Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ. ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ.

Η Χρυσή Αυγή πρώην ναζιστικό κόμμα, με ιδεολογία ενός ναζιστικο-εθνικιστικο-αναρχικού συμπλέγματος με υπερπατριωτικές τάσεις και ναζιστικές πρακτικές δεν έχει καμία σχέση με την Δεξιά καθώς και με την 21η Απριλίου.

Η Δεξιά Παράταξη
Η Δεξιά Παράταξη έχει τις ρίζες της στην εποχή του Εθνικού Διχασμού. Τότε ήταν συνυφασμένη με την φιλοβασιλική. Ένας από τους ηγέτες της ο υπερπατριώτης πολιτικός ο Δημήτριος Γούναρης.
Αυτό που διαμορφώνει την δεξιά είναι:
* Προάσπιση του Συντάγματος και του Ελληνικού λαού.
* Αποτελεσματικότητα & λιτότητα στο Κράτος (η σημερινή είναι διάλυση, όχι λιτότητα). 
* Διαφύλαξη της εθνικής μας κληρονομιάς και της Θρησκείας, των ηθών, εθίμων & παραδόσεων.
* Ευημερία οικονομική και κοινωνική.
Αυτοί που υπηρέτησαν ως ηγέτες την Δεξιά Παράταξη ήταν οι: Δημήτριος Γούναρης, Παναγής Τσαλδάρης, Ιωάννης Μεταξάς κλπ. Δηλαδή κάποιους από τους πιο καταξιωμένους πολιτικούς της Πατρίδος μας που δεν έπεσαν στο επίπεδο να γίνουν πολιτικάντηδες.
Αυτοί όμως που την φαλκίδευσαν είναι οι: Κωνσταντίνος Καραμανλής, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Γεώργιος Ράλλης, Κων/νος Μητσοτάκης, Κων/νος Καραμανλής με αποκορύφωμα τον νεοφιλελευθεριστή-αφελληνιστή Αντώνη Σαμαρά.
Είχε συμμετοχή στην Εθνική Αντίσταση αλλά οι κατά πλειοψηφία ομάδες της διαλύθηκαν από το ΕΑΜ & το ΕΛΑΣ. Δεν ήταν ποτέ αμερικανοκίνητη και "φιλοκεφαλαιακή". Οι ενέργειες των Αμερικανών κατά τον συμμοριτοπόλεμο (1945-1949) ήταν υπέρ του Κέντρου, όχι υπέρ της Δεξιάς. Ο μεταπολεμικός πρωθυπουργός Παπάγος ήταν υπέρ της Δύσης, όχι τσιράκι των αμερικανών γι΄ αυτό και στράφηκε στις συμμαχίες με την Δύση.  
Ας επισημανθεί όμως πως αυτοί οι πόλοι Αριστεράς-Δεξιάς-Κέντρου είναι ξενόφερτοι και παρωχισμένοι. Αλλά εκεί στεγάστηκαν πολιτικοί και πολίτες με εθνική ιδεολογία.
Η ΝΔ θεωρείται ως ένα κεντροδεξιό κόμμα. Είναι ένα σοσιαλκεντρώο-χρηματοδοτούμενο από τους Αμερικανούς-κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για να ξεγελάσει τους δεξιούς, να δώσει προνόμια στην Αριστερά και να το εξυπηρετεί για τις οδηγίες-εντολές που τον έδωσαν οι Αμερικανοί για να έλθει στην Ελλάδα! Τον νεοφιλελευθερισμό τον εισήγαγε ο Κων/νος Μητσοτάκης και διατηρείται αναλλοίωτος. Τώρα ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να δημιουργήσει ένα κόμμα για να μαζέψει τους αντιπάλους του. Φυσικά, το μήνυμα που θέλει να μας περάσει είναι να λέμε "ΝΑΙ στην τρόικα, ΝΑΙ στους δανειστές". 
Η Δεξιά είχε πολλά αναπνευστικά προβλήματα από τότε ο Καραμανλής ανέλαβε την ηγεσία της το 1955. Η Δεξιά κατακερματίστηκε και διχάστηκε από τον Κ. Καραμανλή το 1974 όταν ίδρυσε την ΝΔ. Η Δεξιά υπάρχει σαν χώρος, αλλά πολλοί θεωρούν ότι εκπροσωπείται από την ΝΔ. ΨΕΥΔΟΣ!!!
Η Ακροδεξιά απλά είναι περισσότερο παθητική στην άνωθεν τετραλογία που διαμορφώνει την Δεξιά. Δεν είναι της βίας, είναι στον χώρο του εθνικισμού (η μόνη διαφορά με την απλή δεξιά) και δεν ισχύει φυσικά η αριστερή ανοησία πως ακροδεξιά σημαίνει: ρατσισμός, ξενοφοβία, βία, φασισμός, ναζισμός. Τότε δεν θα ήταν ακροδεξιά θα ήταν νεοπαγανισμός!

Η 21η Απριλίου
Η ιδεολογία της βασιζόταν σε μία Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών. Δηλαδή μία Ελλάδα που να ανήκει σε Έλληνες Χριστιανούς. Σωστό, αλλά ατυχές σύνθημα γιατί εμπλέκει την Ορθοδοξία, εμπλέκει την Πίστη και "πολιτικοποιεί" την θρησκεία πράγμα ανεπίτρεπτο! 
Μία Ελλάδα με ένα νέο δημοκρατικό πολίτευμα με θεσμούς, μία οικονομία ισχυρή και ένα νόμισμα δυνατό, με έναν Στρατό πανίσχυρο που εμπλέκεται στην παγίωση της κοινωνικοπολιτικής τάξης.
Η 21η Απριλίου συνέδεσε ιδεολογίες και πρακτικές. Με τις υπάρχουσες (λανθασμένες όμως) ορολογίες: εθνικά ήταν δεξιοί και οικονομικά σοσιαλιστές που δημιουργούν μία νέα ιδεολογία.
Βεβαίως, ο περιορισμός δικαιωμάτων και ελευθεριών, τα βασανιστήρια της ιωαννιδικής ΕΤΑ-ΕΣΑ, η κατάργηση της Βασιλευομένης Δημοκρατίας δυσφημούν το πολύπλευρο φιλολαϊκό της έργο.

Η Χρυσή Αυγή
Η Χρυσή Αυγή απλώς υποστηρίζει την 21η Απριλίου καθώς και την 4η Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά. Και τα δύο καθεστώτα ήταν ιδιόρρυθμα. Ήταν μεν δικτατορικά αλλά παρήγαν έργο και ήταν πέρα από κόμματα. Είχαν και το βασικό: μεγάλο λαϊκό έρεισμα.
Η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα. Τα δύο αυτά καθεστώτα ήταν πάνω & πέραν κομμάτων. Σε περίπτωση που η Χρυσή Αυγή επιχειρήσει εκτροπή (όπως π.χ. της 21ης Απριλίου) ή ακόμα συμπράξει με τους Στρατιωτικούς για μία επέμβαση τότε θα χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Οποιαδήποτε ενέργεια πρέπει να είναι ακομμάτιστη και άχρωμη πολιτικά. Γιατί αν γίνει το αντίθετο δεν θα υπάρχει το λαικό έρεισμα. Ο Μεταξάς ή ο Παπαδόπουλος όταν κυβερνούσαν την Ελλάδα δεν συμπεριφέρονταν ως κομματάρχες αλλά ως κυβερνήτες των Ελλήνων.
Η Χρυσή Αυγή έχει τάσεις αναρχικές. Αντιθέτως, τα καθεστώτα 4ης Αυγούστου & 21ης Απριλίου καταπατούσαν την αναρχία πολλώ δε μάλλον την αταξία. Η Χρυσή Αυγή έχει τάσεις ναζιστικές, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Τα καθεστώτα αυτά δεν ήταν ρατσιστικά. Υπερτόνιζαν τον εθνοφυλετικό χαρακτήρα της Ελλάδος και την πρωτοπορία των Ελλήνων.
Η Χρυσή Αυγή έχει ένα διαφορετικό πρωτοφανές ιδεολογικό σύμπλεγμα εξαιρετικά επικίνδυνο και παράξενο. Όμως ποτέ αυτό το κόμμα δεν επιτέθηκε στην Ελλάδα. Αντίθετα υποστηρίζει τους Βορειοηπειρώτες, τους Ελληνοκύπριους. Τονίζει πως υπάρχουν αλύτρωτες Πατρίδες και πρέπει να απελευθερωθούν δηλαδή να αποκατασταθούν εθνικά. Δεν επιτέθηκαν στην Ελλάδα αλλά παλαιότερα επιτέθηκαν στην "σπονδυλική της στήλη": την Ορθοδοξία μέσω των εντύπων της.

Δεν έχει σχέση ούτε με την Ακροδεξιά, ούτε με την 21η Απριλίου, ούτε με την 4η Αυγούστου. Αυτό το επιχειρούν ορισμένοι ψευτοκουλτουριάρηδες για να δείχνουν ότι η Ακροδεξιά είναι έτσι, είναι αλλιώς, να την παρουσιάσουν ως θύτη. Ας μην μπερδευόμαστε και μην πιστεύουμε τον οποιοδήποτε, χωρίς να μελετήσουμε όλες τις πηγές και την ιστορία της με τεκμηριωμένα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου