Πολλές φορές έχει λεχθεί, υποστηρίζεται από τους παρωπιδάτους πολέμιους του Βασιλικού θεσμού, έχει γραφεί σε "ιστορικά" βιβλία ότι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ετοίμαζε πραξικόπημα! Μερικοί το υποστηρίζουν, άλλοι το απορρίπτουν. Όμως τα έγγραφα του Στέητ Ντιμπάρντμεντ το επιβεβαιώνουν αυτό. Ας τα πάρουμε με την αρχή.
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος έχει δημοκρατικό ήθος και παιδεία. Ουδείς σώφρων το αμφισβητεί! Στην Ελλάδα είχε εμφανιστεί ο Ανδρέας Παπανδρέου πράκτορας των NSA, CIA & KGB ερχόμενος για να επιτελέσει ένα συγκεκριμένο ρόλο. Αδιαμφισβήτητο. Το τεκμηριώνουν έγγραφα. Αρχηγός της ΕΚ κατ΄ επιταγήν του πράκτορα Φ. Καρλούτσι από τον Ιούνιο του 1963. Ο Κωνσταντίνος είχε πέσει θύμα των καρτέλ και του Σχεδίου Προσέγγιση το οποίο θα έφθειρε τους πολιτικούς και θα εγκαθιστούσε στρατιωτική δικτατορία. Μολονότι νέος στην ηλικία ο Κωνσταντίνος, ύψωσε την φωνή του απέναντι στα ισχυρά κελεύσματα των ξένων κέντρων εξουσίας και απαίτησε την απομάκρυνση του επιτετραμμένου της CIA και της Αμερικανικής πρεσβείας Νόμπερντ Άνσουτς επειδή δωροδοκούσε βουλευτές και έκανε τέτοιες παρεμβάσεις ακόμα και στο περιστύλιο της Βουλής! Επειδή είπε την φράση "Δεν ανεχτώ παρεμβάσεις από κανέναν" που κανένας δεν τόλμησε να την ξεστομίσει τα τελευταία 100 χρόνια στην Ελλάδα!!! Αυτό ήταν ασυγχώρητο για τους Αμερικανούς και θα του στοιχίσει τον θρόνο του (τελευταίο Ορθόδοξο θρόνο στην γη).
Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε επενδύσει τα πάντα στην διπλή τετραετία του Τζον Κένεντι. Όταν αυτός δολοφονήθηκε-από τα όργανα της Μπίλντεμπεργκ και της NSA-έπαθε δερματολογικό πρόβλημα (ο Ανδρέας)! Αν ο Κένεντι ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ επί οκταετία τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου θα ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδος επί πολλές τετραετίες...
Και πράγματι θα το πετύχαινε αυτό στις 28 Μαΐου 1967 με την βοήθεια των συμμάχων του της ΕΔΑ και των κομμουνιστών και των αξιωματικών των διεθνών καρτέλ Ιωαννίδη, Στειακάκη με τις παραστρατιωτικές τους ομάδες.
Ο Κωνσταντίνος ήθελε να γλιτώσει από τον Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος θα καταργούσε την Βασιλεία από την Ελλάδα κατά την απόφαση των καρτέλ. Ο Στρατός κομματικοποιούταν ανάλογα με τις ορέξεις, τα ρουσφέτια και τα μέτρα των κομμάτων! Ο Βασιλεύς είχε χρέος ως Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων να επανακτήσει τον έλεγχο των ΕΔ. Και ας αποφασίσουν οι υβριστές της Βασιλείας και του Βασιλέως Κωνσταντίνου τι πραγματικά ήθελαν: έναν Στρατό υποχείριο των κομμάτων και του Ανδρέα Παπανδρέου όπως γινόταν ή έναν Στρατό πιστό στο Έθνος και τον Βασιλιά που θα υπηρετεί την Πατρίδα και την προάσπισή της! Αποφασίστε επιτέλους και μην λέτε βλακείες και προπαγανδίζετε εις βάρος της ιστορίας και της αγνοίας του Ελληνικού λαού.
Ο σκοπός του Κωνσταντίνου ήταν η απομάκρυνση του Ανδρέα Παπανδρέου από την πολιτική ζωή του τόπου (που θα μας εξασφάλιζε ένα καλύτερο μέλλον τουλάχιστον), ο επανέλεγχος του Στρατού, και η παγίωση της ομαλότητος στην χώρα.
Περί τα τέλη Μαρτίου 1967 σκεφτόταν μία εκτροπή για τους άνωθεν σκοπούς με βαριά καρδιά. Αν αναγκαζόταν σε μία παρόμοια κίνηση ήθελε την
συγκατάθεση των ΗΠΑ. Προς τούτο ρώτησε τον αμερικανό πρέσβη εν Αθήναις Φίλιπ Τάλμποτ (29 Μαρτίου 1967). Φυσικά, οι Αμερικανοί δεν ήθελαν να το ακούν αυτό γιατί
προστάτευαν τον Ανδρέα. Δεν ήθελαν τον Κωνσταντίνο και μέσω του Ανδρέα θα
καταργούσαν την βασιλεία από την Ελλάδα.
Ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε
σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, για τον Βασιλιά κίνηση πολιτικού
ελιγμού που θα έσπαζε την δύναμη των Παπανδρέου. Την ίδια μέρα ο Παπανδρέου
κάνει κωλοτούμπα και αποσύρει την πρόταση του. Ο Κωνσταντίνος, μετά από
σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, διορίζει τον Κανελλόπουλο πρωθυπουργό με την
ελπίδα της εκτόνωσης της δύναμης Παπανδρέου.
Στις 7 Απριλίου 1967 ο Τάλμποτ συναντήθηκε με τον Κανελλόπουλο. Ο αρχηγός της ΕΡΕ τον δήλωσε πως "το Ελληνικό Έθνος δεν θα παραδοθεί ποτέ στους κομμουνιστές ή τον Ανδρέα Παπανδρέου". Στις 8 Απριλίου ο Τάλμποτ συναντήθηκε με τον Βασιλέα και του είπε πως "οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την πρόταση του Βασιλέως μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών". Η ειρωνεία στο μεγαλείο της. Ο Κωνσταντίνος πρότεινε μετεκλογική συνεργασία
ΕΡΕ-ΕΚ επί ένα οκτάμηνο για να συναντήσει πάλι την άρνηση των δύο κομμάτων. Ίστατη του προσπάθεια ήταν όταν
περί τα μέσα του Απριλίου προσπάθησε για αναβολή των εκλογών στις αρχές του
1968. Ο Ανδρέας του θόλωσε το μυαλό...
Ίσως προέβαινε-δικαιολογημένα-στην εκτροπή αυτή (όχι εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και του Ελληνικού λαού) αν δεν τον προλάβαιναν οι Συνταγματάρχες.
Ένας Βασιλιάς έχει το Ανώτατο αξίωμα και δεν πατά επί πτωμάτων για να πάρει όλο και μεγαλύτερο. Δεν εξαρτάται από ξένα συμφέροντα, τον ενδιαφέρει η πρόοδος του Ελληνικού λαού και του Κράτους γιατί θέλει να δώσει ένα ακόμα καλύτερο κράτος στον Διάδοχο-γιο του. Να άφηνε τον Στρατό στον Ανδρέα Παπανδρέου; Να άφηνε την χώρα στο έλεος των κομμουνιστών και πάλι του Ανδρέα; Να άφηνε την χώρα να καταστραφεί; Σκεφτείτε νηφάλια και αποφασίστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου