Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΤΑΤΟΙ – ΤΙ ΚΑΗΚΕ - ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του «Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος».

H καταστροφή στο Τατόι απέδειξε πόσο ανίκανη είναι τόσο η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να προστατεύσουν το φυσικό περιβάλλον και να διαφυλάξουν την πολιτιστική μας κληρονομιά. Ας μας επιτρέψουν οι φίλοι και σεβαστοί μας αναγνώστες να αναφερθούμε ειδικά στο Τατόι, στην ιδιωτική θερινή κατοικία της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας που με βιαιότητα και απανθρωπιά η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου το 1994 δήμευσε.

Τι κάηκε στο Τατόι (Αύγουστος 2021)

Κάηκαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους και τοπία απαράμιλλης ομορφιάς. Επίσης, κάηκαν τάφοι Βασιλέων και Πριγκίπων καθώς και ιστορικά κτίρια, όπως είναι το διευθυντήριο, το κτίριο του προσωπικού του κτήματος και το φυλάκιο με την κωνική σκεπή, καθώς και κειμηλίων -δύο κοντέινερ με αντικείμενα από τα κτίρια του κτήματος. Τελικά, δεν τα πήρε το 1991 ο «αρχαιοκάπηλος» Κωνσταντίνος στο Λονδίνο… Λάσπη, λάσπη, λάσπη για να σπιλώσουν το όνομα ενός αληθινά πατριώτη και Ορθοδόξου άρχοντα… 

Το Τατόι αγοράστηκε ως προίκα με επιταγές ξένων συγγενών βασιλικών οίκων και με δωρεές εθνικών ευεργετών. Δεν κατέβαλλε το κράτος δραχμή για την αγορά τους. Το περίφημο «τα δούλεψαν και τα πήραν» αν μη τι άλλο εκφράζει εμπάθεια και κόμπλεξ σοσιαλιστικής μανίας που χρήζει άμεσης ψυχιατρικής παρακολούθησης……

Οριστική και δίκαιη ρύθμιση της περιουσίας του Βασιλέως Κωνσταντίνου

Η αχαριστία σ΄ αυτόν τον Ελληνικό λαό πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Όλοι έχουμε τις κακές πλευρές του εαυτού μας· όχι μόνο δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε σ΄ αυτές αλλά να αγωνιζόμαστε να γινόμαστε μέρα με την μέρα καλύτεροι.

Η ιστορία και το γνήσιο ελληνικό ήθος απαιτεί την επανατοποθέτηση και οριστικοποίηση κάποιων ζητημάτων. Και για την ιδιωτική περιουσία του Βασιλέως Κωνσταντίνου προτείνουμε τα εξής:

α) Να υπολογιστεί το ύψος της ιδιωτικής περιουσίας του Βασιλέως Κωνσταντίνου,

β) Να συνυπολογιστεί η χρηματική αποζημίωση του Βασιλέως Κωνσταντίνου που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία των κτημάτων και

γ) Όσα δεν πήρε σε χρήματα να τα πάρει πλέον σε κτήματα. Και μέσα σ’ αυτά τα κτήματα οπωσδήποτε πρέπει να ανήκει το Τατόι (ανάκτορο, ιστορικά του κτίρια και βασιλικοί τάφοι), το δάσος του Πολυδενδρίου στην Λάρισα (για να μπορέσει να σωθεί [ότι σωθεί] από έναν σημαντικό δασικό πνεύμονα της Πατρίδος μας).

Όλα αυτά τα κτίρια σήμερα ρημάζουν!!! Μία επίσκεψη σ’ αυτά τσακίζει την καρδιά από την φθορά και την ανυπαρξία συντήρησης. Και η φωτιά απέδειξε πόσο μα πόσο προδότες είναι οι πολιτικάντες μας. Το πως θα τα αξιοποιήσει ο Βασιλέας τα κτήματά του θα είναι δικό του θέμα αλλά ιστορική επιταγή είναι να ανήκουν στον ίδιο και την Ελληνική Βασιλική Οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου