Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΕΛΕΣΕ ΤΡΙΣΑΓΙΟ στον ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ στο ΤΑΤΟΙ

Μήνυμα της τριμελούς επιτροπής του «Δημοκρατικοῦ Ἑλληνικοῦ Βασιλείου». 

    Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στην Αθήνα, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, ανήμερα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μετέβη στο Βασιλικό Κοιμητήριο στο Τατόι, προκειμένου να τελέσει τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του αειμνήστου Βασιλιά των Ελλήνων Κωνσταντίνου.

    Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευσαν η Βασίλισσα Άννα-Μαρία, ο Διάδοχος Παύλος, ο Πρίγκιπας Νικόλαος και οι οικογένειές τους.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος συνοδευόταν από Συνοδικούς Ιεράρχες, Ιερείς και στελέχη του Πατριαρχείου,  έφτασε λίγο μετά την 1η μεσημβρινή κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

    Ο Πατριάρχης, μη λησμονώντας τον παλιό του φίλο, που άλλοτε θα εόρταζε την ονομαστική του εορτή, επέλεξε με ένα σεμνό εκκλησιαστικό τρόπο, το τρισάγιο, να τιμήσει την μνήμη του.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΗΜΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Αν και σε άλλα πράγματα προσωπικά διαφωνώ με τον Πατριάρχη(βλ. Οικουμενισμός- σχέσεις με Παπικούς κλπ), εδώ οφείλω να παραδεχθώ ότι Ορθώς έπραξε. Και ένα μνημόσυνο στην Κωνσταντινούπολη στο Φανάρι δεν θα ήταν κακή ιδέα... ας το έχει στο νου του ο Πατρ.Βαρθολομαίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή