Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του «Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος».

Αύγουστος 2021. Πάμπολλες δασικές περιοχές της χώρας τυλίγονται στις φλόγες. Ήρωες σ΄ αυτήν την υπεράνθρωπη προσπάθεια: οι πυροσβέστες, ο στρατός, η αστυνομία, οι εθελοντές. Αιτίες: τα λεφτά, τα λεφτά, τα εκατομμύρια, το συμφέρον... Χάθηκαν τόσα δάση, δηλαδή χάθηκε πνεύμονας που δίνει οξυγόνο που δίνει βιολογική ζωή. Χάθηκαν πόσα ζωάκια ανυπεράσπιστα στις διαθέσεις του πιο άγριου και απολίτιστου θηρίου που ονομάζεται άνθρωπος!

Και η ελλαδική κυβέρνηση (όχι ελληνική) πομφόλυγες και μεγάλα κούφια λόγια... Πόσο τυχαίο κάθε φορά που προαναγγέλονται επενδύσεις, μετά από λίγο διάστημα να καίγονται δασικές εκτάσεις; Σε λίγο πάνω στα αποκαΐδια θα δούμε ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, όπως έγινε στο παρελθόν σε άλλες παρόμοιες καμμένες εκτάσεις...

Ποιος νοιάζετε μωρέ για τα δένδρα, για τα ζώα...;; Τα λεφτά να είναι καλά! Εμείς να περνάμε καλά και να γεμίζουν οι τσέπες και οι λογαριασμοί μας στην υγειά των κορόιδων που ονομάζονται Έλληνες... Τι κι αν εκκενωθούν πόλεις, χωριά;; Τι κι αν καταστραφούν περιουσίες; Όλα θα φτιαχτούν όπως είπε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης... Ξέρει ο πρωθυπουργός... Ας τον εμπιστευθούμε! Και επειδή εμπνέει εμπιστοσύνη στον Ελληνικό λαό, τάισε με 20.000.000 ευρώ καναλάρχες, δημοσιογράφους, ΜΜΕ και ιστοσελίδες για προπαγάνδα υπέρ του εμβολίου. Εκεί υπάρχουν τα λεφτά...

Δεν μας έφταναν όλα, έχουμε και τον καθηγητή πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος «Το Ισραήλ έχει πάρει πάρα πολλές δόσεις από την Pfizer, να πάρει πάρα πολλές δόσεις από την εταιρεία για να χρησιμοποιηθεί για να γίνουν πληθυσμιακές εργασίες. Το ότι ξεκινάει να γίνεται ο εμβολιασμός των άνω των 60 στο Ισραήλ με 3η δόση δεν σημαίνει ότι υπάρχουν τα επιστημονικά δεδομένα που απαιτούν κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι γίνεται το πείραμα εκεί για να συλλέξουμε τα επιστημονικά δεδομένα»... Πείραμα, λοιπόν... Εντάξει, θα κατέβεις βουλευτής και τα κορόιδα Έλληνες θα σε ψηφίσουν. Πρέπει να γλύφετε τόσο πολύ και να αυτοεξευτελίζεσθε ως ««««προσωπικότητες»»»» (θοῦ Κύριε);; Μόνο εμετό προκαλεί η λεγομένη ομάδα των ««Ειδικών»». Τόσοι και τόσοι κατ΄ εξοχήν καταρτισμένοι και ειδικοί υπάρχουν και εμείς βάζουμε όσους μας κάνουν τα χατίρια............

Μέσα σ' όλη αυτή την καταστροφή, η Παναγία δεν μας ξεχνά και έκανε το θαύμα της: Ενώ η Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία περικυκλώθηκε από την φωτιά, δεν επεκτάθηκε μέσα στον αύλειο χώρο της Μονής! Όλη αυτή η κατάσταση είναι συναγερμός μετανοίας και αληθινής προσευχής για όλες και όλους!

Θα μου επιτρέψετε να δανειστώ ένα απόσπασμα από το άρθρο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου «Συλλογισμοί πάνω στα αποκαΐδια»:

«Βλέποντας αυτήν την καινούργια εικόνα του κρανίου τόπου, έρχεται στο μυαλό μου το αρχαίο ρητό, που, παρά την παλαιότητά του, αποδεικνύεται τόσο σύγχρονο, γιατί είναι αληθινό: «το φυλάξαι τ'αγαθά χαλεπώτερον του κτήσασθαι»! [...] Όμως για να ζήσει ο άνθρωπος χρειάζεται και το σπίτι του, την περιουσία του, τους κήπους και τα ζώα του, αλλά και το περιβάλλον, αυτό το σπουδαίο δώρο που του χάρισε ο Θεός και το οποίο, πολλές φορές, κακοποιεί, ως δυνάστης και όχι ως καλός διαχειριστής, ενώ άλλες φορές το θεοποιεί, λησμονώντας αχαρίστως τον δωρεοδότη του. [...] Ποιά είναι η τύχη των καμένων περιοχών; Γίνεται αναδάσωση; Στα καμένα τα τελευταία χρόνια πάντως των περιοχών της Λίμνης προς την Μονή Γαλατάκη και στο Μακρυμάλλη δεν έχει γίνει τίποτα, ενώ υφίστανται λεηλασίες με παράνομες ξυλεύσεις...  Ακούγεται μάλιστα και κάτι για αιολικά πάρκα... Αλήθεια, υπάρχει νόμος που επιτρέπει την τοποθέτηση αιολικών πάρκων σε αναδασωτέες ή άλλες ευαίσθητες περιοχές;  Δηλαδή, όταν γίνεται λόγος για αναδάσωση, εννοείται η αντικατάσταση των καμένων φυσικών δένδρων με άλλα σιδερένια γιγαντιαία, εκείνα των ανεμογεννητριών;  Αυτό είναι η πολυδιαφημιζόμενη πράσινη ανάπτυξη; Δεν θέλω να το πιστεύσω.... [...] Καιρός μετανοίας!!! Ας μην χάσουμε και αυτή την ευκαιρία. Θα θυμίσω, τελειώνοντας, την σοφή ρήση του Μεγάλου Βασιλείου, που λέγει ότι όποιος χάνει την σχέση και την ομοιότητά του προς τον Θεό, αυτός χάνει και την οικειότητα και την αγαπητική σχέση του με την ζωή...»

«Ὀργίζεσθε καὶ μὴ ἁμαρτάνετε» λέει ο 4ος Ψαλμός! Γι' αυτό και όταν βλέπω τις παρακάτω εικόνες, ναι ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ (όποιος δεν αντέχει, μη δει καλύτερα):









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου