Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΝΑΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ

Μήνυμα της τριμελούς επιτροπής του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Προεπισκόπηση
Το άγαλμα της Βασίλισσας Φρειδερίκης στην Κόνιτσα

Με 50 χρόνια καθυστέρηση η Κόνιτσα δια του Δημάρχου της ζητά την επανατοποθέτηση του αγάλματος της Βασίλισσας Φρειδερίκης το οποίο αποκαθήλωσε το καθεστώς της 21ης Απριλίου. Το άγαλμα αυτό υπήρξε δώρο του Ελληνικού Στρατού εις ανάμνησιν της επίσκεψής στην πολιορκούμενη από τους κομμουνιστοσυμμορίτες Κόνιτσα τα Χριστούγεννα του 1947 επιβιβασμένη πάνω σε ένα γαϊδουράκι! Η πράξη της αυτή προκάλεσε γενικό θαυμασμό. Πέρασαν πολλοί οι οποίοι θέλησαν να σπιλώσουν το όνομα της αείμνηστης Βασίλισσας Φρειδερίκης. Μίας προσωπικότητος, μίας Ελληνίδας, μίας Μητέρας!

Σήμερα λείπουν και οι προσωπικότητες, και οι Έλληνες και οι Μητέρες. Δυστυχώς, την Ελλάδα την κυβερνούν νενέκοι οι οποίοι αποξήλωσαν κάθε επίπεδο εθνικού και κοινωνικού βίου. Ζούμε σε μία χώρα όπου οι λαθρομετανάστες ζουν καλύτερα από τους Έλληνες με κατοικία, επιδόματα και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπου η οικογένεια ως θεσμός και ως βίωμα προ πολλού έχει ξεχαρβαλωθεί, όπου η παιδεία δεν υπάρχει, όπου δημοσιογράφοι, υπερόπτες, λαδωμένοι και αλαζόνες, πλάθουν κοινωνικές απόψεις και κατασκευάζουν ανύπαρκτα σκάνδαλα για να κατευθύνουν συνειδήσεις.

Η «Φανέλα τοῦ Στρατιώτου» κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο (1940-41), ο «Ἔρανος τῆς Πριγκίπισσης Φρειδερίκης Διαδόχου τῆς Ἑλλάδος» κατά την κατοχή (1942-1944) ο οποίος απέδωσε 400.000 λίρες και ο «Ἔρανος μετὰ τὴν Ἀπελευθέρωσιν» κατά τον Οκτώβριο - Δεκέμβριο 1944 ο οποίος απέδωσε 42.000 λίρες είναι δικά της έργα. Όλα αυτά τα χρήματα αυτά απεστάλησαν στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωση ως τρόφιμα, ιματισμός, φαρμακευτικό υλικό και νοσοκομειακά αυτοκίνητα. Επίσης, στις αρχές του 1945, οργάνωσε «Ὑγειονομικά συνεργεία», τα πρώτα κινητά ιατρεία, που δεν ήταν περισσότερα από 6 αυτοκίνητα με σκοπό να ανταποκριθούν στις υγειονομικές ανάγκες του μόλις απελευθερωμένου Ελληνικού λαού. Αυτά ως Πριγκίπισσα (1939-1947)!

Ως Βασίλισσα (1947-1964) συντόνισε το έργο όλων των Οργανισμών Κοινωνικής Προνοίας. Ο «Ἔρανος τῶν Βορείων Ἐπαρχιῶν», το «Ἵδρυμα Βασιλεύς Παῦλος» (ή Εθνικό Ίδρυμα Νεότητος), η «Βασιλικὸν Ἵδρυμα Προνοίας», οι «Παιδούπολεις», τα «Σπίτια του Παιδιού», το Κέντρο Προστασίας Βρεφών «Ἡ Μητέρα», οι «προικοδοτήσεις απόρων κορασίδων» είναι έργα της Βασίλισσας Φρειδερίκης!!! Χιλιάδες τα παιδιά που βρήκαν στέγη, θαλπωρή, παιδεία, τεχνική εκπαίδευση, οικονομική ενίσχυση και πάνω από όλα περιβάλλον αγάπης!

Προεπισκόπηση
Η αείμνηστη Βασίλισσα Φρειδερίκη στην Ρόδο

Κάποιοι κατηγορείτε την Βασίλισσα Φρειδερίκη ότι εντάχθηκε στην ναζιστική νεολαία. Μάθετε ότι όταν στις 2 Ιανουαρίου 1941 ήρθε στην Αθήνα ο δρ. φον Άνγκερερ, ειδικός απεσταλμένος του Χίτλερ και σε συνάντηση που είχε με τον Βασιλιά Γεώργιο Β' και το διαδοχικό ζεύγος Παύλο και Φρειδερίκη,  είπε πως η Φρειδερίκη ήταν Γερμανίδα, εκείνη τον διέκοψε με οργίλο ύφος: «Κάνετε λάθος, κύριε. Είμαι Ελληνίδα. Μπορείτε να το καταλάβετε; Όταν παντρεύτηκα τον άντρα μου έγινα Ελληνίδα και τώρα νιώθω περισσότερο περήφανη γι΄ αυτό από κάθε άλλη στιγμή της ζωής μου. Αυτά που σας είπα να τους μεταβιβάσετε, όταν γύρισετε εκεί από όπου ήρθατε». Κάτι τέτοιες θαρραλέες απαντήσεις φανερώνουν και χαρακτήρα...

Όσοι κατηγορείτε την αείμνηστη Φρειδερίκη, μακάρι να μπορούσατε να την μοιάζατε στο ελάχιστο! Την κατηγορείτε αβάσιμα με την πιο αισχρή κατηγορία της μοιχείας με τον Άλεν Ντάλες (πρώην διευθυντή της CIA), όταν τόσα χρόνια ψηφίζατε αυτούς που την νομιμοποίησαν (εάν δεν την έχετε διαπράξει και εσείς οι ίδιοι...). Ήξερε η Φρειδερίκη τι σημαίνει Οικογένεια και τι ιερότητα εμπεριέχει αυτή η λέξη! Ασπάστηκε η Φρειδερίκη την Ορθοδοξία όχι μόνο ως προς το όνομα αλλά και ως προς την πίστη και στον τρόπο ζωής που προσφέρει η Εκκλησία, μακριά από μεγάλους σταυρούς. Απόδειξη: η αγάπη της. Η αγάπη που μίλησε και μιλά μέσα από τα έργα της σε βαθμό που αμέτρητες Ελληνοπούλες βαπτίστηκαν με το όνομα της Βασίλισσας· Φρειδερίκη!  

Όσοι κατηγορείτε την Βασίλισσα Φρειδερίκη για την προίκα στην Πριγκίπισσα Σοφία το 1962, να σας θυμίσω ότι την σύνταξη της Βασιλομήτορος η Φρειδερίκη από την πρώτη στιγμή την έκανε δωρεά στο ΠΙΚΠΑ!!!  Ένας Γεώργιος Παπανδρέου, Πρόεδρος της Ενώσεως Κέντρου που ξεσήκωνε τον κόσμο και την κομματική του νεολαία κατά της προικοδοτήσεως της Πριγκιπίσσης Σοφίας, όταν επανεξελέγη πρωθυπουργός τον Φεβρουάριο 1964, όχι μόνο έδωσε (με 2 χρόνια καθυστέρηση) την προίκα στην Πριγκίπισσα Σοφία αλλά διπλασίασε και την Βασιλική Χορηγία που σε σχέση με την σημερινή Προεδρική Χορηγία ήταν 20 φορές λιγότερη!!!

Την απάντηση στο ερώτηση "Γιατί τόσο μίσος και τόσο πόλεμος στην Φρειδερίκη" δίνει ο γραμματέας του Βασιλέα Παύλου Χαρ. Ποταμιανός στο εξαίρετο έργο του "Αναμνήσεις μιάς ζωής":
"Επειδή ο Παύλος, για διαφόρους λόγους, ήταν πολύ δύσκολος στόχος, διάλεξαν την Φρειδερίκη για να τη διαβάλουν, και να της φορτώσουν όσα μπορέσουν περισσότερα. Δυστυχώς, σε αυτό τους εβοήθησε και η αδυναμία του Έλληνα να πιστεύει εύκολα τις δυσάρεστες φήμες....
Με ανάλογο τρόπο δημιούργησαν γενική πεποίθηση ότι η Φρειδερίκη ανεβοκατέβαζε υπουργούς και πρωθυπουργούς. Πάνω σ΄ αυτό τον μύθο, έχω προσωπική αντίληψη. Θυμάμαι που έτυχε να είμαι αρκετές φορές, όταν ο Βασιλεύς Παύλος πήρε αποφάσεις εθνικής σημασίας, χωρίς ούτε να σκεφθεί την στιγμή εκείνη την Βασίλισσα. [...]
Αμέτρητες εξορμήσεις στα χωριά και όλα σε ατμόσφιαρα αγάπης και έξω από κάθε πνεύμα πολιτικής ή φρονημάτων. Για το έργο της Βασιλίσσης δεν υπήρχαν δεξιοί ή αριστεροί, κομμουνιστές ή εθνικόφρονες. Πήγαινε σε αριστερά προάστια των Αθηνών και την αποθέωναν. Πως να μην την έχουν έχουνε μόνιμα στόχο τους οι μαρξιστές; Πως να μην μηχανεύονται και να μην διαδίδουν κάθε είδους ψέματα εις βάρος της;
Σε μία συνέντευξη Τύπου, απήντησα (σε ερώτηση δημοσιογράφου) ότι θεωρώ ατίμωση για την Ελλάδα το ότι επιτρέπεται να λέγονται και διαδίδονται σκόπιμα τέτοια ψέματα για αυτήν την Μεγάλη Ελληνίδα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά κανείς δεν το δημοσίευσε..."

Προεπισκόπηση
Οι αείμνηστες Βασιλείς Παύλος και Φρειδερίκη στην Ρόδο

Αυτή ήταν η Βασίλισσα Φρειδερίκη!
Όσο και να θέλετε να σπιλώσετε την μνήμη της από ιδεολογικά κόμπλεξ και αισθήματα κατωτερότητος, τα έργα της Βασίλισσας Φρειδερίκης θα είναι πάντα μπροστά σας για να σας θυμίζουν ότι Ελλάδα και Βασιλεία πάνε μαζί! Για να σας θυμίζουν πόσο θέλετε να αποπροσανατολίζετε τον λαό με τις κομματικές σας αγκυλώσεις και πόσο αποχαυνωμένοι είστε στην αριστερή φανατίλα σας!

Η Βασιλεία ενώνει! Τα κόμματα διχάζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου