Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΝΑΙ ή ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;;;

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Πρώτη είδηση σ΄ όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. Για πρώτη φορά μετά το νόθο δημοψήφισμα του 1974 εφαρμόζεται στην Ελλάδα το αμεσοκρατικό σύστημα του δημοψηφίσματος. Οι Έλληνες καλούνται να επικυρώσουν ή να απορρίψουν με την ψήφο τους τα μέτρα που ζητάν οι «θεσμοί», η άλλοτε τρόικα.

Από την ΕΟΚ στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Από το όραμα μίας ενωμένης Ευρώπης χωρίς πολέμους, με ισχυρούς συνεκτικούς δεσμούς μεταξύ των κρατών αλλά με σεβασμό στις εθνικές παραδόσεις και τα ήθη των λαών κατήντησε ένα υπερκράτος με πρωτεύουσα τις Βρυξέλλες, με ηγεμονίτιδα την Γερμανία που εξυπηρετεί συμφέροντα και έρπεται πίσω από τα κελεύσματα των ΗΠΑ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ηγεμονεύεται πλέον από δύο ανθρώπους: την Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ και τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε. Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας βραχνάς όπου δεν αφήνει τους λαούς να αναπνεύσουν, επιβάλλει νομοθεσίες, περιορίζει στις κυβερνήσεις την ελευθερία κινήσεων και πρωτοβουλιών, πολτοποίησε τις εθνικές οικονομίες δια του ευρώ και κάνει τα κράτη ομοσπονδιακές πολιτείες του κράτους των Βρυξελλών. Βέβαια υπήρξαν και κάποιες ωφέλειες που οφείλονται στα ευρωπαϊκά οικονομικά προγράμματα. Χάρη σ΄ αυτά γίνονται έργα σε πολλούς τομείς (έργα οδοποιίας, γεωργικές καλλιέργειες, εκπαιδευτικές εξειδικεύσεις, συγχρηματοδότηση μαθητικών βιβλίων κλπ). Το πρόβλημα είναι όμως ποιος διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά κονδύλια και σε ποιες τσέπες πήγαν ή πως τα αξιοποίησαν και όσοι συμμετείχαν σ΄ αυτά τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Σ΄ αυτήν την αποπνικτική κατάσταση οδηγηθήκαμε εξαιτίας της Συνθήκης του Μάαστριχτ τον Φεβρουάριο του 1992. Προσπαθώντας να μοιάσουμε στην Ευρώπη σκάβουμε τον λάκκο μας! Η Ευρώπη και ένα μεγάλο μέρος του πολιτισμού της οφείλει το όνομά της στην Ελλάδα. Οι ευρωπαϊκές γλώσσες έχουν ως ρίζα τα ελληνικά. Το «Ανήκομεν εις την Δύσιν» είναι ψέμα. Ο πολιτισμός είναι πιο κοντά στην ανατολή. Τρανή ιστορική απόδειξη το υπερχιλιετές Βυζάντιο και η Ανατολή Ορθόδοξη Εκκλησία σε σχέση με την δυτική παράδοση και εξέλιξη.

Δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου
Προεπισκόπηση
Αναβολή επί αναβολών, συσκέψεις επί συσκέψεων, Eurogroup επί Eurogroup. Η μεν ελληνική κυβέρνηση έκανε πίσω σε πολλά από όσα υποσχέθηκε, δεν τήρησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και οι κόκκινες γραμμές της έγιναν ροζ που τείνουν προς το άσπρο. Οι δε Ευρωπαίοι εταίροι με επικεφαλής την Γερμανία δεν θέλουν συμφωνία αλλά αφαίμαξη της Ελλάδας. Θέλουν μία Ελλάδα στο ευρώ με τους δικούς τους όρους παραβιάζοντας κάθε ισότητα μεταξύ των κρατών-μελών που δήθεν επικρατεί. Ο ίδιος ο Σόιμπλε σε κρυφή κάμερα το λέει ξεκάθαρα: «Μέσω μίας κρίσης θα καταφέρουμε να επιβάλουμε τις αλλαγές που έχουμε σκοπό… όσο ποιο μεγάλη είναι η κρίση τόσο ποιο εύκολα θα γίνουν αποδεκτά τα θελήματα μας». Μάλιστα, επικεφαλής άλλων 7 υπουργών Οικονομικών κρατών-μελών της Ευρωζώνης, τορπίλισε μία συμφωνία που θα μπορούσε να είχε κλείσει με αμοιβαίες υποχωρήσεις και να μην χρειαζόταν να πάμε σε νέο Eurogroup το Σάββατο. Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και μ΄ ένα μεταμεσονύκτιο διάγγελμα (27 Ιουνίου) ανακοίνωσε την διενέργεια δημοψηφίσματος για την επικύρωση ή την απόρριψη των μέτρων που θέλουν να επιβάλλουν οι «θεσμοί». Και αυτό την ώρα που η ελληνική αντιπροσωπεία βρισκόταν σε διαπραγμάτευση με υπό συζήτηση την πρόταση την δική της και αυτή των δανειστών.
Πρέπει να τονίσουμε σ΄ όλους το εξής: Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα μέτρα που θέλουν οι δανειστές με τα μέτρα τις κυβέρνησης. Οι διαφορές ωστόσο είναι στην ουσία των μέτρων: φόροι, ΕΚΑΣ, αμυντικές δαπάνες, αγρότες, ΔΕΗ, υπηρεσίες).
Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου και το ψηφοδέλτιο είναι αυτό που βλέπετε ακριβώς πιο πάνω. Το ψηφοδέλτιο έχει δύο παρατυπίες: πρώτον έχει βάλει πρώτο το ΟΧΙ ως επιλογή και δεύτερον τα ψηφοδέλτια έπρεπε να είναι δύο. Ένα στο οποίο θα αναγράφεται: ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ και το άλλο ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ. Εν τούτοις το δημοψήφισμα είναι αμεσοδημοκρατική έκφραση του λαού. Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα όμως μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως. Ένα ΟΧΙ θα είναι ένα ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί στο χέρι της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Όμως ένα ΝΑΙ τι μπορεί να φέρει; Θα δρομολογήσει όντως πολιτικές εξελίξεις ο Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση ΝΑΙ ή θα φέρει στην Βουλή το νέο άγριο μνημόνιο φορτώνοντας την ευθύνη στον λαό; Ο Ιωάννης Μεταξάς είπε ΟΧΙ την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 1940 στους Ιταλούς. Δεν περίμενε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 1940 να κάνει δημοψήφισμα για να ρωτήσει τον ελληνικό λαό να περάσουν οι Ιταλοί ή όχι.

Όχι στην παράταση
Το Eurogroup της 27ης Ιουνίου δεν έδωσε παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα κατά το αίτημα του Τσίπρα και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο Eurogroup της Κυριακής συνέχισε τις συνομιλίες χωρίς τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, προκειμένου να εξεταστούν τα περαιτέρω μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να διασφαλιστεί πλέον η σταθερότητα της Ευρωζώνης.
Μάλιστα, το ανακοινωθέν της συνεδρίασης του Eurogroup υπογράφεται από όλους τους υπουργούς Οικονομικών πλην του Γιάννη Βαρουφάκη.

Ντροπή στην κυπριακή κυβέρνηση
Έκπληξη και δυσαρέσκεια προκάλεσε η αρνητική ψήφος της Κύπρου για την συνέχιση της παράτασης του οικονομικού δανειακού προγράμματος. Η στάση αυτή αποδεικνύει το πόσο προδότης και σύγχρονος εφιάλτης είναι ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Πιστός φίλος του έτερου προδότη Αντώνη Σαμαρά χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία "συνιστώσα πολιτεία μιας ομοσπονδίας" και κατακρεούργησε το υστέρημα του αδελφού ελληνοκυπριακού λαού, αφού πρώτα εξασφάλισε τις δικές του αποταμιεύσεις.

Μήνυμα ΔΕΡ
Ο Ελληνικός λαός πρέπει να βροντοφωνάξει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Είναι μία ευκαιρία να εκφραστεί κατά της λιτότητας και των απαιτήσεων των δανειστών και να δώσει μήνυμα κυρίως στους Ευρωπαίους ηγήτορες πως πρέπει να αλλάξουν "συνταγή" και στάση έναντι της χώρας μας. Να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας που με ΟΧΙ έγραφαν ιστορία και το όνομα τους έμενε με χρυσά γράμματα στην παγκόσμια ιστορία!
Ο Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση νίκης του ΟΧΙ πρέπει να προσχωρήσει σε ανασχηματισμό ώστε η κυβέρνηση να γίνει ολιγομελής και ευέλικτη με πρόσωπα ευρυτέρας αποδοχής. Έπειτα να θυμηθεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Μπορεί να έκανε πίσω ένεκεν της ύπαρξης μίας συμφωνίας. Αλλά ο Ελληνικός λαός τον ψήφισε και όχι οι Ευρωπαίοι. Τον Ελληνικό λαό οφείλει να υπερασπισθεί, να προστατεύσει και να του εξασφαλίζει καλύτερες μέρες. Ελπίζω μόνο να μην είναι σχεδιασμένο να πλειοψηφήσει το ΝΑΙ ώστε να συναινέσει ο Τσίπρας στο νέο μνημόνιο! Δεν φθάνουν οι ελληνοποιήσεις λαθρομεταναστών που σχεδιάζουν, το νέο σύμφωνο συμβίωσης κλπ θα μας προδώσουν και αυτοί στα οικονομικά ζητήματα; Το μέλλον τους δεν θα είναι καλό... γιατί προβλέπεται μεγάλη οργή του λαού!
Το ΝΑΙ σημαίνει ΝΑΙ στα μέτρα, ΝΑΙ στις απαιτήσεις των δανειστών, ΝΑΙ στην αναξιοπρέπεια. Μην παρασύρεστε από τα αργυρώνητα παπαγαλάκια του συστήματος και τα κομματικά φερέφωνα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που λένε ότι το ΝΑΙ σημαίνει ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο ευρώ. Άλλο είναι το ερώτημα και αυτοί τους Ευρωπαίους εξυπηρετούν και τα συμφέροντά τους για να συνεχίσουν να υπάρχουν! Τα τρία αυτά ευρώλαγνα κόμματα που προκαλούν αηδία και εμετό στον μέσο Έλληνα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι) συνασπίσθηκαν για να τρομοκρατήσουν τον Ελληνικό λαό. Οι αρχηγοί τους (Σαμαράς, Γεννηματά, Θεοδωράκης) συντρώγουν και πίνουν σαμπάνιες με τους Ευρωπαίους και τους εκπροσώπους των δανειστών, υπονομεύοντας την χώρα και την κυβέρνηση. Μια ζωή μειοδότες και πουλημένοι.

ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

6 σχόλια:

  1. Δυστυχῶς εἰς τὴν ἐπαίσχυντον χορείαν τῶν «εὐρωλάγνων» πρέπει νὰ προσθέσωμεν καὶ ἐκπροσώπους τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, ἤτοι τὸν Θεσσαλονίκης Ἄνθιμον καὶ τὸν Ἀρχιεπίσκοπον Ἱερώνυμον, καὶ Κύριος οἶδε πόσους ἄλλους πεπλανημένους ὑπὸ τοῦ Μαμωνᾶ, χρημάτων καὶ τρυφῆς ἐραστάς. Ὁποῖα ἐθνικὴ ἔκπτωσις. Ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία ἥτις ἦτο πάντοτε ἐπιφυλακτικὴ μὲ τὴν Δύσιν, λησμονήσασα τὰ φλογερὰ κηρύγματα καὶ τὰς πληγὰς τοῦ παρελθόντος, εὐλογεῖ νῦν τὴν ἐς ἀεὶ οἰκονομικὴν καὶ ἐθνικὴν τῆς φίλης πατρίδος ὑποδούλωσιν εἰς τὸ ἐξ Ἑσπερίας σκότος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας είπε κάποιος ότι το ΟΧΙ σημαίνει ΝΑΙ στον ΣΥΡΙΖΑ;

      Διαγραφή
  2. H A.B.Y. o Διάδοχος Παύλος, σε τρεις δημόσιες παρεμβάσεις του, μία γραπτή, μία στο Bloomberg, και μια στο CNBC, είναι υπέρ του ΝΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὁ «κατὰ φαντασίαν (τινῶν) Διάδοχος» ! Ἄρα τί τὸ νέον κομίζει ; Οὐδέν. Ὁ μὲν πατήρ του, τέως Βασιλεύς, ἐκλεγέντος τοῦ κ. Ἀλεξίου Τσίπρα, ὑπεστήριξεν αὐτόν, ὡς φέρελπιν, οὗτος δὲ συνταυτιζόμενος μετὰ τῶν ἐν Ἐλλάδι παλαιοκομματικῶν, ἀκολουθεῖ τὴν γνώριμον ὀσφυοκαμπτικὴν νοοτροπίαν, ἥτις σφόδρα ἐζημίωσεν καὶ Πατρίδα καὶ Ἕλληνας. Ἕως πότε πλέον εἵλωται τῆς Εὐρώπης τῆς Μερκέλης, τοῦ Σχόϊβλε, τοῦ Δαϊσσελβλούμου, τοῦ Σχοῦλτς καὶ τῶν λοιπῶν μισελλήνων καὶ ἐν τέλει μισανθρώπων ; Ἀλλοπρόσαλλαι θέσεις καὶ ἀπόψεις. Ἠμποροῦμεν ἄρα γε νὰ ἐλπίζωμεν τὶ ἀπὸ τὴν πεπτωκυῖαν ταύτην δυναστείαν τῶν Γλυξβούργων ;

      Διαγραφή
    2. Ρωτάτε κύριε ανώνυμε: Ἠμποροῦμεν ἄρα γε νὰ ἐλπίζωμεν τὶ ἀπὸ τὴν πεπτωκυῖαν ταύτην δυναστείαν τῶν Γλυξβούργων. ΑΠΑΝΤΩ: Εάν η Ελλάς ήτο σήμερον Βασίλειον, οι τράπεζες θα ήταν ανοικτές. Και κάτι ακόμη: όσες χώρες μπήκαν σε μνημόνιο, έχουν πολίτευμα αβασίλευτης Δημοκρατίας.

      Διαγραφή
    3. Ο διάδοχος Παύλος υπέστη ρίξε το "Ναι" διότι οι βασιλείς μας συνδέονται με την Αγγλία ή όποια εκείνη την εποχή ητο μέλος της Εβραϊκής Ενωσεως(Ε.Ε).Ο Άγιος Γέρων Παΐσιος έχει προβλέψει ότι η Αγγλία και οι ΗΠΑ θα στραφούν ενάντια στην Γερμανια(όπως συμβαίνει ήδη με τα οικονομικά εμπάργκο) και θα υποστηρίξουν τον Βασιλέα μας. Στη γωνία βέβαια παραμονεύει και η Ρωσία η οποία παίζει διπλό παιχνίδι.

      Διαγραφή