Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΥΛΟΣ. ΕΝΑΣ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ. ΕΡΧΕΤΑΙ!!!

Η ιστορική βιογραφία του Βασιλιά Παύλου (1901-1964) για πρώτη φορά σε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ δύο επεισοδίων. 
ΕικόναΠρώτη φορά σε ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται με τρόπο λεπτομερή και σαφή η βιογραφία του Βασιλέως Παύλου (1901 - 1964). Τα μέλη της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας (Βασιλιάς Κωνσταντίνος, Βασίλισσα Σοφία, Πριγκίπισσα Ειρήνη, Πρίγκιπας Παύλος, Πρίγκηπας Μιχαήλ), έγκριτοι ιστορικοί και καθηγητές Πανεπιστήμιων (Κωνσταντίνα Μπότσιου, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Γεώργιος Μαυρογορδάτος, Κώστας Μ. Σταματόπουλος, Ιωάννης Παπαφλωράτος), ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, και ο συγγραφέας Κώστας Καρακάσης μιλούν για την προσωπικότητα, την πορεία και το έργο του Παύλου από τα πρώτα χρόνια της ζωής του έως και τον θάνατο του.
Αποκαλύπτονται άγνωστα στιγμιότυπα του ιδιωτικού του βίου και του χαρακτήρα του, ενώ έρχονται στο φως της δημοσιότητας ντοκουμέντα για τις σημαντικές αποφάσεις που άλλαξαν την ιστορία της Ελλάδας. (Η άρνηση του πρίγκιπα Παύλου να αναλάβει τον Θρόνο το 1920, οι διαφωνίες του Διαδόχου με τον Μεταξά, ο τερματισμός του Εμφυλίου, η κάθοδος του Παπάγου στην πολιτική, η επιλογή Καραμανλή, η μετέπειτα ρήξη τους και η εντολή στον Γ. Παπανδρέου). Δίνεται στο κοινό η ευκαιρία να έρθει σε επαφή με ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό από τις ιδιωτικές στιγμές των μελών της Βασιλικής Οικογένειας, σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα, προσωπικές επιστολές και φιλμ που καταγράφουν 63 χρόνια ιστορίας. 
Το ντοκιμαντέρ "Ένας Ασυνήθιστος Βασιλιάς“ έρχεται να καλύψει ένα ιστορικό κενό και να δώσει στις σημερινές αλλά και επόμενες γενιές, μια ολοκληρωμένη εικόνα για την προσωπικότητα του Παύλου. Χωρίς ιδεοληψίες, μέσα από το έργο, τεκμηριώνεται η αλήθεια για μία περίοδο που συνήθως παρουσιαζόταν έως σήμερα με προκατάληψη.

Περισσότερες πληροφορίες στο facebook: Παύλος. Ένας Ασυνήθιστος Βασιλιάς | Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου