Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Ο ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Προλογίζει ένας από τους διαχειριστές του «Δημοκρατικοῦ Ἑλληνικοῦ Βασιλείου».

    Μία δημοσίευση στο προσωπικό προφίλ του κ. Αναστασίου Καδδά στο facebook, έγινε αφορμή για το παρόν άρθρο. Είναι χρέος του Βασιλέως, του κάθε Βασιλέως, να παιδαγωγεί με τις νουθεσίες, με την σοφία του, τον τρόπο και προ πάντων με την ίδια του την βιοτή τον λαό στον οποίο βασιλεύει.

    Ένας τέτοιος Βασιλεύς ήταν ο αείμνηστος Στρατηλάτης και λαοφιλέστατος Κωνσταντίνος ο ΙΒ΄. Το παρακάτω κείμενο είναι δικό του, απόσταγμα της δικής του σοφίας και εμπειρίας, και το καταθέτει διαχρονικά στον Έλληνα ψηφοφόρο. Ας το μελετήσουμε καλά κι εμείς, πέρα από (κενές και ανούσιες) ιδεολογικές τοποθετήσεις, και μετά ας επιλέξουμε το κόμμα και τους υποψηφίους και με υπεύθυνη συνείδηση να ψηφίσουμε!

    «Οι πάντες αντιλαμβανόμαστε ότι τα πράγματα της πατρίδας οδηγούνται στον γκρεμό, όλοι καταριόμαστε τούς αίτιους του κακού, αλλά και όλοι βρισκόμαστε αθώοι απέναντι στους εαυτούς μας. Διότι εμείς ο Λαός επιρρίπτουμε τα κακά στους Βουλευτές ότι δουλεύουν την συναλλαγή, και αυτοί επιρρίπτουν σε εσάς την ευθύνη ότι τους βιάζετε στο να παραβαίνουν τους νόμους. Έτσι και οι δύο, Λαός και Βουλευτές, με ύπουλο και πανούργο τρόπο ενώ είναι «ένοχοι» αθωώνονται μεταξύ τους.

    Η αλήθεια όμως επιβάλλει να ομολογήσουμε ότι όλοι φταίμε, ο Λαός με την εκλογή κακών βουλευτών, οι δε άρχοντες με την καταπάτηση των νόμων. ...Διότι η ασέβεια προς τον Θεό περίσσεψε από όλους και όπου αυτή επικρατεί εκεί και η καταπάτηση των νόμων, η κλοπή του Δημοσίου, η λαθρεμπορία και όλα τα γνωστά. Διότι ο άνθρωπος που δεν φοβάται τον Θεό κάνει και τον νόμο νεκρό γράμμα...»


(Το κείμενο και η φωτογραφία ανήκουν στον κ. Αναστάσιο Καδδά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου