Τρίτη 30 Μαΐου 2023

ΠΩΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΞΑΝΑ την ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (μέρος 1)

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του «Δημοκρατικοῦ Ἑλληνικοῦ Βασιλείου».

    Βασιλευομένη Δημοκρατία: Η επιβεβλημένη αλλαγή στην Ελλάδα του 2023, του 2025, του 2030, του 2050. Η Ελλάδα σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής έχει ανάγκη από μία σοβαρότερη αντιμετώπιση από τα υπόλοιπα κράτη. Μπορεί η Ελλάδα να ξαναγίνει μία υπολογίσιμη δύναμη; Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει η αποκατάσταση της Βασιλευομένης Δημοκρατίας και το πρόσωπο του Διαδόχου Παύλου Β΄.

    Ήδη ο Πρίγκιπας Παύλος έχει φέρει νέο αέρα, νέα πνοή στην Ελληνική Βασιλική Οικογένεια. Οι πολύτιμες παρακαταθήκες του πατέρα του Βασιλέως Κωνσταντίνου ΙΓ΄ για μία ενωμένη οικογένεια, ορθόδοξη γαλούχηση, εθνική ανατροφή, διαδοχική-βασιλική διαπαιδαγώγηση και ενωμένο Έθνος έχουν βρει την απόλυτη πραγματοποίησή τους στο πρόσωπο του Παύλου.

    Δεν μπορούμε να μιλούμε όμως με όρους του 1950, 1960 και 1970 για τον θεσμό της Βασιλείας στην Ελλάδα, ούτε να δενόμαστε συναισθηματικά και να αναπολούμε με φωτογραφίες την Βασιλική μας Οικογένεια. Άλλο η μνήμη, που επιβάλλεται να υπάρχει, και άλλο ο αγώνας για τον θεσμό. Μόνο η δημιουργία σύγχρονου Συλλόγου φίλων Βασιλευομένης Δημοκρατίας με σύγχρονο, σοβαρό και υπεύθυνο λόγο θα ταράξει τα νερά! Και δεν μιλούμε για ένα πολιτικά αθωράκιστο βασιλικό θρόνο. Έχοντας γνώση και εμπειρία της μεγάλης προσφοράς του Βασιλικού μας Οίκου αλλά και τυχόντων λαθών που έγιναν, η εμπειρία καταδεικνύει το εξής: Ο βασιλικός θρόνος της Ελλάδος θα έχει τρία αδιαπραγμάτευτα χαρακτηριστικά: Ορθόδοξος, Ελληνικός-Ρωμέικος, Δημοκρατικός.

Μπορεί να ξαναγυρίσει η Βασιλεία στην Ελλάδα το 2023;

    Τα διεθνή κέντρα εξουσίας που διαφεντεύονται από το παρακράτος του Σιωνισμού σε καμία περίπτωση δεν θα επανέφεραν τον βασιλικό θεσμό σε ένα κράτος. Εάν επανέφερε σε ένα κράτος την Βασιλεία θα το έκανε εάν η βασιλική οικογένεια του συγκεκριμένου κράτους υποτασσόταν ή έκανε εκπτώσεις υπέρ του σιωνιστικού παρακράτος.

    Ο Σιωνισμός κυβερνά υπογείως τον κόσμο και τον διαβρώνει μέσω των κινημάτων δήθεν για δικαιώματα για την γυναίκα και τους ΛΟΑΤΚΙ, μέσω των ΜΜΕ, μέσω του κινηματογράφου, μέσω της εκπαίδευσης, μέσω της διεθνούς οικονομίας, μέσω της σχεδιαζόμενης πανθρησκείας. Και προκειμένου να κρύψουν το απαίσιο σχέδιό τους, δημιουργούν σε κάθε κράτος μέσω των ΜΜΕ και των ανδρεικέλων πολιτικών τις αντιλήψεις· «μην ακούς τα σενάρια συνωμοσίας», «όσοι διαδίδουν σκοτεινά κέντρα και παρασκήνιο είναι ψεκ». κλπ, κλπ...

    Το σιωνιστικό παρακράτος και τα ανδρείκελα που έχουν σε κάθε κράτος και σε κάθε τομέα ξεχνούν ότι το μεγάλο κουμάντο το κάνει ο Θεός και μπορεί, όπως με τον Γκορμπατσόφ στην ΕΣΣΔ, να «γυρίσει το μυαλό τους όπως ένα μαχαίρι καθαρίζει ένα μήλο» κατά τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη (προφητεία του το 1984), να «διασκεδάσει βουλὰς ἐθνῶν καὶ ἀθετεῖ βουλὰς ἀρχόντων» (Ψαλμός 32, 10) και να γκρεμίσει κράτη και αυτοκρατορίες που στην ανθρώπινη λογική φαντάζονται άθικτα και πανίσχυρα.

    Τα όπλα των Βασιλοφρόνων είναι δύο: Να κάνουμε σύμφωνα με τα ανθρώπινα μέτρα ό,τι καλύτερο μπορούμε (Σύλλογος φίλων Βασιλευομένης Δημοκρατίας) και να προσευχόμαστε αδιαλείπτως να μας χαρίσει ο Θεός μετάνοια και την αιώνιο ζωή («ζητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καί τήν δικαιοσύνην αὐτοῦ, καί ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν» Ματθ. 6,33) και για την προστασία της Πατρίδος μας και την αποκατάσταση του βασιλικού θεσμοῦ. Δες και εδώ εάν θες: ΠΡΟΣΕΥΧΗ για την ΠΑΤΡΙΔΑ και τον ΒΑΣΙΛΙΑ.

Το δικό μας σχέδιο

    Μία ηθοποιός, η Κλέλια Ρένεση, δημοσίευσε ένα κείμενο μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε προφίλ ΜΚΔ που έχει. Πήραμε το παρακάτω απόσπασμα γιατί, αν και ιδεολογικά άλλο θέλει να πει, ταυτιζόμαστε απολύτως μαζί του: «Μάθαμε ποιοι είμαστε. Τώρα ξέρουμε κατά πού να πάμε. Είναι σπουδαίο. Το απέδειξε φρικαλέα ο νομός Σερρών. Είμαστε μόνοι μας έναντι σε έναν μηχανισμό αδιανόητης σύνθλιψης της οποιασδήποτε μορφής δικαιοσύνης και δημοκρατίας. Έναν μηχανισμό ύπνωσης του λαού. Όλα στο παζάρι αρκεί να υπάρχει "σχέδιο" και "Σταθερότητα". Ήρθε η ώρα να βρούμε το δικό μας σχέδιο κ την δική μας σταθερότητα σαν απάντηση σ΄ αυτό το φαινόμενο. Αφήστε τις βαλίτσες, δεν αφήνουμε την χώρα στα νύχια τους. Αφήστε τους διπλανούς. Όσο φταίνε αυτοί, φταίμε κι εμείς. Αφήστε τον θυμό κ πάμε σε οργανωτική σκέψη. Όσο κ αν σας φαίνεται παράδοξο αυτό που λέω, ήρθε η εποχή μας.. Μη γελάτε... Κρατήστε αυτό το ποστ κι ανατρέξτε σ' αυτό 1 χρόνο μετά».

    Το δικό μας σχέδιο λέγεται ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ που θα σέβεται ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - ΠΑΤΡΙΔΑ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΑΙΓΑΙΟ. Όσον αφορά τον θεσμό της Βασιλείας, δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν τα κόμματα της Εθνικής Αντιπολίτευσης με την Βασιλευομένη Δημοκρατία. Ωστόσο, μπροστά στην ερντογανοποίηση της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρέπει να δημιουργηθεί ένα δυναμικό αντίβαρο και ένα σταθερό πολιτειακό μοντέλο που θα αποπνέει σεβασμό στους ξένους και ισορροπία στο εσωτερικό. Μόνο η προσωπικότητα του Διαδόχου Παύλου Β' μπορεί να επιτελέσει την δύσκολη αυτή αποστολή. Τόσο η ελληνορθόδοξη, ανθρώπινη και βασιλική ανατροφή και παιδεία του, όσο και οι συγγενικοί του δεσμοί με Βασιλικές Οικογένειες ανά τον κόσμο,  οι «υψηλές» γνωριμίες του και η δυναμική παρουσία του στο παγκόσμιο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, τον καθιστούν τον ισχυρότερο παίχτη που διαθέτει αυτή την στιγμή η Ελλάδα σε γεωπολιτικό, πολιτειακό και εξωτερικής πολιτικής επίπεδο. Δεν νομίζω πως ο Παύλος θα συνυπέγραφε μετά την υπερψήφιση 180 βουλευτών την πώληση του μισού Αιγαίου. Σε αντίθεση, βέβαια, με την κομματική γλάστρα που λέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας...

Αναθεώρηση Συντάγματος - Δύο προτάσεις:

    Στην σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, στην οποία θα πρωτοστατήσει ο συστημικότατος Συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, θα έχει μέσα αλλαγές για την παιδεία, την υγεία και την εργασιακή νομοθεσία. Εμείς θα το πάμε παρακάτω με δύο προσωπικές προτάσεις, οι οποίες δεν δεσμεύουν όλον τον ιστότοπο:

    α) Η ΝΔ επιθυμεί αναθεώρηση του Συντάγματος. Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να ανακηρύξει την επόμενη Βουλή Συντακτική και να κηρύξει εκλογές για Συντακτική Βουλή μέσα στο 2024. Η νέα Βουλή των εκλογών του 2024 να εκπονήσει Νέο Σύνταγμα Βασιλευομένης μορφής. Ταυτοχρόνως, να συγκροτηθεί μία εκστρατεία ενημερώσεως και ιστορίας, και όχι προπαγάνδας και θολοκουλτούρας, στα ΜΜΕ, στα σχολικά βιβλία και στα σχολεία για την ιστορική αποκατάσταση του θεσμού . Επίσης, μία εκστρατεία σωστής ενημερώσεως για το Νέο Σύνταγμα στα Μ.Μ.Ε., για να έχουν οι Έλληνες γνώση του νέου Συντάγματος, επί του οποίου να μπορούν με προτάσεις τους να τοποθετούνται. Το νέο Σύνταγμα, αφού το ολοκληρώσει η Βουλή, θα το θέσει σε δημοψήφισμα για την έγκρισή του ή μη από τον Ελληνικό λαό. Κάποιος θα πει ότι αυτά δεν γίνονται. Η απάντηση είναι «εάν θελήσει ο Θεός, όλα γίνονται». Με προσευχή και αγώνες, όχι πληκτρολόγιο, καναπέ και φραπέδες, κάτι πετυχαίνουμε.

    Οι πολιτικάντες είστε οι πρώτοι και μεγαλύτεροι καταπατητές του Συντάγματος, εσείς πρώτοι το κουρελιάσατε. Πάντως μέσα στο νέο Σύνταγμα θα αναφέρετε ρητά ότι «στερούνται των πολιτικών δικαιωμάτων τους όλοι οι πολιτικοί που εκλέχθηκαν Βουλευτές ή πήραν Κυβερνητικές θέσεις, οι συγγενείς τους μέχρι και δευτέρου βαθμού συγγένειας, από το 1974 και έπειτα, καθώς και οι απόγονοί τους»· μία εξαιρετική θέση του κόμματος «Κίνημα 21». Έτσι, κλείνετε ομαλά την περίοδο της Μεταπολίτευσης και αποσύρεστε άπαξ διά παντός από την πολιτική ζωή του τόπου.

    β) Εάν δεν θελήσει η ΝΔ, τότε την πρωτοβουλία για νέο Σύνταγμα Βασιλευομένης Δημοκρατίας ας την κάνει η Αντιπολίτευση, αξιωματική, ελάσσων, εθνική, μικρά συστημικά και αντισυστημικά κόμματα, (εκτός ΚΚΕ). Αντιπολιτευτικά κόμματα, σας δίνετε η μοναδική ευκαιρία για να καταπολεμήσετε την παντοδυναμία Μητσοτάκη, τον οποίο εάν τον αφήσετε θα τον ζείτε για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον. Η μόνη λύση που σας προσφέρεται είναι η αποκατάσταση της Βασιλευομένης Δημοκρατίας. Εάν αφήσετε τον Μητσοτάκη η Ελλάδα θα ερντογανοποιηθεί! 

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν.


    Το άρθρο «ΠΩΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΞΑΝΑ την ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» θα συνεχιστεί με δυναμικότερη μορφή. Ώρα να ταράξουμε τα λιμνάζοντα νερά!

20 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Ελπίζω να μην ενοχλώ. Θέλω να ρωτήσω κάτι. Γιατί κανένα μέλος της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι οι ίδιοι είναι απόγονοι του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και μάλιστα άμεσοι? Γιατί δηλαδή, κάποιος άπο τους Βάσιλεις της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας δεν βγήκε ποτέ έξω στον κόσμο να παραδεχτεί το ότι οι ίδιοι είναι αμέσοι απόγονοι του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου? Η τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας βασίλευε για χρόνια ολόκληρα στην Ελλάδα, και δεν αναφέρομαι στον Όθωνα. Ούτε ο Γεωργιος ο Α', ούτε ο Κωνσταντίνος ο Α', ούτε ο Γεώργιος ο Β', ούτε ο Κωνσταντίνος ο Β', ο τέως βασιλιάς δηλαδή, ούτε κανείς τους γενικά δεν ανέφερε δημοσίως το ότι οι ίδιοι είναι απόγονοι των Παλαιολόγων, και μάλιστα άμεσοι. Γιατί κανείς τους δεν το ανέφερε δημοσίως όλο αυτό ποτέ? Καταλαβαίνετε τι ρωτάω? Θέλω μια απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, κ. Ευαγγέλου! Ποτέ δεν ενοχλείτε! Είμαστε στην διάθεσή σας.

      Κοιτάξτε να δείτε: είναι ένα κομμάτι που χρήζει μεγάλης ιστορικής ερεύνης. Ο μόνος που θεωρούσε τον εαυτό του απόγονο των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων ήταν κυρίως ο Κωνσταντίνος ΙΒ'. Την βυζαντινή αρίθμηση δίπλα από τα ονόματά τους την είχαν δεχθεί όλοι οι Βασιλείς.

      Στην επίσημη ιστοσελίδα της Δανικής Βασιλικής Οικογένειας, υπάρχει Βασιλιάς Ιωάννης που γεννήθηκε το 1455 και πέθανε το 1513, γιος του Δανού Βασιλιά Χριστιανού του Α'.

      Η έρευνα του Κουτλουμουσιανού, η οποία εκδόθηκε το 1839, δηλαδή πριν τον ερχομό στην Ελλάδα του σημερινού Βασιλικού Οίκου, παρουσιάζει τον Ιωάννη Χριστιανό-Παλαιολόγο, γεννηθέντα το 1441 ή 1442, με γονείς τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και την Άννα Νοταρά, γαμπρό του Χριστιανού Α', παντρεμένο με την κόρη του Μαρία.

      Στην επίσημη ιστοσελίδα της Δανικής Βασιλικής Οικογένειας, ο Χριστιανός ο Α' δεν έχει κόρη Μαρία και ο Ιωάννης ο Χριστιανός παντρεύτηκε την Χριστίνα της Σαξωνίας.

      Κάπου οι πηγές συγκρούονται και δεν βγαίνει άκρη. Εκτός αν κάποιος δάκτυλος επενέβη.

      Σημασία έχει ότι όλη η Βασιλική μας Οικογένεια ήταν Ορθόδοξη και Ελληνική, επειδή ακριβώς μετείχε συνειδητά της Ρωμιοσύνης και κατάλαβε εξ αρχής το βάρος της κληρονομιάς που επωμίστηκε. Πολύ απλά, η συγγένεια εξ αίματος δεν καθιστά μόνο αυτή καθεαυτή κάποιον Έλληνα. Εξάλλου υπάρχουν τόσες άλλες ιστορικές ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ έρευνες για σύνδεση των Βασιλικών Οίκων των Κομνηνών και των Παλαιολόγων με τις Βασιλικές Οικογένειες της Ευρώπης και δη της Δανίας ήδη από το 1283.

      Στην διάθεσή σας!

      Διαγραφή
    2. Χαίρετε και πάλι. Μήπως τα περισσότερα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος, όπως ο Γεώργιος ο Α', δεν το ήξεραν γενικά? Αλλά μια τέτοια πληροφορία λίγο περίεργο να μην την ήξεραν διότι είναι πολύ σημαντική. Δεν είναι άχρηστη. Τώρα έχω μπερδευτεί κι εγώ.

      Διαγραφή
    3. Επιπλέον, θέλω να προσθέσω κάτι. Πουθενά σε κανένα βιβλίο της ιστορίας γενικά δεν αναφέρεται ότι κάποιος άπο τους βασιλείς της Ελλάδος της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος βγήκε έξω και το είπε σε όλους τους Έλληνες γενικά. Ότι δηλαδή οι ίδιοι είναι άμεσοι απόγονοι του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Γιατί κανείς τους δεν το ανακοίνωσε ποτέ δημοσίως σε όλον τον ελληνικό λαό? Για την καταγωγή τους δηλαδή. Αυτό ρωτάω. Περιμένω μια απάντηση.

      Διαγραφή
    4. Γιατί ενδεχομένως μπορεί και να μην ισχύει. Εάν ίσχυε ότι ο Ιωάννης ήταν γιος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και έγινε Βασιλιάς της Δανίας, τότε θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι παντρεύτηκε την Χριστίνα της Σαξωνίας, το οποίο σημαίνει ότι ο Χριστιανός Α΄ έδωσε το βασίλειό του σε έναν άγνωστο άνθρωπο ενώ είχε 4 παιδιά (!!!) και

      Προφανώς, να μην ισχύει. Γι' αυτό και κανένας μέλος της Βασιλικής μας Οικογένειας να μη βγήκε ποτέ να δηλώσει παλαιολόγεια καταγωγή. Εάν ισχύει τί να σας πω. Ο ιστότοπός μας δεν πουλά φούμαρα (νομίζω το διαπίστωσατε), και πάνω στο συγκεκριμένο θέμα έχει κάνει μελέτη. Μπορείτε εάν θέλετε να κάνετε κι εσείς και να βγάλουμε συμπεράσματα.

      Διαγραφή
    5. θα σας απαντησει η κ.Κτενα μελος της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑΣ,ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ.

      Διαγραφή
    6. Όχι μόνο να μας απαντήσει, αλλά και να γράψει και άρθρο για τον ιστότοπό μας για να διευκρινίσει τυχόν παραλείψεις και ενδεχόμενα λάθος συμπεράσματα με τα στοιχεία που έχει μελετήσει και συγκεντρώσει.

      Διαγραφή
  2. Σιγά μην θελήσει η Ν.Δ. να προχωρήσει σε αναθεώρηση Συντάγματος με επαναφορά της βασιλευομένης δημοκρατίας.
    Αναθεώρηση συντάγματος σκέτο θέλει-γιαυτό θέλει κανα 40-41% για να πάρει 180 βο"υ"λευτές-(για να επιτραπεί ,καλώς ή κακώς, η ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπ/μίων). Ανόητοι είναι να το κάνουν-να την επαναφέρουν συνταγματικά-;; τα είχε πει ο κ.Σκέρτσος λίγο καιρό πριν: μεταξύ δεξιάς και κέντρου, επιλέγουμε το κέντρο!(και ως γνωστόν, οι κεντρώοι είναι εναντίον της Βασιλευομένης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό λέει η πολιτική πραγματικότητα. Τα είπατε όλα. Αλλά οι τρόποι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, αλλιώς η Βασιλευομένη Δημοκρατία θα παραμείνει στα χρονοντούλαπα της ιστορίας, όπως φρόντισαν ο Κων/νος Καραμανλής, οι κανταφικοί απριλιανοί αξιωματικοί, οι παλαιοπολιτικοί εξ αριστερών και εξ ευωνύμων, το κεφάλαιο, τα ΜΜΕ της εποχής της τότε αλλά και της σήμερα, αλλά και κάποιες μυστικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ που από το 1973 είπαν «Τέλος η Βασιλεία στην Ελλάδα».

      Διαγραφή
  3. Ο ΣύριΖα και το Πα-ΣΟΚ δεν θα θελήσουν 1000% να επαναφερθεί η βασιλευομένη(άρα ούτε να επαναφερθεί μέσω Συνταγματ.Αναθεώρησης.) Ομοίως και η Πλ.Ελευθ-Ζ.Κωνσταντοπούλου και το Μέρα25 του Ιάνης(από το.... Γιάνης...)
    Το ΚΚΕ αποκλείεται, ο Βελόπουλος επίσης δεν θέλει βασιλευομένη(αλλά αν ήθελε, δεν είναι αξιόπιστος να το προχωρήσει). Ούτε άλλα κόμματα-κάτι οακκε, οκδε, μπογδανολατινοπούληδες κλπ,ούτε το κόμμα του κ.Λεβέντη-θέλουνε.
    Ίσως(και λέω Ίσως) επαναφορά της βασιλευομένης δημοκρατ μέσω Αναθεώρησης να ήθελε το κόμμα των κ.κ.Κρανιδιώτη-Τζήμερου
    Μόνο η ΝΙΚΗ μπορεί να εγγυηθεί την επαναφορά της Βασιλευομένης Δημοκρατίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία σωστή και προσεγμένη προσέγγιση στο σημερινό πολιτικό κατεστημένο! Θα προσθέσω κάτι: Είναι όλοι στο σύστημα και στο κόλπο μπλεγμένοι! Αλλιώς ο Τσίπρας θα μιλούσε για νοθεία στις εκλογές. Δεν είναι Γεώργιος Παπανδρέου το 1961, είναι Αλέξης Τσίπρας το 2023.....
      Δυστυχώς, ο Κρανιδιώτης απογοητεύει τους πάντες. Διαβάσατε ότι μας καλεί στις εκλογές του Ιουνίου «να στηρίξουμε ΝΔ»... Αυτά είναι ντροπή για κάποιον που θέλει να αποκαλείται πατριώτης!!!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ! Αυτό που είπε ο Κρανιδιώτης(《να στηρίξουμε ΝΔ》), ενδεχομένως να το είπε για να πάρει κάποιο αντάλλαγμα στο μέλλον(καμιά θέση βο-υ-λευτική ή ίσως κανά υπουργείο)...

      Διαγραφή
    3. Στην Λακωνία, φέτος τον Μάη πρώτη η ΝΔ. Λέτε οι βασιλόφρονες της Μάνης να ψηφίσαν Ν.Δ.;; Ελπίζω πως όχι...

      Διαγραφή
  4. Γράφετε στο άρθρο: 《Στην σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, στην οποία θα πρωτοστατήσει ο συστημικότατος Συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος...》

    Ερώτηση: αφού τον κ.Αλιβιζάτο τον χαρακτηρίζετε συστημικότατο, τότε γιατί να πρωτοστατήσει ο κ.Αλιβιζάτος σε μια ενδεχόμενη ή σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος; Κάπου θα υπάρχει ένας Αντισυστημικός Συνταγματολόγος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην σχεδιαζόμενη αναθεώρηση που ετοιμάζει ο Μητσοτάκης, όχι σε αυτήν που προτείνουμε εμείς. Υπάρχει και Αντισυστημικοί....

      Διαγραφή
    2. Καλό μήνα!
      Κατάλαβα τι εννοείτε, και χίλια συγγνώμη. Εγώ παρεξήγησα.

      Διαγραφή
    3. Μπορείτε να αναφέρετε ενδεικτικά κάποιον αντισυστημικό συνταγματολόγο;;

      Διαγραφή
  5. Απο την άλλην έχω και μια άλλη απορία. Οι Μεγάλες Δυνάμεις ήξεραν ή όχι ότι ο Γεώργιος ο Α' ήταν άμεσος απόγονος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου? Αν το ήξεραν, τότε γιατί τον επέλεξαν ως βασιλιά της Ελλάδας? Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Πολιτική είναι η Τέχνη του εφικτού. Μέσα από αυτήν την "Τέχνη" θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες με την ευλογία Της Κραταιάς Βούλησης Του Θεού, ώστε ακόμα και οι εχθροί Του Θεού θέλουν -δεν θέλουν Το σχέδιο Του θα προωθήσουν.

      Διαγραφή
  6. Ας μην είμαστε μόνο καρεκλάτοι και με λόγια. Σε γίνουν επαφές με άτομα σε κόμματα, να δοθούν επιβεβαιώσεις και να δοθεί γραμμή το κόμμα ου να ψηφίσουμε καλή η προσευχή αλλά όσο ένα κεράκι. Στο τέλος σβήνει ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή