Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΗΘΟΣ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του «Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος».

    «Εάν θες να σε θυμούνται για πάντα πάψε». Αυτήν την σοφή παρακαταθήκη έδωσε ο Βασιλεύς Παύλος Α' στον υιό του και μετέπειτα Βασιλέα Κωνσταντίνο ΙΓ'. Και το τήρησε. Με όποιο κόστος! Αλλά είναι αυτή η προσωπική θυσία του Βασιλέως με γνώμονα την ευημερία του Έθνους. Η μνήμη και των δύο είναι αιωνία, επειδή ακριβώς υπήρξε πρότυπη και παραδειγματική.

    Σήμερα αυτή η συμβουλή πέρασε στον εγγονό, τον Διάδοχο Παύλο Β', ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για να βρίσκεται κοντά στην μητέρα του Βασίλισσα Άννα-Μαρία. Και ο Διάδοχος Παύλος την τήρησε επάξια. Το απέδειξε στις 25 Ιανουαρίου και 15 ημέρες μετά την κοίμηση του πατέρα του, όταν πλησίασε μία δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 για να αποσπάσει μία δήλωση-δεν έχουν τον Θεό τους.... Ο Παύλος ευχαρίστησε την δημοσιογράφο για τα συλλυπητήρια που του εξέφρασε και είπε με ευγένεια το εξής σημαντικό και σπουδαίο «Να περάσουν 40 ημέρες και μετά τα λέμε. Δεν κάνω καμία δήλωση, σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

    Για μία ακόμη φορά με τρεις μόνο λέξεις «να περάσουν 40 ημέρες» μας δίδαξε. Το πένθος διάγεται με σιωπή και προσευχή στην ελληνοορθόδοξη παράδοση σε αντίθεση με όλον αυτόν τον οχετό που εκτοξεύτηκε (και εκτοξεύεται) αυτές τις ημέρες από πουλημένα πολιτικά και δημοσιογραφικά άτομα (όχι πρόσωπα). Τον κεκοιμημένο τον τιμούμε, τον σεβόμαστε, τον φροντίζουμε, δεν τον καίμε, τον ενταφιάζουμε. Όπως τον Χριστό, έτσι και τους ανθρώπους. Ψιλά γράμματα για τις κομπλεξάρες της νεοελληνικής πολιτικής και δημοσιογραφικής σκηνής.

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΗ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. Ο Πρωθυπουργός αντί να βάλει μια μαύρη γραβάτα στο διάγγελμα για τα Τέμπη, μίλησε με σηκωμένο γιακά!!!! Άκουσον άκουσον!! Που είναι; Σε κάποιο κλάμπ ή μπαρ να διασκεδάζει;;; λίγο σεβασμό για τους πεθαμένους δεν έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή