Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας και υπ. Πρόεδρος Βίκτορ Πόντα
Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα, που θέτει υποψηφιότητα για τις Προεδρικές εκλογές της Ρουμανίας, δήλωσε ότι θα διοργανώσει δημοψήφισμα για τη μορφή της διακυβέρνησης της χώρας, αν εκλεγεί.

"Πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια, στη Ρουμανία δεν πρέπει μόνο να συζητάμε, αλλά πρέπει και να αποφασίσουμε, μέσω δημοψηφίσματος, για τη μορφή της διακυβέρνησης της χώρας " είπε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό σταθμό.
" Αν και η πλειοψηφία του Ρουμανικού λαού είναι ακόμη υπέρ της Προεδρευομένης Δημοκρατίας, Η Βασιλευομένη Δημοκρατία γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Θα πρέπει να κάνουμε δημοψήφισμα γι' αυτό το λόγο κατά τη διάρκεια της θητείας μου, ίσως και μέχρι το 2016 " είπε ο Πόντα.

Ο Μιχαήλ Α' της Ρουμανίας με την κόρη του Πρ. Μαργαρίτα
Εκδήλωσε δε την πρόθεση του να παραιτηθεί από Πρόεδρος της χώρας, αν ο Ρουμανικός λαός ψηφίσει υπέρ του Βασιλέως. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην αρχή της προεκλογικής του καμπάνιας για την προεδρία, ο Βίκτορ Πόντα είπε επίσης ότι το 2018 θα πρέπει να γίνει μια δεύτερη Μεγάλη Ενωση, για να εορταστούν τα 100 χρόνια από την Μεγάλη ένωση του 1918, υπονοώντας την ένωση με την Μολδαβία. 
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των Προεδρικών εκλογών προηγείται ο αριστερός Πόντα έναντι του βασικού του αντιπάλου Κλάους Ιοάνις ο οποίος προέρχεται απο γερμανική μειονότητα και έχει τη στήριξη δύο δεξιών κομμάτων.

Πηγή: "Βασιλόφρονες της Ελλάδος".

2 σχόλια:

  1. Ο Πόντα δεν εξελέξη τελικά Πρόεδρος της Ρουμανίας, αφού εξελέγη ο αντίπαλός του Κλάους Γιοχάνις. Πέρα από αυτό, οι Ρουμάνοι πολιτικοί δεν φημίζονται ως πολιτικοί που εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους. Ο εν λόγω, ανήκει στο διάδοχο κόμμα του Τσαουσέσκου και έκανε την δήλωση αυτή προκειμένου να αποσπάσεις φιλομοναρχικές ψήφους. Το λέει και γερμανικό φιλομονορχικό site εδώ: http://coronanachrichten.wordpress.com/tag/rumanien/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ρουμανία είναι λίγο πιο δύσκολα η μετάβαση στην Βασιλευομένη Δημοκρατία. Θα πρέπει οι πολιτικοί ηγέτες, ο πρωθυπουργός Πόντα, ο πρόεδρος Μπασέσκου και ο νεοεκλεγέντας πρόεδρος Γιοχάνις Κλάους, να υποστηρίξουν αποφασιστικά την Βασιλευομένη Δημοκρατία. Πρέπει να υπάρξει μία συνενόηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή