Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

MIA ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

Ερωτήσεις για τον Βασιλιά Κωνσταντίνο. Συζήτηση που κατέληξε σε συνέντευξη.

- Ε, τώρα, Βασιλιά θα έχουμε, πόσα χρόνια επιτέλους πίσω θα πάμε;
- Κοίταξε. Τους Βασιλόφρονες, μας κατηγορούν για "οπισθωδρομισμό", πως θέλουμε να φέρουμε την χώρα πριν το 1967. Δεν κοιτάτε που οι σημερινοί πολιτικοί μας έφεραν στο 1930. Καμία χώρα στον κόσμο με Βασιλιά δεν είναι πίσω. Και αν είναι, είναι στις χώρες της Ανατολής που είναι ακόμα προσκολημμένες σε αντιλήψεις και ειδωλολατρικές δοξασίες συνυφασμένες με τον πολιτισμό και την παράδοση τους. Η Ισπανία έχει Βασιλιά και έχει βρεθεί σε δυσχερή θέση. Όμως δεν ξεπουλούν την αξιοπρέπειά τους. Το 2010 το ΔΝΤ επέμενε για είσοδο της Ισπανίας στον οργανισμό αυτό, αλλά ο Βασιλιάς Χουάν Κάρλος, έβαλε βέτο! Η Σουηδία, κράτος με Βασιλεία, ποτέ στο λεξιλόγιο της δεν είχε την λέξη "ανεργία"!!! Τα τελευταία προβλήματα εμφανίστηκαν και εκεί τους τελευταίους 10 μήνες, 1 χρόνο! Όλα τα Κράτη με Βασιλεία είναι οικονομικά, κοινωνικά και βιομηχανικά ανεπτυγμένα, ασφαλή και με υψηλό το φρόνημα της εθνικής υπερηφάνειας!!!

- Ναι, αλλά στην σύγχρονη ιστορία του τόπου μας, μετά την απελευθέρωση το 1830, οι Βασιλείς υπήρξαν εμπόδια, π.χ. η είσοδος μας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κλπ.
- Επί Βασιλέων. Γεωργίου του Α΄ πήραμε την Θεσσαλία και την Άρτα, επί Διαδόχου και Βασιλέως Κωνσταντίνου ΙΒ΄ πήραμε Μακεδονία, Ήπειρος, Δυτική Θράκη, Νησιά Αιγαίου, Κρήτη, επί Βασιλέως Αλεξάνδρου Α΄ Ανατολική Θράκη, επί Βασιλέως Γεωργίου Β΄ Δωδεκάνησα. 
Επί Προέδρων Δημοκρατίας. Γκιζίκη και Καραμανλή χάσαμε την Κύπρο, επί Στεφανόπουλου και Σημίτη τα Ίμια, επί Παπούλια και Παπανδρέου την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας. Βλέπεις πως με Βασιλιά αποκτούσαμε εδάφη, με Προέδρους και πρωθυπουργούς, γιατί το σύστημα ήταν και είναι της Αβασίλευτης "πρωθυπουργοκεντρικό", χάναμε και χάνουμε. Το ζήτημα της εισόδου μας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν και παραμένει ένα θέμα αμφιλεγόμενο. 
Ο Βενιζέλος πίστευε πως θα νικήσει η Αντάντ και αν γινόμασταν σύμμαχος της θα πολλαπλασιάζαμε τα εδάφη μας. Όμως δεν δίσταζε και να τα πωλεί, όπως την Καβάλα στην Βουλγαρία. Ο Βασιλεύς-Στρατηλάτης Κωνσταντίνος ήθελε την συμμετοχή μας στο πλευρό της Γερμανίας. Όμως έβαλε πάνω απ΄ όλα το εθνικό συμφέρον από το προσωπικό του. Η Ελλάδα είχε κάνει ήδη δύο εξορμήσεις με τους Α΄ & Β΄ Παγκοσμίους Πολέμους και οι Έλληνες ήταν κουρασμένοι από τους πολέμους. Ήθελε να νοικοκυρευτούν στα νέα σύνορα. Υπολόγισε όμως και το γεγονός πως χάρις την παρέμβαση των Γερμανών διατηρήθηκε Ελληνική η Καβάλα, πως είχε σπουδάσει στην Γερμανία (γερμανική κουλτούρα) και πως είχε γυναίκα από την Γερμανία. Όμως ο Βενιζέλος, όντας τυχοδιώκτης και απότομος στις κινήσεις του, έβαλε την Ελλάδα σε περιπέτειες, δημιουργώντας έναν εθνικό διχασμό. Ο Βασιλιάς προ του κινδύνου αιματοχυσίας, ήδη η Αθήνα είχε λιμοκτονήσει, εγκατέλειψε την Ελλάδα και παραιτήθηκε. 
Σε αντίθεση, ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας υπέγραψε το ξεπούλημα, την εκτέλεση της Ελλάδος δηλ. τα μνημόνια. Λόγω βέβαια και του "πρωθυπουργοκεντρισμού", δεν μπορεί κάνει τίποτα. Αλλά σε δείγμα σεβασμού στην Ελλάδα και τους Έλληνες, τους ήρωες που πολέμησαν για την Πίστη του Χριστού και την Ελευθερία της Πατρίδος, που έχυσαν το αίμα τους, έπρεπε τουλάχιστον να παραιτηθεί!!! 

- Ο τέως Βασιλιάς όμως δεν είναι Έλληνας;;;
- Η καταγωγή του σημερινού Βασιλέως προέρχεται από τους Βυζαντινούς "Οίκους" των Κομνηνών, των Αγγέλων και των Παλαιολόγων. Οι Μακεδόνες, λόγου χάρη, είχαν συγγενικούς «εξ αίματος» δεσμούς με τους Κομνηνούς, με τους Αγγέλους, με τους Δούκες και με τους Παλαιολόγους. Οι δεσμοί αυτοί δημιουργούνταν με γάμους και με τους κατιόντες, με συνέπεια και οι πέντε αυτοκρατορικοί οίκοι του Βυζαντίου που προαναφέρθηκαν να βρίσκονται - πέρα από κάθε αμφισβήτηση - στις αρχικές ρίζες της δανικής και, κατά επέκταση, της ελληνικής δυναστείας του Γεωργίου Α'. 
Παλιότερος απ'αυτούς τους οίκους είναι των Μακεδόνων, που πρωτοανήλθαν στο θρόνο το 867 μ.Χ. και που αργότερα συγγένεψαν με τη μεταγενέστερη δυναστεία των Κομνηνών, οι οποίοι συνδέθηκαν με τους Αγγέλους και αυτοί με τους εκπροσώπους της τελευταίας δυναστείας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, με τους Παλαιολόγους, εκ των οποίων πολλοί κατέφυγαν στις χώρες της Δύσεως και το ελληνικό αίμα πέρασε και σ΄ άλλους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης. Ο τελευταίος αυτοκράτωρ του Βυζαντίου Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος - Δραγάσης, είχε αποκτήσει, από την νόμιμη σύζυγο του Σοφία, το μοναχογιό και διάδοχό του στο βυζαντινό στέμμα Ιωάννη Παλαιολόγο. Λίγες ώρες πριν από την πτώση της Βασιλεύουσας και τον ηρωικό, ύστερα από επική πάλη, θάνατο του αυτοκράτορα, η Σοφία παρέδωσε το - δεκατετράχρονο - μοναχοπαίδι της στην πιστή θαλαμηπόλο της Ειρήνη, για να το μεταφέρει με ιστιοφόρο στην Ιταλία, ώστε να μην πέσει στα χέρια των βαρβάρων της Ανατολίας. Το "χαμένο παιδί" έγινε αξιωματικός και έπειτα από πολλές φουρτούνες και περιπέτειες έγινε "Βασιλεύς της Δανίας και της Νορβηγίας".
Ο ίδιος ο Παπούλιας είναι αλβανικής καταγωγής, υπέγραψε νόμους και διατάγματα ξεπουλήματος της Ελλάδος, έχει τούρκο γαμπρό και μουσουλμάνες εγγονές και παίρνει περίπου 3 εκ. τον χρόνο. Ο Βασιλιάς είναι Ορθόδοξος, όλη η Βασιλική Οικογένεια είναι Ορθόδοξη, έπιρνε 27 με 33.000 ευρώ τον χρόνο, υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό, Ναυτικό, Αεροπορία, ο Στρατηλάτης Κων/νος πολεμούσε έφιππος, έτρωγε μπομπότα και κοιμόταν στην υγρασία!!!
Για το ποιος είναι ΕΛΛΗΝΑΣ. Ποιος τιμά την χώρα του και ποιος την ξεπουλά. 
Καραμανλής: ελληνοβουλγαρικής καταγωγής,
Παπανδρέου: ελληνοεβραικοπολωνικοαμερικανικής καταγωγής,
Βενιζέλος-Τούρκογλου: ελληνοτουρκικής καταγωγής,
Ελευθ. Βενιζέλος: ελληνοεβραικής καταγωγής,
Έβερτ: εβραικοβαυαρικής καταγωγής,
Σημίτης: Ελληνοεβραικής καταγωγής,
Παπαδήμος & Παπακωνσταντίνου: Ολλανδέζες συζύγους,
Μπαρμπαρούσης: Μεξικάνα σύζυγο,

Ποιος είναι Έλληνας;;;

- Ακούστηκε πως ο Κωνσταντίνος έκανε παρανομία σχετικά με την αγορά ενός οικοπέδου στις Σπέτσες;;;
- Κοίταξε. Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αγόρασε κάποια οικόπεδα. Απλά σαν Δανός πολίτης, επειδή έχει δανέζικο διαβατήριο και ταυτότητα, δεν μπορούσε να αγοράσει τα συγκεκριμένα οικόπεδα και να κτίσει το σπίτι του και μέσω κυπριακής offshore εταιρίας τα αγόρασε. Αυτό δεν άρεσε στους πολιτικούς. Σου λέει, διαμένει στην Ελλάδα, δίνει το παρόν του στον Ελληνικό λαό. Γι΄ αυτό και πληρώνουν τα τσιράκια τους "βγάλε έτσι την είδηση". Και ο Ελληνικός λαός πέφτει θύμα παραπληροφόρησης. 

- Πραγματικά ήταν ενδιαφέρουσα η συζήτησή μας.

Ήταν μία συζήτηση-συνέντευξη χαραγμένη καθαρά ακόμα μέσα στο μυαλό μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου