Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ "ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ" (ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΜΠΑΛΑΓΙΑΝΝΗ)

Αγαπητοί φίλοι και φίλες. Πλησιάζοντας προς τις εκλογές θα πρέπει να σας ενημερώσω για κάποιες σημαντικές θέσεις του κόμματος μας Εθνική Ελπίδα ώστε να τς μεταφέρετε και σε άλλους και να είναι ενήμεροι όταν αποφασίζουν για το κόμμα που θα στηρίξουν.Θα πρέπει με την ψήφο μας να έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή, οτι υπηρετησαμε τα ιδανικα και το συμφέρον της πατρίδας μας.
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ.
Στο κόμμα μας θεωρούμε οτι η Ελλάδα έφτασε σε αυτό το έσχατο σημείο γιατι η οικονομική κρίση προήλθε λόγω μιας πολύ μεγάλης ηθικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο.
Και ιδού το αποκορύφωμα αυτής της ηθικής κρίσης :
Πριν απο λίγα χρόνια η κυβέρνηση αποφάσισε αυταρχικά, να αλλοιώσει και να προσβάλλει βαρύτατα την ταυτότητα (ώς έννοια) του κάθε πολίτη. Γιατί ως γνωστόν, ταυτότητα δεν σημαίνει απλά ένα καρτελάκι που μας δίνει το κράτος. Η ταυτότητα είναι βαρυσήμαντος όρρος και σημαίνει τον εξαρχής προσδιορισμό, εντελώς αγνώστου προσώπου ή υποκειμένου (προσδιορίζω=θέτω όρια). Επειδή προσδιορίζει τελείως άγνωστο πρόσωπο, κανένα στοιχείο δεν μπορεί να λαμβάνεται ως υποθετικά δεδομένο (ούτε φυσικά το θρήσκευμα) πριν αυτό το στοιχείο συμπεριληφθεί επι του δελτίου. Το κράτος λοιπόν επι του δελτίου επιχειρεί να μας προσδιορίσει κατα τρόπο λανθασμένο, και προσβλητικό. Υποχρεώνει δηλαδή τους πολίτες να δεχτούν ότι αυτή είναι η ταυτότητά τους και μόνον, δηλαδή οτι δεν σχετίζονται με οποιοδήποτε θρήσκευμα αφού το θρήσκευμα δεν αναφέρεται ως στοιχείο του προσδιορισμου τους.Αυτό αποτελεί σαφής και άμεση άρνηση της πίστεως επι του δελτίου αφού ο κάτοχος της ταυτότητας προσδιορίζεται ως ξένος προς το θρήσκευμά του.
Πουθενά επισης δεν αναγράφεται στο δελτίο αν υπάρχουν και κάποια άλλα στοιχεία που ανήκουν στον πολίτη και βρίσκονται εστω σε απόκρυψη και έτσι ο πολίτης έμμεσα ή άμεσα δέχεται οτι τα αναγραφόμενα και μόνον του ανηκουν, αφού αυτά μόνον τον προσδιορίζουν.
Απο την πρώτη στιγμή, στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα η Εκκλησία αντέδρασε έντονα και η Ιερά Σύνοδος ως πνευματικός φάρος που παντοτε κατευθύνει τους πιστούς στα ζητήματα που άπτονται της πνευματικής φύσεως, εξέδωσε απόφαση που καταδικάζει πνευματικά το δελτίο. Το δελτίο αυτό πλέον αποτελεί επίσημο διωγμό κατά των Ορθοδόξων Χριστιανών οι οποίοι στο εξής δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βασικές συναλλαγές τους με την κοινωνία, αν δεν δεχτούν αυτόν τον προσδιορισμό τους στο δελτίο ,δηλαδή αν δεν αρνηθούν έμμεσα την πίστη τους ερχόμενοι σε ρήξη με την συνείδησή τους αλλά και με τις πνευματικές υποδείξεις του επίσημου φορέα που εκπροσωπεί το Χριστιανισμό, δηλαδή την Ιερά Σύνοδο.
Οι Έλληνες παρόλο που έσπευσαν να υπογράψουν στην Εκκλησία υπέρ δημοψηφίσματος για το πρόβλημα, στη συνέχεια ακύρωσαν τις υπογραφές τους, πρόδωσαν τον ίδιο το Θεό και ήρθαν σε ρήξη με την Ιερά Σύνοδο, λέγοντας με την ψήφο τους "ναι" στις πολιτικές αυτές στηρίζοντας τα κόμματα που διέγραψαν το θρήσκευμα απο την ταυτότητά τους.
Δυστυχώς όμως το πρόβλημα γίνεται ακόμα χειρότερο :
Οι Έλληνες που ψήφισαν ή που ψηφίζουν τα κόμματα αυτά (καθώς και οποιοδήποτε άλλο σημερινό κόμμα που έχει παρόμοια θέση), δεν δέχονται μόνο αυτόν τον προσδιορισμό για τον εαυτό τους επι του δελτίου,(πράγμα που σημαίνει σαφής άρνηση της πίστεως τους) αλλά γίνονται και οι ίδιοι επίσημα διώκτες των αδερφών τους Ορθοδόξων Χριστιανών ,αφού με την ψήφο τους συναινούν υπέρ της πολιτικής του διωγμού κατά της ζωής όσων θέλουν να τηρήσουν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου (δεν μπορεί κάποιος να ζήσει στην κοινωνία χωρίς δελτίο ταυτότητας) γιατί το κράτος έχει δώσει υποχρεωτικό χαρακτήρα στη χρήση της ταυτότητας σε βασικές συναλλαγές του πολίτη με το κράτος.Δυστυχώς , για κάποιον που ίσως δεν ζεί στην Ελλάδα και δεν γνωρίζει την πραγματικότητα , ίσως αυτό να ακούγεται τραγικό.Όμως δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.Οι κυβερνήσεις και οι πολιτικές τους δεν υπαρχουν αν κάποιος δεν τις ψηφίσει.Ο άλλωτε πολιτισμένος Έλληνας , κατάντησε να γίνει διώκτης της θρησκείας που ανέστησε αυτον τον τόπο.Δείτε Έλληνες και Ελληνίδες σε τι σημείο σας έφτασαν αυτά τα κόμματα.Ακόμα και το Θεό σας προδόσατε για αυτούς, ακόμα και τους αδερφούς σας διώξατε στο όνομα της θρησκείας.
Δείτε όμως και που σας οδήγησε αυτός ο δρόμος.Αυτοί που απέδειξαν το μίσος τους για τη θρησκεία μας, πως είναι δυνατόν να έχουν αγαθή πρόθεση για τους Έλληνες και την πατρίδα μας;Αυτοί που απεδειξαν οτι είχαν πρόθεση να διώξουν την πίστη μας, αποδείχτηκε οτι είχαν πρόθεση να διαλύσουν και την Ελλάδα και το Ελληνικό Έθνος, αφού σκοπίμως ενημέρωσαν τον Ελληνικό λαό για το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που δημιούργησαν, μόνο αφού άδειασαν και τα τελευταία ευρώ απο τα ταμεία, εγκαταλείποντας φυσικά το πλοίο ακυβέρνητο στα κύματα.
Αυτοί που δεν σεβάστηκαν ούτε τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα σε αυτόν τον τόπο, με την ίδια ευκολία δεν σεβάστηκαν ούτε την πατρίδα, ούτε τις περιουσίες σας, ούτε ακόμα και αυτές τις ζωές σας.Αυτο το δολοφονικό κράτος που χτίσατε δίνοντας την ψήφο σας στα κόμματα που διώξαν την Εκκλησία και την πίστη μας, τώρα δολοφονεί και εσάς κλέβοντας τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, την σύνταξή σας , το μισθό σας, τα σπίτια σας και τελικά την ίδια σας την πατρίδα.
Πολλοι δυστυχώς απο εσάς έχετε και νεκρούς συγγενείς ή φίλους οι οποίοι κάτω απο το βάρος της απελπισίας αυτοκτόνησαν.
Πατριώτες και πατριώτισες. Η Εθνική Ελπίδα είναι το μοναδικό κόμμα σήμερα, που δίνει την ευκαιρία σε όσους ψήφισαν υπέρ του διωγμού της πίστης και συγκρούστηκαν με την Ιερά Σύνοδο, να ξεπλύνετε αυτή την έσχατη ντροπή ενώπιον του Θεού λέγοντας "ναι" σε μια πολιτική που θα παύσει πια αυτόν το διωγμό κατα των Χριστιανων αδερφών μας. Το νεοελληνικό κράτος απο τη σύστασή του ήταν πάντα χώρα δικαίου που δεν καταδίωκε στο όνομα της θρησκείας ανθρώπους και πόσο μάλιστα τη θρησκεία, στην οποία χρωστάει την αναγέννησή του.Για το θέμα αυτό :
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ, οτι εφόσον εκλεγούμε θα θέσουμε θέμα επανεξέτασης του προβλήματος με το δελτίο ταυτότητας και δεσμευόμαστε οτι θα το λύσουμε με τρόπο που θα ικανοποιεί ΟΛΟΥΣ, ώστε και οι θρησκευόμενοι να μην διώκονται πλεον στην πατρίδα μας. Ήδη υπάρχουν οι νομικές προυποθέσεις για να γίνει κάτι τετοιο, όπως και οι εναλλακτικές προτάσεις και έτσι το ζήτημα μπορεί να αποκατασταθεί άμεσα.Το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική θέληση.Κατι το οποίο δυστυχώς δεν θα βρείτε περιέργως σε κανένα αλλο κόμμα για αυτο το σπουδαίο ζήτημα.
Πατριώτες και πατριώτισες είναι ισως η μοναδική ή και η τελευταία φορά που σας δίνεται αυτή η ευκαιρία να αποκαταστησετε ένα αληθινό εγκλημα που διαπράξατε με τις ψήφους του παρελθόντος αλλα και που εξακολουθεί να υφίσταται ως σήμερα.Είναι ίσως και η τελευταία ευκαιρία που σας δίνεται να επανορθώσετε τα λάθη σας και να πάρετε πίσω τις ψήφους της ντροπής του παρελθόντος.
Ασχέτως με το αποτέλεσμα των εκλογών, αυτή η ψήφος δεν θα είναι μια ακόμα χαμένη ψήφος.
Για εσάς, δεν θα είναι μια ακόμα ψηφοφορία που δεν θα βγάλει νικητή.Αλλά θα είναι μια ψήφος που θα βγάλει ΕΣΑΣ νικητή!Αυτή η ψήφος έτσι και αλλιώς θα "πιάσει τόπο", γιατί θα είναι ψήφος συγνώμης προς το Θεό γιατί έγινε η χώρα μας ένα κράτος αντίχριστο και άδικο.Και να είστε σίγουροι πως όταν οι ανθρώποι μετανοούν και έρχονται στο Θεό, τότε ο Θεός συγχωρεί, ευλογεί, και οι ανθρώποι προοδεύουν.
Φυσικά οι προτάσεις μας για ηθική ανασυγκρότηση της πατρίδας δεν σταματούν μόνο στη λύση του προβλήματος της ταυτότητας.Διαλέξαμε να ξεκινήσουμε απο αυτό γιατι θεωρούμε οτι είναι το σημαντικότερο ηθικό πρόβλημα που πρέπει να λάβει άμεση τακτοποίηση.Tαυτόχρονα καταδεικνύοντας αυτό το πρόβλημα δείχνουμε προς εσάς και το ποιοί είμαστε και ποιά είναι τα πιστεύω μας.
Οι γενικότερες θέσεις μας για την ηθική ανασυγκρόηση της πατρίδας μας είναι οτι : το ήθος είναι σημαντικό στοιχείο για την επιβίωση μιας κοινωνίας.Το ήθος στην κοινωνία, σημαίνει ότι και το λάδι μέσα σε μία μηχανή.Οταν μια μηχανή (η κοινωνία) έχει λάδι, τότε οι τριβές μεταξύ των μερών της εκμηδενίζονται και η μηχανή λειτουργεί ομαλά.Όταν δεν υπαρχει λάδι ,τότε γρήγορα η μηχανή καίγεται εξαιτίας των τριβών της.Το έλεος λοιπόν του θεού στη γή είναι το ήθος, το οποίο διαμηνύεται μέσα απο το Ευαγγέλιό Του.Αγωγός για την κατανομή του ήθους στην κοινωνία , είναι η Εκκλησία μας, την οποία οφείλουμε να προστατέψουμε αλλά και να της αναγνωριστεί αυτός ο τόσο σπουδαίος ρόλος της μεσα στην κοινωνία.
Βοηθώντας την Εκκλησία στο ψυχοσωτηριο έργο της, μπορούμε να αισθανόμαστε πιο σίγουροι για το μέλλον αυτού του τόπου, γιατί έντιμοι πολίτες (και κυρίως έντιμοι πολιτικοί) σημαίνει δυνατή και ανεξάρτητη Ελλάδα.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ.
Μετα τις 17 Ιουνίου , κανείς δεν μπορεί να σας πει με βεβαιότητα τι θα συμβεί στην Ελλάδα είτε με μνημόνιο είτε χωρίς μνημόνιο. Ακόμα και οι υποστηρικτές του μνημονίου αλλά και οι ευρωπαίοι, ομολογούν ότι το όποιο μνημόνιο δεν θα αποτελει λυση εφόσον η χώρα δεν εμφανίσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα απο τις ρυθμίσεις που γίνονται στην οικονομία. Μεχρι στιγμης όμως τα στοιχεία δειχνουν οτι για ακόμα μια φορα ξεφεύγουμε απο τις προβλεψεις για την αποδοση της οικονομίας και ίσως δεν αποκλειστεί και η εφαρμογή ενός ακόμα πιό δύσκολου μνημονίου...
Απο την άλλη πλευρά , η καταγγελία του μνημονίου, για πολλούς αναλυτές θα βάλει τη χώρα σε τεράστιους κινδύνους, και προαναγγέλουν μια πολύ μεγαλύτερη ύφεση απο αυτή που ζούμε, γιατί δεν θα είναι μια πτώχευση όπως αυτές που περάσαμε στο παρελθόν, αλλά μια πτώχευση σε συνδυασμό με αλλαγή νομίσματος, αξίας πολύ μικρότερης απο αυτο που έχουμε. Η κατάσταση λοιπόν για τη χώρα, είναι έτσι και αλλιώς δύσκολη και εύκολος δρόμος δεν υπάρχει. Φτάσανε τη χώρα στη διάλυση, και τώρα ζητούν απο το κόσμο στις εκλογές να επιλέξουν τον γκρεμό ή το ρέμα...
Του δίνουν 2 επιλογές, που και οι 2 έχουν αβέβαιο αποτέλεσμα.
Η αλήθεια είναι οτι χρήματα δεν υπάρχουν και κανείς δεν μπορεί να τα δημιουργήσει απο το πουθενά, είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλον.Πρέπει να παραδεχτούμε οτι αυτοί που διέλυσαν τη χώρα, έκαναν μεγάλη ζημιά στην πατρίδα και έριξαν το καράβι σε ύφαλο.
Όμως μέσα σε όλη αυτη την αβεβαιότητα, ο τέως Βασιλέας, μέσω των συνεντεύξεων στα μέσα ενημέρωσης, μας δείχνει το δρόμο που θα μπορούσε να είναι μεγάλη βοήθεια για τη χώρα όποιο δρόμο και αν ακολουθήσουμε : "Η Ελλάδα πρέπει να αναζητήσει τις συμμαχίες της".
Πράγματι φίλοι και φίλες. Η κατάσταση είναι δύσκολη και η χώρα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με δικά της μέσα, σε αυτή την πρώτη φάση τουλάχιστον.
Βεβαίως η ανάπτυξη είναι το κλειδί, και αυτός θα είναι ο πρώτος στόχος μας αλλά η ανάπτυξη για να ξεκινήσει και να δώσει καρπούς, θα χρειαστούν κάποια έστω λίγα χρόνια. Το οικονομικό όμως πρόβλημα που μαστίζει τη χώρα είναι άμεσο και δεν μπορεί να περιμένει την ανάκαμψη για να πληρωθούν μισθοί , συντάξεις, έξοδα κλπ καθώς οι προηγούμενοι κυβερνήτες φρόντισαν όχι μόνο να στραγγίξουν το ρευστό της χώρας, αλλά να την χρεώσουν και τόσο πολύ, που πλέον ούτε να δανειστούμε δεν μπορούμε άλλο.
Κάποιοι νομίζουν ότι η Ευρωπαική Ένωση μπορεί να λύσει το πρόβλημα δίνοντάς μας δάνεια ή σβήνοντας δάνεια. Όμως η Ευρώπη συνολικά, δεν δείχνει να έχει ιδιαίτερη οικονομική άνεση για κάτι τέτοιο, και απέδειξε με 2 μνημόνια που εφάρμοσε στην Ελλάδα, οτι δυσκολεύεται ιδιαίτερα με το Ελληνικό πρόβλημα. Ήδη αρχίζει να αντιμετωπίζει και προβλήματα που γίνονται μεγαλύτερα απο το Ελληνικό, (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία κλπ) και ο συνδυασμός τους, επιβαρύνει τη συνολική οικονομική δυνατότητα της Ευρώπης κάνοντάς την να είναι ακόμα πιο διστακτική απέναντι στην Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε οτι και οι Ευρωπαίοι ηγέτες κρίνονται απο τους λαούς της χώρας τους και αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις όποιες αποφάσεις τους.
Έτσι το συμφέρον της χώρας μας είναι να αναζητήσει συνεργασίες και συμμαχίες εντός, αλλά και εκτός Ευρωπαικής Ένωσης. Οι συμμαχίες αυτές μπορούν να παίξουν το ρόλο τους, αφενός να ασκήσουν πιέσεις εντός της Ευρώπης για μεγαλύτερη βοήθεια και ανεκτικότητα προς την Ελλάδα, και αφεταίρου θα μπορούσαν να συνεργαστούν μαζί μας ώστε να ωφεληθούμε σε οικονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο. Είναι δυνατόν όμως να γίνει κάτι τέτοιο;
Πράγματι, άν η χώρα μας ήταν Βασίλειο, οι σχέσεις της με αλλα κράτη και ειδικότερα με άλλα Βασίλεια (εκ των οποίων μερικά εύπορα) θα ήταν διαφορετικές και ιδιαίτερες. Και αυτό γιατί οι προσωπικές σχέσεις μεταξύ των Βασιλικών οικογενειών, επηρεάζουν σε πολύ μεγαλο βαθμό τις διπλωματικές σχέσεις των κρατών. Μέσα σε αυτό το πρίσμα, η δυνατότητα συνεργασίας με αυτά τα κράτη, σε οικονομικό και επενδυτικό επίπεδο θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, ενώ θα ανοίγονταν νέοι ορίζοντες σχέσεων με τον έξω κόσμο.
Δυστυχώς όμως για μας, οι δυνατότητες του τέως Βασιλέως σήμερα είναι περιορισμενες γιατί επισήμως είναι απλώς, τέως Βασιλέας.
Η επιστροφή του λοιπόν σίγουρα θα πρόσθετε στην πατρίδα μας ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Άλλωστε όπως θα γνωρίζετε, σήμερα πολλά δημοκρατικά και αναπτυγμένα κράτη στη γή που έχουν ισχυρές οικονομίες, έχουν Βασιλευόμενη Δημοκρατία.
Εκτός απο αυτό όμως, ο θεσμός της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας θα ισχυροποιούσε τη δημοκρατία μας και θα έκανε πιο ανεξάρτητη την πατρίδα μας έναντι ντόπιων και ξένων συμφερόντων που επιβουλεύονται το μέλλον της. Και αυτό γιατι, η φύση αυτού του θεσμού προσφέρει αυτά τα πλεονεκτήματα.
Ο Βασιλέας είναι ισχυρός απέναντι στους εκβιασμούς των συμφερόντων αφού η θέση του είναι ισόβια και κληρονομική και δεν κινδυνεύει απο εκβιασμούς.
Επίσης ο Βασιλέας είναι αδύνατον να γίνει μερος της διαπλοκής, αφού δεν υπάρχει αντάλλαγμα που θα μπορούσε να δώσει κάποιος σε ένα Βασιλέα ανώτερο απο αυτο του ισόβιου θρόνου της Βασιλείας ενός ολόκληρου κράτους.
Συμφέρον του Βασιλέως, είναι να ευημερεί το κράτος που Βασιλεύει, και αυτό γιατί η θητεία του Βασιλέως είναι ισόβια, και τα όποια προβλήματα του κράτους θα ταλαιπωρούν και τον ίδιο ισόβια μέχρι να λυθούν. Στο μοντέλο διακυβέρνησης που έχουμε σήμερα, οι κυβερνητικές θητείες λήγουν σε 4-5 χρόνια και έτσι, τυχόν διεφθαρμένοι άρχοντες έχουν τη δυνατότητα να καρπωθουν τις μίζες και να αποχωρήσουν απο τα μέρη που προκάλεσαν την καταστροφή.
Ακόμα περισσότερο, η σχέση του Βασιλέα με τους πολίτες, δεν είναι σχέση εμπορική-ψηφοθηρική , που θα σήμαινε οτι τα ισχυρά συμφέροντα θα μπορούσαν να κατευθύνουν εξαγοράζοντας ψήφους, αλλά σχέση τιμής , σχέση ισόβια και κληρονομική, γιατί ο Βασιλέας έχει ρόλο να ενσαρκώνει και να διαφυλάττει, τα ιδανικά, τον πολιτισμό και όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα του Ελληνικού Έθνους.
Απο όλες τις απόψεις λοιπόν, η επιστροφή του Βασιλέα, θα πρόσφερε μόνον πλεονεκτήματα στην πατριδα μας και θα την βοήθαγε σημαντικά σε αυτές τις ιστορικές στιγμές που περνά.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες. Εμείς στην Εθνική Ελπίδα, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα, κάνουμε έκκληση σε όλους εσάς τους συνειδητοποιημένους πατριώτες, να μας στηρίξετε στο δύσκολο έργο μας ώστε να φτιάξουμε μια Ελλάδα δίκαιη, με ήθος, μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή. Να δώσουμε πίσω στην Ελλάδα μας την αίγλη που της αξίζει ως Βασίλειο και να βασιλεύει στον κόσμο περήφανη.

Παναγιώτης Μπαλαγιάννης,
 υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών με το κόμμα των Βασιλοφρόνων Εθνική Ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου