Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ & ΠΑΤΕΝΤΕΣ


ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΑΤΕΝΤΕΣ

Το… κίνημα του λαού από την ίδρυσή του εώς σήμερα ακολουθεί ως πάγια τακτική του το πλασάρισμα της «πατέντας», ώστε ποντάροντας στην επιφανειακή κρίση της «κοινής γνώμης» να κερδίζει ψήφους από το ουσιώδες τίποτα… Με την στήριξη των ΜΜΕ, ζητήματα φαινομενικής ελευθερίας και πλασαρίσματος εννοιών όπως η «δημοκρατία» ή η «αλλαγή» στην κοινή γνώμη, αποτελούν την νέα δεξαμενή ψήφων για το κίνημα…


●1981:Πλασάρισμα του όρου «Φεμινισμός και δικαιώματα γυναικών στην Ελληνική κοινωνία», ώστε να υπάρξει μια «επανάσταση» και ένας ξεσηκωμός των γυναικείων συνειδήσεων της εποχής. Αποκλειστικός σκοπός της πατέντας οι ψήφοι των γυναικών, οι οποίες πίστεψαν σε έναν φεμινιστικό παράδεισο του ΠΑΣΟΚ, όπως τον παρουσίαζε η πρόεδρος του φεμινιστικού κινήματος Ελλάδος Μαργαρίτα Παπανδρέου. Έννοιες όπως η ελευθερία και η ισονομία των γυναικών της εποχής ταυτίστηκαν με την έννοια του φεμινισμού και του ΠΑΣΟΚ. Η πατέντα πέτυχε, και μάλιστα με μακροπρόθεσμα οφέλη για το κίνημα, αξίζει να δουμε όμως...
 
Ποια είναι η ιστορική αλήθεια περι "δικαιωμάτων των γυναικών" στην Ελλάδα
 
( Η ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ "ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΥΘΟΥ"):
 
Τα "δικαιώματα στις γυναίκες" τα έδωσε ο Κων. Καραμανλής με το Σύνταγμα του 1975. Ως γνωστόν, το οικογενειακό μας δίκαιο περιείχε ανέκαθεν διατάξεις περί εξουσίας του άντρα μέσα στην οικογένεια. Οι διατάξεις αυτές ήταν αντίθετες στην απόλυτη διατύπωση του άρθρου 4 παρ. 2 του νέου Συντάγματος του 1975, που λέει ότι "οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις", δεν μπορούσαν όμως να καταργηθούν αμέσως χωρίς να προκληθεί κάποια κοινωνική αναταραχή (π.χ. προίκες και τα συναφή). Προβλέφθηκε λοιπόν ειδική "μεταβατική" διάταξη, όπως ονομάζεται, στο άρθρο 116 παρ. 1 του Συντάγματος, όπου ορίζεται ότι θα ισχύσουν οι διατάξεις που έδιναν υπεροχή στον άντρα για μια μεταβατική περίοδο επτά χρόνων, μέχρι δηλαδή την 31η Δεκεμβρίου 1982. Μετά θα καταργούνταν έτσι και αλλιώς, αυτοδικαίως. Το ΠΑΣΟΚ τις κατήργησε με το νόμο 1329/1983, δεν τήρησε δηλαδή την επιταγή του Συντάγματος και τις κατήργησε μετά από την ημερομηνία που επέτρεπε το Σύνταγμα Καραμανλή! Δεν ήταν συνεπώς το ΠΑΣΟΚ που "έδωσε δικαιώματα στις γυναίκες", αλλά οι κοινωνικές εξελίξεις, που οδήγησαν σε αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και ανάγκασαν και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να συμπεριλάβει και τη διάταξη του άρθρου 116 παρ. 1 στο Σύνταγμα.
 
●1985:ΠΑΤΕΝΤΑ "ΣΤΑΖΙ":  Και διαβάζουμε απο την Βικιπαίδεια:"Μέσα στο κλίμα πόλωσης που δημιουργήθηκε τις παραμονές των εκλογών του Ιουνίου του 1985 δημοσιεύτηκαν στοιχεία, που χαρακτήριζαν τον Κ. Μητσοτάκη συνεργάτη των Ναζί. Μετά την πτώση του κομμουνισμού το 1989, αποκαλύφθηκε από τους ίδιους τους πράκτορες της Στάζι ότι τα υποτιθέμενα στοιχεία είχαν κατασκευαστεί από την ανατολικογερμανική μυστική υπηρεσία με στόχο τη σπίλωση του τότε αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και την ήττα του στις επερχόμενες εκλογές. Τελικά τον Ιούνιο του 1985, η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του συγκέντρωσε ποσοστό 40,84% έναντι 45,85% του ΠΑΣΟΚ." Τα σχόλια είναι περιττά! Αξίζει μόνο να αναφέρουμε την μετέπειτα δημόσια συγνώμη του Μάκη Κουρή εκδότη της Αυριανής ο οποίος το 1985 είχε δημοσιεύσει στην εφημερίδα του εικόνα η οποία ενεφάνιζε τον Κ.Μητσοτάκη ώς συνεργάτη των ναζί. Η ουσία είναι ότι η πατέντα πέτυχε με 2 ουσιαστικά κέρδη. Πρώτον έμεινε "η ρετσινιά" στην αντίληψη μεγάλης μερίδας της κοινής γνώμης και δευτερον το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές του 1985!  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ LINK ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΕΔΩ!!!

1989:Αλλαγή εκλογικού νόμου σε απλή αναλογική. Και διαβάζουμε απο την Βικιπαίδεια: "O Ανδρέας Παπανδρέου γνωρίζοντας πως θα χάσει τις εκλογές πέρασε έναν καινούργιο εκλογικό νόμο. Αντίθετα με τον παλιό, ο οποίος ενίσχυε την πολιτική σταθερότητα δίνοντας επιπλέον έδρες στο κόμμα που έπαιρνε τις περισσότερες ψήφους, ο νέος νόμος ακολούθησε το ισραηλινό παράδειγμα της καθαρής αναλογικής αντιπροσώπευσης,καθιστώντας έτσι αδύνατο για οποιοδήποτε κόμμα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση". ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ LINK ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΕΔΩ!!! Σκοπός της συγκεκριμένης πατέντας να μην εκλεγεί αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, κάτι το οποίο και έγινε, αφού ακολούθησαν 3 συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και η ΝΔ σχημάτισε οριακά πλειοψηφία 150+1 εδρών με «δανεικό» βουλευτή τον Κατσίκη, παρόλο που συγκέντρωσε ποσοστό 47%. Με το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ ποσοστό (46,9%) το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1993 πήρε 171!!! έδρες. Η πατέντα πέτυχε.
●1981-1989:Πλήρης οικονομική διάλυση της ελληνικής οικονομίας και άμεσος κίνδυνος πτώχευσης της ελληνικής οικονομίας. Υπερχρέωση και ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ όλων των ασφαλιστικών ταμείων και προσλήψεις 880.000 υπαλλήλων στο δημόσιο την περίοδο 1981-1989. Όλα τα κατορθώματα της ελληνικής οικονομίας (αναφέρονται στην σελίδα "Τα οικονομικά θαύματα Ανδρέα") επί ΠΑΣΟΚ, το κίνημα του λαού τα φόρτωσε πολύ επιτυχώς στην κυβέρνηση Μητσοτάκη 1990-1993. Όλα τα αρνητικά αποτελέσματα των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ με πανέξυπνη πατέντα ΠΑΣΟΚ τα πλήρωσε στην συνείδηση του μέσου πολίτη η μετέπειτα κυβέρνηση ΝΔ, η οποία και αναγκάστηκε να πάρει δάνειο 700.000.000 δρχ αμέσως μόλις ανέλαβε καθήκοντα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους δεν υπήρξε τόσο πτωτική κατάσταση - κατάρρευση της οικονομίας και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος όσο την περίοδο 1981-1989 (Βλέπετε σελίδες περι οικονομίας). Η πατέντα μετατόπισης ευθυνών και καταστροφικών αποτελεσμάτων της οικονομικής πολιτικής ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ πέτυχε.
●1993-2004:Πατέντα ΑΣΕΠ : Δήθεν αντικειμενικότητα στις προλήψεις δημοσίου τομέα. Τι πραγματικά ισχύει:Α>Τα κριτήρια πρόσληψης άλλαζαν σε κάθε προκήρυξη ενώ παράλληλα Β>οι λίστες με τα ονόματα πήγαιναν από τα υπουργεία στον ΑΣΕΠ μόνο και μόνο για ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ και ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ενώ ο μέσος Έλληνας πολίτης πιστεύει ακόμα στην αντικειμενικότητα ΑΣΕΠ. Η πατέντα ΑΣΕΠ πέτυχε.
●1974-Σήμερα: Πατέντα "οι φιλελεύθεροι - αντινεοφιλελεύθεροι σοσιαλιστές" και ιδεολογικές διαστροφές: Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δέν θα μπορούσε να φανταστεί ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ότι θα έφταναν στο σημείο να ταυτίσουν τονΦιλελευθερισμό με τον Σοσιαλισμό. Στην Ελλάδα βέβαια όλα γίνονται, και επειδή ο Σοφοκλής Βενιζέλος ήταν στο ίδιο πολιτικό φορέα με τον Γεώργιο Παπανδρέου, έφτασαν οι σύντροφοι του κινήματος σήμερα να καπηλεύονται την Ελληνική ιστορία και να ταυτίζουν την Ένωση Φιλελευθέρων του Ελευθερίου Βενιζέλου με το... Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό κίνημα!!! Ιστορική παρανόηση θα μου πείτε, βλέπε... "Φιλελεύθερη Σοσιαλιστική Κρήτη". Ιστορική παρανόηση, ή έχουν "μπερδέψει τα μπούτια τους" ιδεολογικά στο "κίνημα λαού" ΠΑΣΟΚ.  Σύμφωνα με τις λογικές που ακολουθούν, εάν ο Γιωργάκης πήγαινε στο ΚΚΕ, θα έβγαινε ο ριζοσπάστης να μιλάει για... "Βενιζελική αριστερή παράταξη".Η πατέντα... φιλελευθερισμού, αντιφιλελευθερισμού, σοσιαλισμού και χάσαμε τον ιδεολογικό μας μπούσουλα μπάς και πάρουμε "φιλελεύθεροσοσιαλιστικούς" ψήφους πέτυχε, στην χώρα μας όλα γίνονται. "Σύντροφος" λοιπόν κι ο... Ελευθέριος Βενιζέλος. Και εάν λάβουμε υπόψην μας ότι και ο Αρης Βελουχιώτης αποτελεί παράδειγμα διαφωτισμού για το κίνημα βάσει των ιδεολογικών του αρχών, ταυτίστηκαν ακόμα και ο Βενιζέλος με τον Βελουχιώτη. Κρατηθείτε παιδιά, στην χώρα του παραλόγου όλα γίνονται. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!
●1974-Σήμερα: Πατέντα ταυτοποίησης χούντας - Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ πάντα καλλιεργούσε αυτήν την τακτική, ώστε να περάσει έμμεσα το μήνυμα ότι η χούντα των συνταγματαρχών 1967-1974 είναι ταυτόσημη με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας τον όρο «δεξιά», ενώ παράλληλα φρόντισε να καλλιεργηθεί στον κοινό μέσο νου η αντίληψη ότι «η δεξιά είναι ενάντια στο συμφέρον του λαού». Ακόμα και στην παιδεία πλάσαρε έμμεσα αυτά τα ιδεολογήματα (πχ στο βιβλίο Γεωγραφίας Γυμνασίου εκδόσεως 1982 αναφερόταν ότι η Αλβανία, όπως και οι άλλες ανατολικοευρωπαϊκές χώρες είναι μια ανεπτυγμένη βιομηχανικά χώρα). Η πατέντα ταυτοποίησης πέτυχε.
●1981-1989:Πατέντα αναγνώρισης «εθνικής αντίστασης». Τι το ευφυέστερο ώστε να κερδίσει μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων της ΕΔΑ (Αριστερά) ΚΚΕ. Κατηγορήθηκαν για άλλη μια φορά οι «δεξιοί» και ηρωποιήθηκαν οι αριστεροί αντάρτες, τα έργα των οποίων συνοψίζονται κυρίως στις σφαγές των Ελλήνων από το ΕΑΜ. Αφού έφτασε πλέον στο σημείο να ηρωποιηθεί και να κηρυχθεί ήρωας ο Άρης Βελουχιώτης, ο οποίος επιγραμματικά αξίζει να αναφέρουμε ότι έσφαξε ΧΙΛΙΑΔΕΣ κόσμο την περίοδο της κατοχής και έστειλε εκατοντάδες Ελληνόπουλα στο παιδομάζωμα της Ρωσίας, τα οποία και βρήκαν τραγικό θάνατο στην «γη της επαγγελίας του σοσιαλισμού - Ρωσία». Η πατέντα ΕΑΜ πέτυχε.
●1999:Πατέντα "διαφήμισης" χρηματιστηρίου. Πολιτικές διαφημίσεις κατα την περίοδο των ευρωεκλογών του 1999, με αναφορές στην... "Ισχυρή Ελλάδα" και την "Ισχυρή οικονομία" των κυβερνήσεων Σημίτη. Διαφημιστικά σπότ στα ΜΜΕ, τα οποία έμμεσα παρακινούσαν τους Ελληνες πολίτες να επενδύσουν στην "Ισχυρή Σοφοκλέους" (έτσι την παρουσίαζαν), και να υπερψηφίσουν το κίνημα στις ευρωεκλογές.  Η πατέντα είχε επιτυχία, και το ΠΑΣΟΚ πέρασε στην αντίληψη της κοινής γνώμης της εποχής ώς ο "αναμορφωτής της Ελληνικής οικονομίας".
●2004-2005:Η γαλάζια πατέντα του ΠΑΣΟΚ, οι διορισμοί των «γαλάζιων παιδιών». Σκοπός της συγκεκριμένης πατέντας, να μην μπορεί η ΝΔ να κάνει διορισμούς, έτσι ώστε όποιος θέλει να διοριστεί στο δημόσιο να μπορεί μόνο μέσω ΠΑΣΟΚ. Σε συνδυασμό με τα σημερινά υψηλά επίπεδα ανεργίας (άλλο ένα πράσινο έργο) και την επιτακτική ανάγκη διορισμού των νέων, οι οποίοι βλέπουν ότι ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ στην Ελλάδα πλέον αξίζει και αμείβει (άλλο ένα πράσινο έργο) αφού το ΠΑΣΟΚ διέλυσε τον ιδιωτικό τομέα (άλλο ένα πράσινο έργο/βλέπε ΠΑΣΟΚ και ΕΡΓΑΣΙΑ), οι νέοι βλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάθε δικαίωμα να διορίζει τους δικούς του και να «μην ανοίγει μύτη», ενώ εάν η ΝΔ προχωρήσει σε κομματικούς διορισμούς (όπως πολύ έξυπνα και ΕΜΜΕΣΑ με πατέντες τύπου ΑΣΕΠ το ΠΑΣΟΚ έκανε), τότε θα βγει πάλι το ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί την ΝΔ για αναξιοκρατία και έλλειψη διαφάνειας στις προσλήψεις. Σκοπός της πατέντας να προσελκύσει νέους οπαδούς/ψηφοφόρους στο κίνημα, με την ελπίδα του διορισμού. Η πατέντα «τα γαλάζια παιδιά» φαίνεται να έχει επιτυχία.
●1981-1989: Πατέντα προεκλογικών διορισμών μεγάλης κλίμακας: Είθισται όλες οι κυβερνώσες πολιτικές παρατάξεις προεκλογικώς να προχωρούν σε διορισμούς, ωστε να διατηρήσουν ικανοποιητικά ποσοστά στις επερχόμενες εκλογές. Το ΡΕΚΟΡ διορισμών όμως, το κατέχει η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, η οποία προχώρησε σε 180.000 (ΕΚΑΤΟΝ ΟΓΔΟΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ) προεκλογικούς διορισμούς στο δημόσιο ΜΟΝΟ την προεκλογική περίοδο του 1989!!!Η πατέντα πέτυχε, αφού το ΠΑΣΟΚ διατηρήθηκε στο 40%!
●1981-Σήμερα: Πατέντα "η δημοκρατική" παράταξη! Στα καλά καθούμενα, βγαίνει το ΠΑΣΟΚ και λέει,"εμείς κύριοι, είμεθα οι... δημοκρατικοί! Λές και τα άλλα κόμματα δεν είναι, είναι απο άλλη χώρα ή σε κανένα σοβιετικό προτεκτοράτο! Ας μην ξεχνάμε ότι επι Ανδρέα Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ ήταν η μοναδική μεγάλη Ελληνική πολιτική παράταξη, η οποία δεν ακολούθησε δημοκρατικές διαδικασίες στα εσωτερικά της! Ουτε κάν υπήρχε θέμα Αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ επι Ανδρέα (1974-1995), αφού ήταν ολοκληρωτικά ο "μονοκράτωρ" της παράταξης, Παραδειγματικά αναφέρουμε ότι την ίδια περίοδο η ΝΔ με δημοκρατικές διαδικασίες (ψηφοφορίες σε ανοικτά συνέδρια) είχε ψηφίσει απο το 1974 εως το 1995 5 (ΠΕΝΤΕ) αρχηγούς στην ηγεσία της! Η πατέντα πέτυχε, και σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι ευρέως γνωστό ώς "η δημοκρατική παράταξη"! Το απίστευτο δέ, είναι το γεγονός ότι το κίνημα επιχειρώντας να αποδείξει την "δημοκρατικότητά" του, προχώρησε στην παγκόσμια πρωτοτυπία διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την προεδρία του τον Ιανουάριο του 2004, έχοντας ΕΝΑΝ και μόνο υποψήφιοΜε αυτή την πατέντα (η "δημοκρατική" παράταξη) το ΠΑΣΟΚ πραγματικά δείχνει πόσο χαμηλό πιστεύει ότι είναι το νοητικό επίπεδο του Ελληνικού λαού, και ίσως δεν έχει άδικο, αφού η πατέντα αυτή είχε μεγάλη επιτυχία. Βέβαια ευθύνες έχει και η Νέα Δημοκρατία,  η οποία "άφησε" αυτή την πατέντα να ευοδώσει θετικά υπέρ του ΠΑΣΟΚ.
Η πατέντα των κάλπικων ισολογισμών προς την κομισιόν, με λογιστικές αλχημίες-κομπίνες (αλλαγή χρονολογικών περιόδων κ.α.) ωστε να παρουσιάσει την οικονομία της Ελλάδος ώς την... ισχυρή οικονομία. Η πατέντα αποκαλύφθηκε επι ΝΔ με την "απογραφή" την οποία διενήργησε στα οικονομικά/λογιστικά του κράτους. Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι το ΠΑΣΟΚ βγήκε και απο πάνω, κατηγορώντας την ΝΔ ότι επειδή αποκάλυψε την αλήθεια στην Ευρωπαική κοινότητα έβλαψε το συμφέρον της χώρας!!! Η πατέντα αυτή πέτυχε, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, αφού η απογραφή του 2004 έγινε τελικά "επιχείρημα υπέρ" του ΠΑΣΟΚ στα Ελληνικά ΜΜΕ, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται...!
●1999-2004: Η πατέντα Ελληνοποιήσεων. Για να εισπράξει ψήφους το κίνημα έφτασε σε σημείο στις εκλογές του 2000 να Ελληνοποιήσει χιλιάδες αλλοδαπούς ωστε να το ψηφίσουν. Ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα (Φλώρινα,Πέλλα,Κιλκίς κ.α.) το ποσοστό των Αλβανών οι οποίοι Ελληνοποιήθηκαν ήταν διψήφιο όσον αφορά το εκλογικό σώμα,δηλαδή ξεπέρασε το 10%!!! Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που όλοι οι Αλβανοί,Βούλγαροι,Ρουμάνοι κ.α. είναι ΟΛΟΙ ΠΑΣΟΚ!!! Η πατέντα είχε αποτέλεσμα. Το κίνημα κέρδισε τις εκλογές του 2000 με διαφορά 1% (70.000 ψήφοι), και στις εκλογές του 2004 διατηρήθηκε στο 40,6%! Άλλη μια πατέντα ΠΑΣΟΚ (εις βάρος του ελληνισμού) η οποία πέτυχε!!!
Πατέντα μετάλλαξης ΑΠΟ αντι-ευρωπαικό αριστερό ΣΕ φιλο-Ευρωπαικό κεντρώο κόμμα. Αμέσως μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, και την πληροφόρηση της κοινής γνώμης σχετικά με τα «αριστερά» καθεστώτα ανα τον κόσμο, το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχθηκε από μαρξιστικό σε κεντρώο «φιλοευρωπαικό» κόμμα, αναιρώντας την πολιτική γραμμή εναντίον της ΕΟΚ την οποία ακολουθούσε από την ίδρυσή του (βλέπε σελίδα ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ). Και ποντάροντας στην λήθη της Ελληνικής κοινής γνώμης, έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει ότι αποτελεί την πιο φιλοευρωπαική δύναμη στην Ελλάδα. Η Πατέντα πέτυχε!
Πατέντα μετατόπισης ευθυνών οικονομικής κρίσης και σκανδάλων της περιόδου 1989-1990 στην ΝΔ ("Το... βρώμικο 89"): Σε συνεργασία με τα ΜΜΕ και δημοσιογραφους (Νίκος Κακαουνάκης, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Τράγκας στον τότε Sky 100,4 εκπομπή "Εν Αθήναις" κ.α., Μιχάλης Γαργαλάκος στον Αθήνα 99,1 του Μάκη Κουρή κ.α.) το ΠΑΣΟΚ πέτυχε το ακατόρθωτο!!! Να μετατοπίσει όλο το πολιτικό βάρος της περιόδου 1989-1990 στην κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη, και να παρουσιάζει τα σκάνδαλα και την οικονομική κρίση της περιόδου ώς αποτέλεσμα πολιτικών της ΝΔ,η οποία "διέσυρε" με "λάσπη" και "ανυπόστατη σκανδαλολογία" τον μεγάλο ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου. Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι το κλίμα της εποχής σε περίπτωση καταδίκης του Ανδρέα σηματοδοτούσε αυτομάτως "νέο εμφύλιο" στην Ελλάδα, και ότι στο ειδικό δικαστήριο του περίφημου σκανδάλου Κοσκωτά, είχαμε την αθώωση του Ανδρέα Παπανδρέουλόγω αμφιβολιών με ψήφους 7 προς 6, την καταδίκη του Δημήτρη Τσοβόλα και την αθώωση του Μένιου Κουτσόγιωργα λόγω θανάτου κατα την διάρκεια της δίκης!!
●2004-2006 Πατέντα "οι συμβασιούχοι" : Κατα την τριετία 2001-2004 το κίνημα προχώρησε στον διορισμό 250.000 συμβασιούχων στην δημόσια διοίκηση για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, χωρίς να το επιτρέπουν τα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Βλέποντας ότι τα δημόσια ταμεία δεν άντεχαν στην μονιμοποίησή τους, το ΠΑΣΟΚ τους άφησε σε καθεστώς ομηρίας, και έβαλε την επόμενη κυβέρνηση να "βγάλει το φίδι απ'την τρύπα"! Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βγαίνει και κατηγορεί την κυβέρνηση ΝΔ στο ότι δεν προχώρησε στην μονιμοποίησή τους! Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν μονιμοποίησε κανέναν και είχε τους συμβασιούχους σε καθεστώς ομηρίας είναι ο "συμπαραστάτης" των συμβασιούχων, και η ΝΔ η οποία μονιμοποιεί (και μάλιστα χωρίς να το επιτέπουν τα ταμεία του κράτους) όσους χαρακτηρίζονται απο το συμβούλιο επικρατείας ώς υπάλληλοι που καλύπτουν "πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημοσίου" είναι ο "εχθρός του εργαζόμενου λαού και των συμβασιούχων"! Σκοπός της πατέντας να μετατοπισθούν όλες οι ευθύνες "ομηρίας" των συμβασιούχων στην ΝΔ! Η πατέντα πέτυχε, και μάλιστα ευθύνη φέρουν και πολλά στελέχη της ΝΔ, τα οποία με δηλώσεις τους προεκλογικά έταζαν μονιμοποίηση σε όλους τους συμβασιούχους! 
●2004-2006 Απίστευτες πατέντες-λογοπαίγνια για " τον λαουτζίκο* " (*Κατα τον χαρακτηρισμό της συζύγου του κ.Φυντανίδη): Το κίνημα προσπαθεί να αποσπάσει ψήφους ποντάροντας στο χαμηλό επίπεδο αντίληψης μεγάλου μέρους της Ελληνικής "κοινής γνώμης", ενώ παράλληλα να αποποιηθεί τις ευθύνες σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση της οικονομίας κατα την 20ετή διακυβέρνηση της χώρας απο αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το "επιχείρημα" "Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε για τα λάθη του το 2004", που σημαίνει δηλαδή ότι η εξουσία ούτως η άλλως του... ανήκει (???), και απλά του αφαιρέθηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα ώς... τιμωρία. 'Οποτε μιλήσει κανείς περι ευθυνών του κινήματος, λαμβάνει ώς απάντηση αυτό το επιχείρημα! Έτσι λοιπόν "το ΠΑΣΟΚ εξιλεώθηκε για τα λάθη του", και του "οφείλεται απο τον λαό" η νίκη στις επόμενες εκλογές!!! Λές και με την ήττα του στις εκλογές του 2004 αυτομάτως ξαναγέμισαν τα άδεια ταμεία που παρέδωσε, εξοφλήθηκαν ώς δια μαγείας τα χρέη που άφησε και επανήλθε η Ελληνική οικονομία στην κατάσταση του 1981!!! Η πατέντα, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, έχει επιτυχία!!!
●Νέα πατέντα 2004-2006: Προσπάθεια "ηρωωποίησης" του Ανδρέα Παπανδρέου και εν συνεχεία τών Παπανδρέου. Με την συγκεκριμένη πατέντα ολοκληρώνεται το σχέδιο αλλαγής ηγεσίας του Φεβρουαρίου 2004! Με την συνεργασία επώνυμων δημοσιογράφων και ΜΜΕ, το κίνημα προσπαθεί να αλλιώσει την ιστορική αλήθεια της περιόδου 1989-1990 και να παρουσιάσει τον ηγέτη του κινήματος ως "θύμα" σκευωρίας η οποία στήθηκε απο τον Κ.Μητσοτάκη. Στόχος η "ηρωωποίηση" ή καλύτερα η "αγιοποίηση" του Ανδρέα Παπανδρέου, ωστε κατα πρώτον να μετατοπισθούν οι ευθύνες των "κακών ημερών λιτότητας" στις κυβερνήσεις Κ.Μητσοτάκη και Κ.Σημίτη, και εν συνεχεία να ταυτιστεί (στην συνείδηση της κοινής γνώμης) το πρόσωπο του Ανδρέα με τον Γιωργάκη Παπανδρέου, ωστε να κερδιθούν οι ερχόμενες εκλογές!
Η πατέντα (βάσει λογικής και ιστορίας) θα ευοδώσει θετικά για το κίνημα, το οποίο κατα πάσα πιθανότητα θα είναι ο νικητής των επομένων εκλογών! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου