Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

ΚΗΔΕΙΑ - ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ - ΤΑΦΗ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 Μήνυμα της τριμελούς επιτροπής του «Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος».

        Η κηδεία του αειμνήστου Βασιλέως Κωνσταντίνου, πρώην Βασιλέως των Ελλήνων, θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών στην Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 την 12η μεσημβρινή. Θα χοροστατήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και όσων Μητροπολιτών επιθυμούν. Αναμένεται πλήθος λαού να παραστεί τόσο στο λαϊκό προσκύνημα, όσο και στην εξόδιο ακολουθία!

    Την ίδια ημέρα από τις 6:00 έως τις 10:00 η σορός του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα βρίσκεται στο Παρεκκλήσιο της Μητροπόλεως Αθηνών, τον Άγιο Ελευθέριο, για αποτίμηση φόρου τιμής, δηλαδή λαϊκό προσκύνημα.

    Μετά την εξόδιο ακολουθία, η ταφή του Βασιλέως θα λάβει χώρα στα Βασιλικά Τμήματα στο Τατόι σε αυστηρά οικογενειακό περιβάλλον.

    Να είμαστε όλες και όλοι εκεί για να αποτίσουμε το ύστατο χαίρε στον Βασιλέα Κωνσταντίνο και να προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του στην αγκαλιά του Θεού «ἕνθα οὐκ ἔστι πόνος, οὐ λύπη, οὐ ἀδικία, οὐ στεναγμός, ἀλλὰ ζωὴ ἀτελεύτητος» και για την προσδοκία της συνάντησής μας στην μέλλουσα μακαριότητα.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου