Το 1964, σαν Υπουργός Προεδρίας παρακολουθούσε δια της ΚΥΠ τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις άλλων υπουργών της κυβέρνησης του πατέρα του ενώ, στις 12 Νοεμβρίου του ίδιου έτους αναθέτει χωρίς διαγωνισμό την σύνταξη μελετών για τα ρυθμιστικά χρέη Πάτρας και Χανίων στους στενούς του φίλους (αρχιτέκτονες) Γ. Σκιαδαρέση και Αντ. Τρίτση με αμοιβές αντίστοιχα σε 3.500.000 δραχμές (γνωστό σκάνδαλο Σκιαδαρέση)! Ένα σκάνδαλο που έχει και ερωτικές πτυχές... Ένας κορυφαίος πράκτορας της CIA, ο Φρανκ Καρλούτσι δίνει εντολή στον Ανδρέα να συστήσει μία παραστρατιωτική οργάνωση (ερχόμενος σε επαφή με Γ. Γρίβα, Δ. Ιωαννίδη, Στειακάκη, Λαδά, Αραπάκη). Έτσι δημιουργήθηκε ο ΑΣΠΙΔΑ (Αξιωματικοί Σώσατε Πατρίδα Ιδανικά Δημοκρατία Αξιοκρατία) για προώθηση αξιωματικών του πετρελαϊκού καρτέλ* και της NSA και για παραγκωνισμό των βασιλοφρόνων και των αγγλόφιλων.
Οι Βασιλείς Παύλος Α΄ & Φρειδερίκη |
Ο Καραμανλής, μετά από 8 χρόνια πρωθυπουργίας, επιδίωκε να μην ασκήσει αντιπολίτευση. "Δεν μπορώ να μείνω. Δεν κάνω γι΄ αυτόν τον ρόλο" εκμυστηρεύτηκε στον πολιτικό Γ. Ι. Ράλλη. Ενώ οι αντιπολιτευόμενες φωνές πλήθυναν, ο Καραμανλής αναζητά πρόφαση για να εγκαταλείψει την εξουσία. Και βρήκε. Την ρυθμισμένη από τα τέλη του 1962 μετάβαση των Βασιλέων στο Λονδίνο. Έτσι, θα συγκρουστεί με τα ανάκτορα σε μία φάση όπου η δημοφιλία του Παύλου και της Φρειδερίκης παρουσίασε κάθοδο μετά την περιπέτεια με την προικοδότηση της Πριγκίπισσας Σοφίας. Εξ άλλου, η προικοδότηση πριγκίπισσας προβλεπόταν με νόμο της ΕΡΕ. Η ΕΚ και η ΕΔΑ οργάνωναν συνεχώς εκδηλώσεις με στόχο την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, η οποία έδωσε τελικά την προίκα που ανερχόταν σε 8.000.000 δραχμές (δηλαδή σε περίπου 27.000-30.000 ευρώ). Ας σημειωθεί πως η συμμετοχή του λαού στους πριγκιπικούς γάμους ήταν έντονη παρά τις αντίθετες προτροπές της Αριστεράς και του Κέντρου. Επίσης, τον Απρίλιο του 1963, κομμουνιστικές οργανώσεις της Ελλάδος και της Κύπρου οργάνωσαν εκδηλώσεις κατά της Φρειδερίκης στο Λονδίνο, όταν αυτή επισκέφθηκε την βρετανική πρωτεύουσα. Ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας και ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων ζήτησαν συγγνώμη από την Βασίλισσα και παραχώρησαν μαζί με τους Αμερικανούς ως αποζημίωση για την προσβολή της Φρειδερίκης στην Ελλάδα 114 εν ενεργεία πολεμικά πλοία.
Οι Άγγλοι εν τω μεταξύ μέσω του Γ. Παπανδρέου και του Πιπινέλη ζητούν άμεσα εκλογές, με σκοπό να χάσει ο Καραμανλής, να τις κερδίσει ο Γ. Παπανδρέου και να μην κάνει καμιά αναθεώρηση στο Σύνταγμα. Η NSA αμέσως στέλνει τον Φράνκ Καρλούτσι στην Αθήνα, ο οποίος συνοδευόμενος από το Σταθμάρχη στην Αθήνα Τζων Μώρυ, πηγαίνουν νύχτα στο Καστρί όπου επισήμανε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου θα ήταν ουσιαστικά ο Αρχηγός της ΕΚ. Ο Γ. Παπανδρέου θα έμενε αρχηγός υπό προθεσμία και κάτω από την επιτήρηση του γιου του. Τα χαράματα της επόμενης ημέρας επισκέφθηκαν τον Πρωθυπουργό Καραμανλή, στον οποίο είπαν τα ίδια με μικρές παραλλαγές. Επίσης ένα κάιριο στέλεχος της ΕΚ τον Σοφοκλή Βενιζέλο, CIA και NSA δεν τον ήθελαν γι΄ αυτό και τον δολοφόνησαν (εν πλω), όταν η Ε.Κ. είχε γίνει κυβέρνηση κι έτσι οι βουλευτές που ανήκαν στον Βενιζέλο πέρασαν στον Α. Παπανδρέου.
Ο Καραμανλής είχε βρει την κατάλληλη ευκαιρία να δυσφημήσει το βασιλικό ζεύγος ώστε να παραιτηθεί από πρωθυπουργός. Την ίδια περίοδο έχουμε και την δολοφονία Λαμπράκη.
Η βρετανική ΜΙ-5 προωθούσε τον βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 στον ρόλο του ειρηνιστή, υπό τον έλεγχο του οποίου περιήλθε με εντολή της Μόσχας το ειρηνιστικό κίνημα! Σοβιετικοί και Άγγλοι παίζουν το στημένο παιχνίδι τους. Αν δημιουργούσαν ένα κεντροαριστερό σχήμα με τον Λαμπράκη επικεφαλής, θα εξαφάνιζαν τους Παπανδρέου που τους προωθούσαν οι Αμερικανοί. Γι΄ αυτό ο Φρανκ Καρλούτσι της CIA έδωσε εντολή στον Αν. Παπανδρέου για δημιουργία του ΑΣΠΙΔΑ. Και αν κάτι στράβωνε, τότε ο ΑΣΠΙΔΑ θα προχωρούσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα και ο Ανδρέας θα αναλάμβανε την εξουσία.
* καρτέλ: ρητή συμφωνία μεγάλων κυρίως ανταγωνιστικών επιχειρήσεων, με σκοπό την αποφυγή του μεταξύ τους ανταγωνισμού δια κοινής διαμόρφωσης ενιαίας τιμής των προσφερομένων υπηρεσιών ή των προϊόντων τους, ή και με πολύ ελάχιστες μεταξύ τους διαφορές τιμών.
* καρτέλ: ρητή συμφωνία μεγάλων κυρίως ανταγωνιστικών επιχειρήσεων, με σκοπό την αποφυγή του μεταξύ τους ανταγωνισμού δια κοινής διαμόρφωσης ενιαίας τιμής των προσφερομένων υπηρεσιών ή των προϊόντων τους, ή και με πολύ ελάχιστες μεταξύ τους διαφορές τιμών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου