Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ το 2023

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του «Δημοκρατικοῦ Ἑλληνικοῦ Βασιλείου».

    Μετά την κοίμηση του Βασιλέως Κωνσταντίνου, η Ελληνική Βασιλική Οικογένεια άλλαξε σελίδα. Πλέον αρχηγός του Ελληνικού Βασιλικού Οίκου είναι ο Διάδοχος Παύλος Β΄. Η στάση του Διαδόχου Παύλου υπήρξε καθ΄ όλα άψογη. Από την στάση του στην κηδεία του Βασιλέως πατέρα του, τις δηλώσεις του, την προσεγμένη συνέντευξή του έως και την συχνή παρουσία του (πλέον) στην χώρα μας. «Είμαι ο Παύλος για όλους» και «δεν είναι εδώ το τέλος» είναι-κατά την γνώμη μου-οι πιο σημαντικές φράσεις του Διαδόχου Παύλου, που πρέπει να τις κρατήσουμε γιατί αποκωδικοποιούν την στάση του.
    Ο Παύλος εξ ανατροφής και εκ χαρακτήρος είναι άνθρωπος της ΕΝΟΤΗΤΟΣ («Είμαι ο Παύλος για όλους»). Ως εκ τούτου δεν υπάρχει όχι στα σχέδια του, ούτε στην νοοτροπία και λογική του η ίδρυση πολιτικού κόμματος. Και μόνο η ύπαρξη κόμματος από τον Διάδοχο Παύλο σημαίνει παρατρεχάμενοι, δηλαδή περισσότερο ευνοούμενοι, κομματόσκυλα γιατί ο Έλληνας του αρέσει να φανατίζεται και να δημιουργεί πολώσεις, θέσεις και απόψεις επί παντός επιστητού για να μαλώνουμε στα πάνελ των ΜΜΕ. Ο Διάδοχος Παύλος δεν γεννήθηκε για να εκπροσωπεί μία μερίδα του Ελληνικού λαού, αλλά σύνολο τον Ελληνισμό. Ἠ τουλάχιστον την συντριπτική του πλειοψηφία, γιατί πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που η προδοσία, η μεμψιμοιρία, το γλύψιμο και η εθνική μειοδοσία θα είναι η πρώτη και κύρια αποστολή τους..... 
    Μία ευχάριστη είδηση είναι ότι ο Παύλος θα επισκέπτεται πιο συχνά την χώρα μας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφο σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα είπε: «Όπως σας έχω πει πηγαινόερχομαι συχνά. Ήμουν εδώ αυτή την εβδομάδα. Θα ξαναφύγω. Ο γιος μου αποφοιτά τις επόμενες ημέρες από το NYU και θα είμαι εκεί. Μετά τα άλλα παιδιά τελειώνουν από τα σχολεία τους και πάλι θα πρέπει να λείπω. Τον Ιούνιο θα είμαι μακριά, αλλά θα ξαναγυρίσω και από Σεπτέμβριο θα με βλέπετε πιο συχνά στην Ελλάδα. Η μητέρα μου δεν μπορεί να πάει πουθενά. Εδώ είναι το σπίτι της. Και εμένα εδώ σπίτι μου θα είναι. Έχω και εργασίες στη Νέα Υόρκη αλλά με τραβάει πολύ η Αθήνα». Για την ενασχόλησή του με το ίδρυμα του Βασιλιά Καρόλου "Prince's Trust", δήλωσε: «Εγώ ασχολούμαι με το Prince’s Trust. Εγώ ασχολούμαι και βοηθώ παιδιά να βρουν τις δουλειές τους».
    Ας κρατήσουμε την δήλωσή του «Και εμένα εδώ σπίτι μου θα είναι» και ας του ευχηθούμε το 56ο έτος, το οποίο διανύει εδώ και λίγες ημέρες, να τον βρει Βασιλέα των Ελλήνων. Έχει δημιουργήσει μία Οικογένεια δεμένη, με ήθος και αξιοπρέπεια, με Ορθόδοξο σεβασμό και ελληνοπρέπεια. Η τοποθέτησή του στον ελληνικό θρόνο θα δημιουργήσει θετικό κλίμα και θετική ψυχολογία στον καταρρακωμένο Ελληνικό λαό, που δυστυχώς περιπίπτει σε πολλά λάθη (βλέπε τελευταίες εκλογές)... 

    Ο Πρίγκιπας Νικόλαος, ήδη κάτοικος Ελλάδος, πάνω από μία δεκαετία μαζί με την σύζυγό του Πριγκίπισσα Τατιάνα, αφιερώνει την ζωή του στην φιλανθρωπία, μέσα από δυναμικές δράσεις. Συμμετέχει πολύ ενεργά στην ΑΧΙΟΝ HELLAS μαζί με τα στελέχη και τα κλιμάκια γιατρών της. Έτσι έχει την ευκαιρία να επικοινωνεί με τους απλούς ανθρώπους μέχρι και του τελευταίου ακριτικού νησιού. Μάλιστα εντύπωση προκαλεί στους κατοίκους των ακριτικών νησιών, η σεμνότητα με την οποία μιλά, η απλότητα και η αγάπη του για την Ελλάδα.
    Πριν λίγες ημέρες, από τις 5-13 Μαΐου διεξήχθη η 13η δράση της ΑΧΙΟΝ HELLAS. 152 εθελοντές, εκ των οποίων 54 εθελοντές γιατροί 20 διαφορετικών ειδικοτήτων διήνυσαν περίπου 500 ναυτικά μίλια για να προσφέρουν πολύτιμες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους κατοίκους των ακριτικών νησιών της Ηρακλειάς, της Χάλκης, της Σύμης, της Ψερίμου και της Κιμώλου. Στην φετινή δράση συμμετείχε για πρώτη φορά και ο Πρίγκιπας Φίλιππος.

    Ο Πρίγκιπας Νικόλαος μίλησε για το κλιμάκιο των γιατρών: «Οι γιατροί της οργάνωσης όπως είπε, έχουν σώσει σε πολλές περιπτώσεις ζωές στα νησιά γιατί με τις εξετάσεις τους προλαβαίνουν την εξέλιξη νόσων που σκοτώνουν. [...] Πιστεύουμε σε συνεργασίες και δεν τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Μεταφέρουμε προγράμματα εκπαιδευτικά στα ακριτικά νησιά της Ελλάδας. Μόλις βγήκα για να σας μιλήσω, από ένα μάθημα που βασίζεται σε πρόγραμμα που ξεκίνησε η Κέιτ Κένεντυ κόρη του αείμνηστου Ρόμπερτ Κένεντυ. Μέσω αυτού, τα παιδιά διδάσκονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

    Τέλος, η ποιότητα των Ορθοδόξων Ελλήνων μελών της Βασιλικής μας Οικογένειας αποτυπώνεται στις παρακάτω δηλώσεις του Πρίγκιπα Νικολάου. Σε ερώτηση για το πως τον βλέπουν οι κάτοικοι στα νησιά είπε: «Συμμετέχουμε στην οργάνωση εθελοντικά όλοι μας. Δεν αμείβεται κανείς. Η αμοιβή η δική μας είναι η θέρμη με την οποία μας υποδέχονται. Σήμερα το πρωί τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας είπαν τραγουδιστά καλημέρα. Μας γέμισαν θετική ενέργεια την ψυχή. Αυτό μας γεμίζει τις μπαταρίες». Όσο για εκείνο που τον γεμίζει δύναμη όπως είπε «είναι ο κόσμος, το χαμόγελο, η ζεστασιά η υποδοχή στα νησιά. Τα τραγούδια των παιδιών». «Αγαπώ όλα τα νησιά το ίδιο», τόνισε.

    Η πραγματική βοήθεια γίνεται σιωπηρά και αθόρυβα. Χωρίς διαφημίσεις, φωτογραφίες και τυμανοκρουσίες. Η Ελληνική Βασιλική Οικογένεια τήρησε στο έπακρο αυτήν την χριστιανική αρχή. Γιατί δεν την ενδιαφέρει τα καλά λόγια που θα πει ο κόσμος γι' αυτήν· συνήθισαν στις χρόνιες πίκρες τα μέλη της. Την ενδιαφέρει ο Θεός να γνωρίζει τις καλές πράξεις και να ανακουφίζονται οι άνθρωποι.

1 σχόλιο:

  1. Παραλίγο το κόμμα του αγωνιστού διδασκάλου κ.Δ.Νατσιού, η ΝΙΚΗ, να έμπαινε στο Ελληνικόν Κοινοβούλιο. Επειδή όμως ακούγεται ότι θα πάμε σε νέες εκλογές τέλη Ιουνίου περίπου, πρέπει να μπει η Νίκη στη Βουλή(και θα μπει). Με 2,9% σε αυτές τις εκλογές, είναι βέβαιο ότι θα γίνει 6κομματική η Βουλή στις επόμενες. Διότι η Νίκη στη Βουλή, θα είναι Νίκη του Ελληνικού Λαού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή