Το ότι διόλου τυχαία δεν επιλέγει ο οίκος του Γεωργίου Α' από την Δανία, για να καταστεί Βασιλεύς των Ελλήνων, μπορούμε να το διαπιστώσουμε από αυτή καθ' εαυτή την καταγωγή του, στην οποία είχε συμπερασματικά φθάσει ο ιερομόναχος, διδάσκαλος, σχολάρχης και συγγραφέας εξ' Ίμβρου, Βαρθολομαίος ο Κουτλουμουσιανός. Πολύ πριν επιλεγεί ως Βασιλεύς ο Γεώργιος Α', ο Βαρθολομαίος μετά από πολύ προσεκτική και εμπεριστατωμένη έρευνα την οποία είχε κάνει σε χειρόγραφα και συγγράμματα της Μονής Κουτλουμουσίου Ίμβρου, είχε διαπιστώσει ότι ο οίκος του Γεωργίου Α' της Δανίας, από την πατρική πλευρά είχε καταγωγή ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ από τον οίκο των Παλαιολόγων ! Το γιατί δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την εγκυρότητα του συμπεράσματος του Βαρθολομαίου είναι καταφανές αν ανατρέξει κανείς στην χρονιά του θανάτου του. Το 1851 συνέβει ο θάνατος του μεγάλου σχολάρχου, κληρικού και συγγραφέως, δηλαδή δώδεκα ολόκληρα χρόνια πριν την επιλογή του Χριστιανού - Γουλιέλμου - Φερδινάνδου - Αδόλφου - Γεωργίου,ως δεύτερου Βασιλέως του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους και επί βασιλείας Όθωνος ακόμη !
Βαρθολομαίος Κουτλουμουσιανός |
Το ότι δεν υπήρχε ΚΑΜΜΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ στην έρευνα του Βαρθολομαίου, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι την σχέση αυτής της καταγωγής έφερε στο φως της δημοσιότητος ο καθηγητής Μαθηματικών και Λογοτέχνης Θρασύβουλος Ζωϊόπουλος ή γνωστός με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο Στέφανος Δάφνης (1882-1947), σχεδόν 70 χρόνια μετά τον θάνατο του Βαρθολομαίου! Επομένως θα έπρεπε με ιδιαίτερη προσοχή να σταθούμε στο γεγονός αυτό και ίσως κάπου εδώ να ψάξουμε και την ΜΑΝΙΑ και ΜΙΣΟΣ εκείνων που ΠΟΛΕΜΟΥΝ τόσο πολύ τον οίκο του Κωνσταντίνου και με την πάση θυσία κατάργηση της Βασιλείας στην Ελλάδα !
Γεώργιος ο Α' |
Καλό είναι πριν εκθέσουμε το συμπέρασμα της ελληνικής καταγωγής του Γεωργίου Α' από την έρευνα του Βαρθολομαίου, να προσθέσουμε μια ακόμη έρευνα εκ μέρους του Δανού ιστορικού ερευνητή Λάγκορν, η οποία επίσης κατέληξε συμπερασματικά στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ του οίκου του Γεωργίου Α΄ και σύμφωνα με τον οποίο οι Βυζαντινές ρίζες της Δανικής Βασιλικής Οικογένειας είναι ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕΣ ! Στον γενεαλογικό πίνακα τον οποίο συνέταξε ο Λάγκορν το 1863, οι ρίζες αυτές οδηγούν στον Αυτοκράτορα Μιχαήλ, επίσης του οίκου των Παλαιολόγων ( 1263-1283). Με τις απόψεις του Λάγκορν επίσης συμφωνεί και ο Αυστριακός ευγενής Ντούγκερν ο οποίος το 1912 έγραψε μονογραφία αφιερωμένη στο γενεαλογικό δένδρο του Γεωργίου Α'. Το έργο του αυστριακού Ντούγκερν είναι καταχωρημένο στον τόμο Α' : Νέα Σειρά του Δελτίου της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρίας , 1928 ( σελ. 137-144).
Τι λέει λοιπόν ο Βαρθολομαίος Κουτλουμουσιανός στην έρευνα του; Αποκαλύπτεται ότι το νόμιμο υιό του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου από την κόρη του Νοταρά, μετέφερε στην Βενετία η θαλαμηπόλος Ειρήνη, γράφοντας σε πάπυρο το όνομα Χριστιανός, αντί του Ιωάννης Παλαιολόγος, ενώ αργότερα πήγε μαζί του στην Βιέννη. Μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ο Ιωάννης Χριστιανός υπηρέτησε ως αξιωματικός στο γαλλικό ιππικό, για να καταλήξει υπασπιστής του Βασιλέως Καρόλου και να μετακινηθεί στην συνέχεια στον δανικό στρατό. Εκεί προήχθη σε στρατηγό, υπέταξε χωρίς αιματοχυσία τους Σουηδούς στασιαστές και παντρεύφθηκε την κόρη του βασιλιά της Δανίας Μαρία, αφού στο μεταξύ απεδείχθη η βασιλική του καταγωγή. Ανέβηκε στον Δανικό θρόνο με το όνομα Ιωάννης Χριστιανός και απόγονός του, σε ευθεία γραμμή είναι ο Γεώργιος ο Α' Βασιλεύς των Ελλήνων.
Να σημειώσουμε επίσης πως ο Σκαρλάτος Βυζάντιος (1798 - 1878 λόγιος και διευθυτής δημοτικής εκπαίδευσης με τεράστιο έργο και προσφορά στον τομέα αυτό) υποστήριξε στο σύγγραμά του " Κωνσταντινούπολις" ότι σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές δυναστείες έχουν βυζαντινές ρίζες! οι Χόεντσόλερν -από τους οποίους προερχόταν η Βασίλισσα Σοφία, σύζυγος του Στρατηλάτη Κωνσταντίνου ΙΒ'- καταγόταν από την Βυζαντινή Πριγκίπισσα Θεοφανία, σύζυγο του Γερμανού Βασιλέως Όθωνα Β' και το ίδιο ισχύει για τον οίκο των Χόχενστάουφεν στον οποίο ανήκε η Βασίλισσα Φρειδερίκη σύζυγος του Βασιλέως Παύλου, πατέρα του σημερινού Κωνσταντίνου. Επίσης ο οίκος των Βουρβόνων έχει στις φλέβες του αίμα προερχόμενο από τις βυζαντινές δυναστείες των Μακεδόνων και των Αρσακιδών. ( Σπ. Β. Τριανταφύλλου, "Η Βασιλεία εν Ελλάδι και οι παραδόσεις περί καταγωγής του Ελληνικού Βασιλικού Οίκου", και Κώστα Ν. Μπαρμπή, " Η Ελλάδα ξανασταυρώνεται -Πικρά χρόνια εξορίας" ).
Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς γιατί τόση λύσσα από μέρους εκείνων που μισούν τόσο πολύ τον βασιλικό οίκο του Γεωργίου Α' αλλά και τον λασσαλέο "αγώνα" τους κατά του θεσμού της Βασιλευομένης στην Ελλάδα ! Είναι αυτό που τους ενοχλεί και θα τους ενοχλεί μέχρι να ψοφήσουν, πως ακόμη και εδώ όπου και να ψάξουν θα βρούν πίσω, στο βάθος των χιλιετηρίδων τον Ελληνισμό! Αυτός ο κάρφος στον οφθαλμό τους δεν θα πάψει όσο και να προσπαθούν με κάθε βρώμιμο μέσο ( γιατί μόνον τέτοια όπλα ξέρουν να χρησιμοποιούν αφού τους ταιριάζουν απόλυτα με την ρυπαρή ύπαρξή τους) να αφανίσουν το Ελληνικό Στίγμα σ'οτιδήποτε έχει αξία στον πλανήτη Γή !!!
Πληροφορίες για το θέμα από το 4τομο έργο του Κώστα Μπαρμπή : "Τσακάλια και Ύαινες της ελληνικής πολιτικής", τόμος Γ' ( 1922-1949) σελ. 14-15.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου