Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

ΝΔ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΟΦΡΟΝΕΣ

Μήνυμα της τετραμελούς επιτροπής του «Δημοκρατικοῦ Ἑλληνικοῦ Βασιλείου».

    Το «Δημοκρατικὸ Ἑλληνικὸ Βασίλειο» είναι ιστότοπος που εδώ και 12 χρόνια διακονεί τον διωκόμενο φιλοβασιλικό χώρο στον βαθμό που μπορεί. Μέσα από θεολογικά, ιστορικά, πολιτικά, πολιτειολογικά και επίκαιρα άρθρα σκοπό έχουμε να αφυπνίσουμε τον Ρωμιό που είναι σκλαβωμένος στον λήθαργο του ωχαδελφισμού, της ημιμάθειας, του φραπεδοκαναπέ.

    Δεν νοείται συνειδητοποιημένος Ρωμιός Βασιλόφρων να είναι με την ΝΔ, ένα κόμμα που εκμεταλλεύτηκε την δεξιά (για όσους θέλουν να ονομάζονται δεξιοί) και έδιωξε με νόθο δημοψήφισμα τον Βασιλιά Κωνσταντίνο. Ο Χριστός μας είπε· «οὐδεὶς δύναται δυσὶ κυρίοις δουλεύειν» (Ματθ. 6, 24). Θέλουν Βασιλιά, αλλά ψηφίζουν και τον άνθρωπο και το κόμμα που τον έδιωξε! Και οι δικαιολογίες: «μα θα έρθει η αριστερά εάν δεν ψηφίσουμε τον Μητσοτάκη», «μα δεν υπάρχει άλλος δεξιός», «μα θα έχουμε ακυβερνησία και θα πάμε συνεχώς σε εκλογές». Μέχρι τώρα η ΝΔ συνεργάστηκε 4 φορές με αριστερά κόμματα: το 1989 με τον Συνασπισμό, το 1989-1990 με το ΠαΣοΚ-ΚΚΕ-Συνασπισμό, το 2011 και το 2012-2014 με ΠαΣοΚ. Γαργάρα τα κάνατε οι αυτοχαρακτηριζόμενοι «δεξιοί Βασιλόφρονες» της ΝΔ. Όταν κυματίζει σε λίγους μήνες στην Σάμο και στην Ρόδο η τουρκική σημαία και τα τουρκικά γεωτρύπανα με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ, της Χάγης και τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ αφαιμάζουν τον ορυκτό πλούτο μας, θέλουμε να βλέπουμε την αντίδρασή σας.

     Και κάτι πρόσφατο: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τέως πρωθυπουργός και Πρόεδρος της λερΝέας Δημοκρατίας είπε πως «Η κυβέρνηση πήρε μία πολύ σωστή απόφαση να κηδευθεί ο τέως Βασιλεύς ως ιδιώτης, διότι πολύ απλά υπήρξε αρχηγός κράτους του βασιλείου της Ελλάδος το οποίο δεν υφίσταται πια και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε απολέσει-για λόγους αυτούς κρίνω εγώ-την ελληνική ιθαγένεια». Ακούστε το εδώ: «ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ». Σκύλευσε, λοιπόν, την μνήμη του Βασιλέως, ουσιαστικά τον χαρακτήρισε μη Έλληνα και αρχηγό άλλου κράτους και για τα ψηφαλάκια των φιλελευθέρων, κεντρώων κλπ και τις τυχόν αντιδράσεις της αριστεράς, τον απαξίωσε με τον πλέον περιφρονητικό τρόπο στην κηδεία του! Γιατί δεν έδωσε εδώ και χρόνια η ΝΔ (2004-2009, 2012-2014, 2019-2023) ξανά υπηκοότητα και διαβατήριο στην Βασιλική Οικογένεια;

    Σεβόμαστε τον κάθε άνθρωπο με κάθε προτίμηση που έχει. Είμαστε Βασιλόφρονες μακριά από κόμματα. Όμως, έρχονται εκλογές και πρέπει να βάλουμε πλάτη και ασπίδα στην πώληση του μισού Αιγαίου;;; Το αντιλαμβανόμαστε ή κολλούμε στο τι ψηφίζουν οι μεγάλοι και ποιο κόμμα ψηφίζαμε;; Εάν μας ξεπουλά, μας κλείνει τους Ναούς και καθιερώνει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, 100 ευρώ πρόστιμο, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, θέλετε να τον ψηφίσουμε.

Το Δημοκρατικὸ Ἑλληνικὸ Βασίλειο:

    α) Εμείς δεν είμαστε με κανέναν! Είμαστε με τον Χριστό και την Εκκλησία! Και μόνον. Δεν είμαστε δούλοι των πολιτικάντηδων. «Μὴ πεποίθατε ἐπ' ἄρχοντας, ἐπὶ υἱοὺς ἀνθρώπων, οἷς οὐκ ἔστι σωτηρία» λέει ο Ψαλμός 102. Το πιστεύουμε αυτό που διαβάζουμε, και μάλιστα καθημερινά (στον Εξάψαλμο), ή επισκεπτόμαστε τον Ναό μόνο για να ανάψουμε «κανά κερί για το καλό»;

    β) Έχουμε ψηλά την Ελληνική Σημαία και μόνο. Μας κατηγόρησαν κάποιοι ότι είμαστε εθνικοσοσιαλιστές ή ότι φέρνουμε την αριστερά. Είμαστε Δημοκρατικός ιστότοπος και αυτό σημαίνει ελεύθερη, υπεύθυνη και τεκμηριωμένη παράθεση απόψεων και θέσεων. Εάν προτείνετε άλλη λύση όσοι μας κατηγορείτε με αφορμή το άρθρο «ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ», είμαστε πρόθυμοι να την ακούσουμε. Αλλά δεν μπορούμε να στερήσουμε την ελεύθερη άποψη των διαχειριστών του ιστότοπου, ούτε θα απαγορεύσουμε το πολιτικό σχόλιο, το οποίο κρίνουμε ότι πρέπει να μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να ασπάζονται αυτό που λέμε, αλλά να συμπροβληματιζόμαστε όλοι μας και να ανταλλάσσουμε απόψεις και ιδέες.

    γ) Δεν μας ενδιαφέρει να χάσουμε επισκεψιμότητα στον ιστότοπο. Το μέλημά μας είναι η διακονία της ΑΛΗΘΕΙΑΣ! Όσο κι αν μας πονάει μερικές φορές!

Πολύ απλά: Βασιλόφρων και ΝΔημοκράτης δεν συμβιβάζεται.

ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ,
γιατί αυτός που ψηφίζει κλέφτη, συμμετέχει στην κλοπή!!!

1 σχόλιο:

  1. Από το facebook:
    Σαν χθές πριν 208 χρόνια 1η Ιουνίου του 1815, γεννήθηκε ο Όθων, πρώτος βασιλεύς της Ελλάδος.
    Ο Όθων, πλήρες όνομα Όττο φον Βίττελσμπαχ (Otto von Wittelsbach), ήταν Πρίγκιπας της Βαυαρίας, δευτερότοκος γιος του Διαδόχου, μετέπειτα Βασιλέως της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α΄ και της Θηρεσίας, κόρης του δούκα του Σάζεν Άλτενμπουργκ.
    Λίγο πριν πεθάνει ένας καθολικός παπάς του διάβασε την ευχή. Ο Όθωνας είπε στα ελληνικά το «Πάτερ Ημών» και ξεψύχησε.
    Κηδεύτηκε όπως επιθυμούσε με τη φουστανέλα στον οικογενειακό τάφο της βαυαρικής δυναστείας στην Εκκλησία των Θεατίνων στο Μόναχο.Ήταν 52 χρονών και τα 30 από αυτά είχε βασιλεύσει την Ελλάδα.
    Ο πατέρας του, Λουδοβίκος Α’, όταν συνάντησε τον Δεληγιάννη, πρεσβευτή στο Παρίσι, του ανέφερε:
    «Υπήρξα λάτρης τής αρχαίας Ελλάδος και εκ των ενθερμοτέρων του Αγώνος σας θαυμαστών. Δι’ αυτό και απέστειλα τον υιόν μου με χαράν καί υπερηφάνειαν διά να συντελέση εις την παλινόρθωσιν τής ενδόξου ταύτης γης. Ο υιός μου έσφαλε άραγε εις την διαχείρισιν τής εντολής ην περιεβλήθη; Δεν γνωρίζω ακριβώς. Αλλ’ επίσης αγνοώ αν οι Έλληνες έσφαλον εξώσαντες αυτόν».
    Αυτούς που συνήθως τους αποκαλέσαμε ξένους, εννοώ τους βασιλιάδες, είναι αυτοί ή κάποιοι απο αυτούς που ”έστησαν” τα πόδια κάτω για να βοηθήσουν την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας. Παρόλα αυτά είναι ανοησία να μην αποδεχόμαστε οτι πολλά θέματα όπως και το Μακεδονικό ξεκίνησαν με την υποστήριξη του Βαυαρού Όθωνα και κατέληξαν επιτυχώς με τον Δανό Γεώργιο τον Α.
    Ο Όθωνας υπήρξε ενας καλός βασιλιάς αλλά δεν έγινε αποδεκτός στην Ελλάδα εξαιτίας της Αντιβασιλείας των Armansperg, Maurer, και Heideck οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν και να συνάδουν με τον ελληνικό τρόπο σκέψης . Ιδιαιτέρως δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν την ψυχοσύνθεση ενός λαού ο οποίος είχε ζήσει υποδουλομένος επι 400 χρόνια και δεν ήταν έτοιμος να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό τρόπο σκέψης.
    Ο Όθωνας ασπαζόμενος την Μεγάλη Ιδέα του Κωλέττη έκανε μια υπερπροσπάθεια για να απελευθερωθεί η Ήπειρος , η Θεσαλία και η Μακεδονία . Μάλιστα εξ αφορμής της σύρραξης στις 18 Νοεμβρίου 1853 οταν ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες μεταξύ Ρώσων και Τούρκων στον Δούναβη, ο Όθωνας αποτόλμησε να οργανώσει κίνηση για την απελευθέρωση των προαναφερόμενων εδαφών.Σχεδόν αμέσως συγκροτήθηκαν εθελοντικά σώματα, τα οποία έχοντας την ολόθερμη συμπαράσταση του βασιλικού ζεύγους, του Όθωνα και της Αμαλίας, εισέβαλαν στα αλύτρωτα εδάφη της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, που τότε βρίσκονταν υπό την κυριαρχία των Οθωμανών Τούρκων, για να ενισχύσουν τις τοπικές εξεγέρσεις του ελληνικού στοιχείου. Ο Όθωνας πέταξε τα βασιλικά του ενδύματα και κυκλοφορούσε με τις φουστανέλες και τα τσαρούχια στην Αθήνα ,προσπαθώντας πλέον να ενισχύσει τα επαναστατικά κινήματα.
    Κατόρθωσε παρά την αντίδραση και τις προειδοποιήσεις των Αγγλογάλλων να συγκεντρώσει μυστικά μεγάλα ποσά από πλούσιους ομογενείς και οργάνωσε επαναστατικό στρατό , τον οποίο εμψύχωσε με τους καλύτερους μόνιμους Έλληνες αξιωματικούς και άλλους τοπικούς οπλαρχηγούς (Σπυρίδων Καραϊσκάκης, Θεόδωρος Γρίβας, Κίτσος Τζαβέλας στην Ήπειρο), (στρατηγός Χριστόδουλος Χατζηπέτρος, Καταραχιάς, αδελφοί Μπασδέκη, Καραούλης στην Θεσσαλία) εκ των οποίων οι περισσότεροι απόγονοι των Αγωνιστών του 1821. Τα κινήματα αυτά τα παρουσίασε στους ξένους ως δήθεν αυθόρμητα και αρχικά σημείωσαν κάποιες ασήμαντες τοπικές επιτυχίες καθώς οι Τουρκικές δυνάμεις ήταν αποσπασμένες στην Κωνσταντινούπολη και στις παραδουνάβιες ηγεμονίες. Μάλιστα είχε κάνει και μυστικές συμφωνίες με την Ιταλία για να ανακτηθεί η Κωνσταντινούπολη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή