    «Θεωρώ ότι υπήρξε υποδειγματική οικογένεια, με τη μητέρα να είναι ο πυλώνας όλων αυτών. Μία μητέρα που πραγματικά αγκάλιαζε παιδιά, εγγόνια και πολλούς συγγενείς. Η σχέση του τέως Βασιλιά με τα παιδιά ήταν η κλασική σχέση ενός πολύ τρυφερού μπαμπά. Η αγάπη προς όλα του τα παιδιά, ειδικά στα εγγόνια του, ήταν υποδειγματική».

    Αυτή η μαρτυρία αρκεί για να καταδείξει τί εστί Βασιλική Οικογένεια της Ελλάδος και πόσα στερήθηκε η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια! Ο Θεός, όμως, πιστεύουμε πως έχει το σχέδιό του και όλα τα οικονομεί για την σωτηρία μας. Μη λησμονούμε πως κάθε φορά που ξεφεύγουμε ως πρόσωπα και ως λαός η θεία παιδαγωγία έρχεται από την απομάκρυνση των αξίων...

1 σχόλιο:

  1. Ελληνική Βασιλική Οικογένεια: Υπόδειγμα Πατριωτισμού και Ελληνορθοδόξου(Ρωμέικου) πνεύματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή