Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ... ΤΟ 1821 - ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Μήνυμα τῆς τριμελοῦς ἐπιτροπῆς τοῦ «Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος».

Όταν ξεκινήσαμε την διαδικτυακή μας προσπάθεια τον Αύγουστο του 2011 είχαν παρέλθει 190 χρόνια από την Ελληνική Εθνεγερσία του 1821... Τότε ήταν διαφορετικό το κλίμα... αρχές προς τα μέσα μίας βαθιάς κρίσης με αγανακτισμένους στην πλατεία Συντάγματος... Φέτος, συμπληρώνονται 200 χρόνια από τότε ο Μητροπολίτης Παλαιών Πατρών και Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Πελοπόννησο Γερμανός μετά την αγρυπνία στην Αγία Λαύρα ύψωσε το Λάβαρο της Εθνεγερσίας. 200 χρόνια σε άλλο κλίμα... Με Πρόεδρο Δημοκρατίας, με κυβέρνηση... με Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, με Κυριάκο Μητσοτάκη, με ΚΙΝΑΛ, με Μέρα 25, με Κουφοντίνα, με κορωνοϊό... 

Άνθρωποι του Θεού

Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε πομπώδεις λόγους και πανηγυρικές πομφόλυγες για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821. Στις 17 Μαρτίου του 1821, ανήμερα του Αγίου Αλεξίου του «Ανθρώπου του Θεού» πολιούχου των Καλαβρύτων, υψώθηκε στην Αγία Λαύρα το Λάβαρο της Επαναστάσεως. Εκείνη την ημέρα δηλώσαμε ως Έθνος ότι είμαστε κι εμείς Άνθρωποι του Θεού.

Σε καμία περίπτωση η Ελληνική Επανάσταση ήταν απότοκος της Γαλλικής Επαναστάσεως· διαφέρουν και στον σκοπό και στην υφή. Η Ελληνική Επανάσταση ήταν Εθνεγερσία εθνική και χριστιανική. Από το 1468 έως το 1821 έλαβαν χώρα πάνω από 20 επαναστατικές ενέργειες τοπικού χαρακτήρα στις οποίες πρωτοστατούσαν Κληρικοί. Η Γαλλική Επανάσταση ήταν ξεσηκωμός κοινωνικός, αντιχριστιανικός και αντιεκκλησιαστικός, εν πολλοίς προπαρασκευασμένος από συμφέροντα για την ανατροπή της γαλλικής βασιλικής δυναστείας.
Μπορεί την Εθνεγερσία να την εκμεταλλεύτηκαν ξενόδουλοι πολιτικάντες και το «ελληνικό» σαράκι της διχόνοιας, όμως δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε τον υπεράνθρωπο ηρωισμό και την θυσία όλων των ηρώων προγόνων μας που πότισαν με το αίμα τους αυτήν την γαλανόλευκη Πατρίδα ώστε σήμερα να μπορούμε να έχουμε μία κρατική υπόσταση.

200 χρόνια μετά...
Σήμερα εάν είχαν την δυνατότητα να ανασταίνονταν, θα μας έφτυναν γιατί θα έβλεπαν πως οι θυσίες τους πήγαν χαμένες όταν τόσο εύκολα υπογράφουμε, παραχωρούμε, ενδίδουμε, υποτασσόμαστε! Και μόνο που συζητάμε για έναν αμετανόητο εγκληματία και διαδηλώνουμε υπέρ του και σπάμε περιουσίες, είναι κατάντια για τον Έλληνα.
Και μόνο που πιστεύει και ψηφίζει όσους του πήραν την περιουσία και τον εξευτέλισαν σε εσωτερικό και εξωτερικό, είναι ντροπή για τον Έλληνα.
Και μόνο που υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν αυτούς οι οποίοι με μία υπογραφή πούλησαν τόνους τιμίου αίματος χριστιανικού μαρτυρίου και ελληνικού πατριωτισμού για συμφέροντα, είναι όνειδος για τον Έλληνα.
200 χρόνια αργότερα, επιβεβαιώνεται ο λόγος του Πλούταρχου· «Ἕλληνες, ἀεὶ παῖδες». Ο Έλληνας σήμερα αναδεικνύει τα κακά του στοιχεία: καταδιώκει τον άριστο, επιδιώκει το ρουσφέτι, ηδονίζεται με τις υποσχέσεις, ενδιαφέρεται πρώτιστα για τα χρήματα, καταστρέφει περιουσίες, θεωρεί την δημοκρατία ασυδοσία, λυμαίνεται το δημόσιο, καίει την σημαία, καλλιεργεί την ρουφιανιά και μία μέρα μετά τις εκλογές μέχρι τις επόμενες βρίζει από το πρωί έως το βράδυ την κυβέρνηση και την Βουλή που ο ίδιος ψήφισε!!! «Ὅ,τι ὁ λαός, τὸ ἴδιο καὶ οἱ ἄρχοντες» επιβεβαιώνει η Παλαιά Διαθήκη... «Οἱ ἄρχοντες εἶναι καθρέπτης τοῦ λαοῦ» συνεχίζει ο Μέγας Φώτιος 15 αιώνες μετά...

Επίλογος
200 χρόνια μετά, ανάξιοι για τις επιλογές, τον τρόπο ζωής μας και για να πιάσουμε στο στόμα μας από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη μέχρι τον τελευταίο ήρωα των βορειοηπειρωτικών βουνών και του Γράμμου-Βίτσι, ας κλείσουμε με μία γεύση από την προσφορά της Εκκλησίας που τεχνηέντως με πρόφαση τον κορωνοϊό σήμερα την κλείνουν και σκοπίμως δεν την αναφέρουν.
Ποιος ύψωσε το Λάβαρο της Εθνεγερσίας; Ιεράρχης, δηλαδή Κληρικός!
Ποιος έβαλε την ματωμένη σφραγίδα του στην Εθνεγερσία του 1821; Πατριάρχης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄, δηλαδή Κληρικός!
Ποιος καλλιέργησε την εθνική παιδεία και την ελληνική γλώσσα; Ο κλήρος, Ιερείς και Μοναχοί οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους έγιναν διδάσκαλοι και παιδαγωγοί του Έθνους. Έκαναν τους Ναούς, τις Μονές, τα υπόγεια και τα κρησφύγετα κιβωτούς διάσωσης και μεταλαμπάδευσης της Χριστιανικής πίστεως και του Ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού.
Τι ήταν ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και ο Ευγένιος Βούλγαρης; Κληρικοί. Αυτοί, όπως και άλλοι και όχι ο Αδαμάντιος Κοραής, διαφώτισαν το σκλαβωμένο Ελληνικό Έθνος.

Εἰς μνημόσυνον αἰώνιον ἔσονται δίκαιοι...

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα που προσπαθεί, που σέβεται, που ακόμα ξέρει να τιμά, να αγαπά και να είναι ευγενής. Σ' αυτήν την Ελλάδα που δεν κλείνει στην φυλακή ήρωες και εθνικούς κυβερνήτες, που δεν εξοστρακίζει Βασιλείς, που δεν ωθεί τους αρίστους στο εξωτερικό, που φλέγεται από ΧΡΙΣΤΟ...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου