Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ "ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" (ΜΑΡΤΙΟΣ 2014)

Συνέντευξη στο περιοδικό "Νέα Πολιτική" και στον δημοσιογράφο-ιστορικό και διευθυντή του περιοδικού κ. Μελέτη Μελετόπουλο παραχώρησε ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος περί τα μέσα Φεβρουαρίου. Η περίοδος την οποία σχολίασαν ήταν η τριετία 1964-67, περίοδο που βασίλευσε ο Κωνσταντίνος.
Ο Βασιλεύς προέβη σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την επίμαχη περίοδο φωτίζοντας άγνωστες ή παρερμηνευμένες πτυχές της ιστορίας. Τόνισε ότι "πρότεινε στον Γεώργιο Παπανδρέου την νομιμοποίηση του ΚΚΕ αλλά εκείνος φοβήθηκε". Μάλιστα, αναφερόμενος στην ελληνοτουρκική κρίση, είπε ότι "το 1964 απέτρεψε πόλεμο με την Τουρκία". Σημειωτέον ότι είχε πει το εξής συγκλονιστικό που αποδεικνύει τον άδολο πατριωτισμό του και την αγάπη του για την Ελλάδα: "Εάν πρόκειται η Τουρκία να μας επιτεθεί, θα πάω στο χαράκωμα μπροστά απ΄ όλους να πολεμήσω τον Τούρκο" και τόνισε ότι το ίδιο θα έκανε και τώρα που είναι ηλικιωμένος. Όχι όμως με αφορμή την Κύπρο καθώς είχε την ευθύνη 9 εκατομμυρίων ανθρώπων διότι "ξέρω τι θα πει πόλεμος, ξέρω τι θα πει να σκοτωθούμε, αλλά πρέπει να υπάρχει λόγος". Διευκρινιστέον, αναφερόταν στα γεγονότα της Κύπρου το 1964 όπου ήταν Βασιλεύς εν ασκήσει των καθηκόντων του, όχι την άτιμη εισβολή του Αττίλα το 1974.
Δήλωσε επίσης ότι επέμενε τον διορισμό του Στρατηγού Γεννηματά ως Αρχηγού του ΓΕΣ διότι ήταν ο καταλληλότερος για προσαρμογή των επιτελικών σχεδίων. "Με δική μου επιμονή η χώρα άλλαξε αμυντικό στρατηγικό σχεδιασμό από τον Βορρά προς την Ανατολή". Όσον αφορά την πολιτική αστάθεια των ετών 1965-1967 δήλωσε πως "επεδίωξα Οικουμενική κυβέρνηση με συμμετοχή της αριστεράς" και πως πρόθεσή του μετά την επιτυχία του αντικινήματος της 13ης Δεκεμβρίου 1967 ήταν ο σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης.

"ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ" τόνισε περί τα τέλη της συνέντευξης.
Για την σημερινή κατάσταση ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος είπε τα εξής σημαντικά:
"Εγώ είμαι εκ γενετής αισιόδοξος, οπότε πιστεύω ότι θα βρούμε την λύση. Πιστεύω ότι όλοι οι πολιτικοί σήμερα, και η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση συναισθάνονται ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα για την χώρα μας. [...] Σίγουρα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, διότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά, ούτε καν μετά τον πόλεμο δεν είχαμε τέτοια ανεργία, τέτοια φτώχεια, τέτοια γκρίνια. Είναι απαράδεκτο θέαμα. Ποιος θα σκεφτόταν ότι θα πηγαίνουν παιδιά στο σχολείο και θα πεινάνε;;; Αυτό είναι τελείως ακατανόητο"!

Έτσι μιλάνε οι Βασιλείς!

5 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὀρθῶς ὡμίλησεν ὁ Βασιλεύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πολύ επιεικής ήτον ο εξοχότατος!! Βασιλέα Κωνσταντίνε μην περιμένεις τίποτα από το παρόν εξοφλημένο πολιτικό σύστημα!!!! Εσένα περιμένουμε να έρθεις για να το αναγεννήσεις, αμήν και πότε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς από τη μεταπολίτευση, έως μέχρι και σήμερα, είμαστε ακέφαλοι. Αυτό επέτρεψε σε πολλούς να αλωνίζουν στην Ελλάδα, να την εκμεταλλεύονται και να κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό.
    Μακάρι να γινόταν κάτι και να άλλαζε το Σύνταγμα της Ελλάδος και το πολίτευμά της σε Βασιλευόμενη Δημοκρατία. Τουλάχιστον θα ήμασταν σίγουροι ότι ο ανώτατος άρχοντας είναι 100% Έλληνας. Τώρα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή