Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ - ΣΧΟΛΙΑ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

1960021
Στην παρακάτω δήλωση, σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή", προέβη ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος για το θέμα του Σκοπιανού. Ωστόσο, η ιστοσελίδα της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας δεν έχει δημοσιεύσει την παρακάτω δήλωση:

«Βρισκόμαστε, ενδεχομένως, κοντά σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Σε μια στιγμή, όπου καλούμαστε να υπερασπιστούμε όσα σημαίνει η Μακεδονία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος. Το δικαίωμά μας όμως να τιμούμε, όσα σημαίνει ο συμβολισμός του ονόματος αυτού και την θύμηση όσων είναι χαραγμένων στην ελληνική ψυχή, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μόνο βάσει γεωγραφικών προσδιορισμών και άλλων περιγραφών.
Οι εικόνες σύμπνοιας αυτών των ημερών αντικατοπτρίζουν την ενότητα που πάντα επιδεικνύει ο ελληνικός λαός στα σημαντικά ζητήματα.
Εύχομαι, ολόψυχα, η πολιτική ηγεσία να επιτύχει την -ομολογουμένως- δύσκολη ισορροπία που απαιτείται τις ερχόμενες εβδομάδες».

Η δήλωση του Βασιλέως Κωνσταντίνου ήταν μία ζυγισμένη δήλωση. Κατ΄ αρχήν δεν ήταν παρέμβαση, εξέφρασε γνώμη και άποψη. Έχει το κάθε δικαίωμα, όπως και κάθε απλός πολίτης, να εκφράζει γνώμη και άποψη. Και επίσης, είναι άποψη του πρώην αρχηγού του Ελληνικού κράτους, είτε κάποιους αρέσει, είτε κάποιους δεν αρέσει. Είτε αρέσει στα ΜΜΕ, είτε όχι, τα οποία να τονίσουμε ότι με το γνωστό τους δηλητήριο και την γλοιώδη αντιβασιλική τους χυδαιολογία αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Βασιλέως Κωνσταντίνου. Χαρακτηριστικά μπορούμε να δούμε, πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο, όπως παρουσίασε την είδηση ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ: ΣΚΑΙ για την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου στο Σκοπιανό.
Ας σχολιάσουμε όμως παράγραφο-παράγραφο τις δηλώσεις:

«Βρισκόμαστε, ενδεχομένως, κοντά σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Σε μια στιγμή, όπου καλούμαστε να υπερασπιστούμε όσα σημαίνει η Μακεδονία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα». Ο Βασιλεύς τονίζει την κρισιμότητα της κατάστασης και είναι πολύ εθνικά σοφό!
«Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος». Το θέμα δεν είναι η διακύβευση και εδώ διαφωνούμε με τον Μεγαλειώτατο! Το θέμα είναι η υφαρπαγή της ιστορίας και η αδικία εις βάρος του λαού μας. Αυτό που διακυβεύεται είναι το πολύτιμο αγαθό της ειρήνης, της όποιας ειρήνης, έχουμε με το προμήνυμα θλιβερών αναταραχών. Ο Βασιλεύς θα πρέπει να θυμηθεί τον παππού του αείμνηστο Στρατηλάτη Κωνσταντίνο τον Α΄ (ή Β΄ ή ΙΒ΄) που απελευθέρωσε την Μακεδονική γη και την Θεσσαλονίκη με την βοήθεια του Θεού και τον Ελληνικό Στρατό. Να θυμηθεί τους αείμνηστους γονείς του Παύλο και Φρειδερίκη οι οποίοι δεν άφησαν την Ελλάδα να γίνει σοβιετικό προτεκτοράτο, ούτε η αγιοτόκος και αιματοβαμμένη Μακεδονία μας να γίνει ανεξάρτητο κράτος για σοβιετική διέξοδο στο Αιγαίο και πετρέλαια...
«Το δικαίωμά μας όμως να τιμούμε, όσα σημαίνει ο συμβολισμός του ονόματος αυτού και την θύμηση όσων είναι χαραγμένων στην ελληνική ψυχή, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μόνο βάσει γεωγραφικών προσδιορισμών και άλλων περιγραφών». Φυσικά, είναι και ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων, το Σύνταγμά τους, η σχολική εκπαίδευσή τους, η συντονισμένη προπαγάνδα κομμάτων και ΜΜΕ, οι χάρτες τους, το πλασάρισμα μίας ταυτότητας στις σκοπιανικές φυλές που δεν τους ανήκει.
«Οι εικόνες σύμπνοιας αυτών των ημερών αντικατοπτρίζουν την ενότητα που πάντα επιδεικνύει ο ελληνικός λαός στα σημαντικά ζητήματαΕύχομαι, ολόψυχα, η πολιτική ηγεσία να επιτύχει την -ομολογουμένως- δύσκολη ισορροπία που απαιτείται τις ερχόμενες εβδομάδες». Ενωτικός όπως οφείλει να είναι ο κάθε Βασιλεύς και κάθε Ανώτατος Άρχοντας.

Η συνέντευξη του Βασιλέως τον Φεβρουάριο του 1992

Στην συνέντευξη περί των εθνικών θεμάτων που είχε παραχωρήσει στις 18 Φεβρουαρίου 1992 στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος υποστήριξε ότι "θέμα Μακεδονικό ασφαλώς και υπάρχει" με την έννοια ότι οι πληθυσμοί του Μοναστηρίου, του Κοσόβου και της Γευγελής δεν απελευθερώθηκαν και τόνισε την προστασία τους, την διαφύλαξη και την ενδελεχή μελέτη της ιστορίας μας, και ότι το θέμα ξεκινά με την προπαγάνδα και τις ενέργειες του Τίτο: Βασιλεύς Κωνσταντίνος για τα εθνικά θέματα 18/02/1992.

Όσιος Παΐσιος και Βασιλεύς Κωνσταντίνος 
Δοῦναι καὶ λαβεῖν έχουν οι "προφητείες" του Οσίου Παϊσίου για "τα μέλλοντα και την δόξα της Ελλάδος". Η προφητεία είναι χάρισμα του Αγίου Πνεύματος, είναι μία ιδιαίτερη πνευματική κατάσταση που ανθίζει και καλλιεργείται μέσα στην Εκκλησία, δηλαδή την λατρεύουσα κοινότητα των Χριστιανών προσώπων. Είναι χάρισμα ερμηνείας των Γραφών και πάντα προφήτες θα υπάρχουν στην ζωή της Εκκλησίας. Αυτοί είναι οι αληθινοί ηγέτες του λαού του Θεού, γιατί ομιλούν εκ πείρας και απλανώς. Ο σκοπός της προφητείας είναι χριστοκεντρικός, δηλαδή ο Χριστός και η Βασιλεία Του, η οποία "οὐκ ἔσται τέλος". Δεν είναι η δόξα της Ελλάδος. Διαβάζουμε στον βίο του Γέροντα, ("Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης", Ησυχ. Ευαγγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Βασιλικά 2015, σελ. 505): "Ιδιαίτερα στεναχωρούσαν τον Γέροντα οι φήμες για λόγια που δήθεν είχε πει: "Αλλιώς τα λέω", έλεγε "και αλλιώς τα μεταφέρουν". Πολύ με στεναχωρεί αυτό. Ήρθε κάποιος, εγώ  του έδωσα ένα ποτήρι νερό, κι αυτός πήγε στις Καρυές και είπε: "Ο Γέροντας Παΐσιος μου είπε ότι θα γίνει πόλεμος". Είναι μετά να πεις τίποτε μετά"; Ωστόσο, υπάρχουν και αξιόπιστοι αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες που μας μεταφέρουν ότι άκουσαν από το στόμα του Οσίου Παϊσίου για τον ρόλο που θα διαδραματίσει ο Κωνσταντίνος στα έκρυθμα γεγονότα. Εν πρώτοις είναι αυτό το βίντεο: Βασιλεύς Κωνσταντίνος και Όσιος Παίσιος. Άλλη μαρτυρία είναι αυτή: "Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα φέρει προίκα στην Ελλάδα την Βόρειο Ήπειρο και το Μοναστήρι"! (Μαρτυρίες προσκυνητών Ν. Ζουρνατζόγλου, Εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία, Β΄Τόμος, 1η  Έκδοση, σελ. 369). Ίσως, η ονομασία των Σκοπίων να μην έχει αίσιο πέρας και να οδηγηθεί σε διάλυση και διαμελισμό αυτό το κράτος... Όμως η ειρήνη και η δικαιοσύνη είναι τα επιθυμητά και ευχητέα...!

Ο βασιλικός οίκος της Ελλάδος είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο με διεθνή επιρροή και κύρος το οποίο οι ελλαδικές κυβερνήσεις το άφησαν αναξιοποίητο! Η Ελλάδα έχασε! Και αυτό επειδή κυριάρχησαν ο φανατισμός και τα πάθη, οι ταμπέλες και τα μίση! Αυτές ήταν οι απόψεις του Βασιλέως Κωνσταντίνου για το μείζον αυτό εθνικό ζήτημα και εκφράσαμε την άποψή μας επ΄ αυτών. Οι εξελίξεις θα είναι πολλές και κρίσιμες. Γι΄ αυτό πάντα να είμαστε σε εγρήγορση και νοερά προσευχή!

3 σχόλια:

 1. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό το καλό άρθρο. Θέλω μόνο να αναφέρω ότι υπάρχουν και άλλες τρείς προφητείες. 1. "Θα σιχαθεί ο λαός τους πολιτικούς και θα φέρει τον βασιλιά πίσω και αυτός δε θα αρνηθεί" του Γέροντος Παϊσίου. 2. Του Γέροντος Βασιλείου του Καυσοκαλυβίτου (θα βρείτε βίντεο στο youtube. Και 3. Της Γεροντισσας Λαμπρινής. Και οι δύο μίλησαν ότι ο βασιλεύς θα βασιλεύσει πάλι. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητοί μου συνέλληνες. Έχω κάποιες απορίες επειδή είδα το ιστολόγιό σας.. Συγνώμη.. αλλά έχει γραφτεί πώς ο Κωνσταντίνος βασιλεύς είναι Εβραίος. Όλα τα βασιλικά τζάκια στην Ευρώπη είναι Εβραϊκής καταγωγής. (David icke : Το Μυστικό όλων των εποχών). Απόγονοι του Εβραίου ''Χριστιανού'' της Δανίας του οίκου Holstein. Αυτό Αγαπητοί μου το αναφέρει και ο γνωστός Συγγραφέας και Στρατηγός εν Αποστρατείαν Γεώργιος Γ. Αϋφαντής με Αποδείξεις και στοιχεία στα έργα του. Ετσι απορώ για τις απόψεις σας περί βασιλιά. Ευχαριστώ με Ελληνοχριστιανική εκτίμηση. Μάνος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. διαβάζουμε:
  Ωστόσο, η ιστοσελίδα της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας δεν έχει δημοσιεύσει την παρακάτω δήλωση:...
  σχόλιο:
  ειπα και γω! ο βασιλιας έγινε κομμουνιστής; ειναι δυνατόν να λέει "κοιτάξτε την ελληνική Μακεδονία, μη την χάσετε και αυτήν";...

  ΑπάντησηΔιαγραφή