Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ ΠΑΥΛΟΣ & ΝΙΚΟΛΑΟΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ τους

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του «Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος».

    Πρώτη φορά από την κατάργηση της Βασιλευομένης Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ένας εγχώριος ελληνικός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός, η ΕΡΤ, πήρε συνέντευξη από μέλη της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας και μάλιστα, από τον Διάδοχο Παύλο Β΄ και τον Πρίγκιπα Νικόλαο. Οι Πρίγκιπες  μίλησαν στην εκπομπή «365 στιγμές» με την δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου και η συνέντευξη προβλήθηκε στις 23:45 το βράδυ της 3ης Ιουλίου.

    Στην εκπομπή συμμετείχαν και οι «ιστορικοί» Κώστας Κωστής και Κωνσταντίνα Μπότσιου, πρώην διευθύντρια του Ιδρύματος «Κων/νος Καραμανλής» και ο «συνταγματολόγος» Νίκος Αλιβιζάτος, προκειμένου να δώσουν το ιστορικό στίγμα της πορείας του βασιλικού θεσμού στην Ελλάδα. Δυστυχώς, και οι δύο ιστορικοί αναπαρήγαγαν τις γνωστές προπαγανδιστικές και αβάσιμες φληναφίες για τον Στρατηλάτη Κωνσταντίνο ΙΒ΄, τους Βασιλείς Γεώργιο Β΄, Παύλο Α΄ και Κωνσταντίνο ΙΓ΄, καθώς και ο Νίκος Αλιβιζάτος περί του «τίτλου ευγενείας», με προφανή στόχο να χρωματίσουν αρνητικά τον βασιλικό θεσμό και να προδιαθέσουν αρνητικά τους τηλεθεατές στις επικείμενες τοποθετήσεις και καρδιακές καταθέσεις των Πριγκίπων. Η αλήθεια είναι πως απέτυχαν τον στόχο τους.

    Η ειλικρίνεια και η αυθεντικότητα, το ήθος και η ελληνοπρέπεια τόσο του Διαδόχου Παύλου, όσο και του Πρίγκιπα Νικολάου δίδαξαν ευπρέπεια και σοβαρότητα, αλλά και θύμισαν μία Ελλάδα που σήμερα χάνεται στο πνεύμα της παγκοσμιοποιήσεως και των κελευσμάτων της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Τόσο ο Διάδοχος Παύλος όσο και ο Πρίγκιπας Νικόλαος διατήρησαν την γραμμή του πατέρα τους αειμνήστου Βασιλιά Κωνσταντίνου: να τοποθετούνται με ειλικρίνεια, με προσεκτικότητα, με γνώμονα την εθνική ενότητα και χωρίς υπαινιγμό προκλήσεων.

    Καλύτερα, να μη συνεχίσουμε. Απολαύστε τους στους παρακάτω συνδέσμους:

Παύλος και Νικόλαος: Συνέντευξη 3-7-2023 ΕΡΤ χωρίς παρεμβάσεις ιστορικών.

Παύλος και Νικόλαος: Συνέντευξη 3-7-2023 ΕΡΤ

2 σχόλια:

  1. Μια παραίνεση: όπως στην λέξη ιστορικοί βάλατε εισαγωγικά-κι ορθώς κάνατε-, έτσι έπρεπε να βάζατε εισαγωγικά και στο συνταγματολόγος. Συνεχίστε το εξαίρετο έργο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μια ανάλυση για τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου, αν έχετε χρόνο, σας παρακαλώ. Τώρα με Νίκη, Βελόπουλο και Σπαρτιάτες στη Βουλή, να δούμε αν θα αλλάξουν τα πράγματα, να ξανάρθει πίσω η Βασιλευομένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή