Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Συνέντευξη με τον υπεύθυνο της Τοπικής Οργάνωσης Κοζάνης του κόμματος "Εθνική Ελπίδα". Η "Εθνική Ελπίδα" είναι κόμμα βασιλοφρόνων με τριετή σχεδόν εμφάνιση στον πολιτικό στίβο της χώρας. Πρόεδρος του ο κ. Γεώργιος Γ. Παπαδόπουλος από τα Γιαννιτσά. Εδώ και ενάμισι μήνα, υπεύθυνος της Τ.Ο. Κοζάνης του κόμματος είναι ο κ. Γεώργιος Χατζηευστρατίου. Τον γνώρισα στην Κοζάνη, καλός φίλος, όπου διέμεινα για κάποιο διάστημα και πήρα την πρωτοβουλία να μας παραχωρήσει μία mini συνέντευξη. Δέχθηκε και το Παρασκευή 24 Μαΐου με υποδέχθηκε με εξαιρετική θερμότητα και φιλία στο σπίτι του. 

Συνέντευξη

- Γιώργο, πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την πολιτική;
- Εγώ δεν ασχολούμουν με τα πολιτικά. Προσωπικά, νιώθω απέχθεια και ντροπή για το υπάρχον πολιτικό και πολιτειακό σύστημα. Αλλά κατάλαβα τι σημαίνει να είσαι "ενεργός πολίτης". Αυτό που ονομάζεις εσύ με τους άλλους δύο συνεργάτες σου και καλούς φίλους "δημοκρατικό εθνικό ρεύμα". Πρέπει να είσαι ενεργός πολίτης.

- Τι σημαίνει για σένα "ενεργός πολίτης";
- Σημαίνει δημοκρατία. Ο πολίτης ενδιαφέρεται για την κατάσταση που επικρατεί γύρω του. Να λες την άποψή σου, να συμμετέχεις στα κοινά, να επιδοκιμάζεις, να κατακρίνεις, να προτείνεις λύσεις.

- Με τι κριτήρια εντάχθηκες στο κόμμα της "Εθνικής Ελπίδας";
- Η Εθνική Ελπίδα με εκφράζει ως απλό πολίτη. Κάνει κριτική δια του Προέδρου της του κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, κάνει σοβαρή, υπεύθυνη και εποικοδομητική κριτική και προτείνει λύσεις. Δεν θα φωνάζει μόνο για να φωνάζει και να δημιουργεί εντυπώσεις. Τα κριτήρια είναι η αληθινή γλώσσα που χρησιμοποιεί και όχι η ξύλινη-αποπροσανατολιστική γλώσσα που χρησιμοποιούν τα μεγάλο-ΜΜΕ και οι πολιτικοί, η ιδέα για την ορθή πορεία της Ελλάδος και η ιδεολογία της.  

- Πως πήρες την απόφαση να ιδρύσεις Τοπική Οργάνωση στον Νομό Κοζάνης;
- Το βασιλικό κίνημα είχε ανάγκη να επεκταθεί και στην Κοζάνη. Δεν είναι ευρέως διαδεδομένο σ΄ όλη την Ελλάδα. Έχω συζητήσει με πολλούς ανθρώπους και τους λέω για την Εθνική Ελπίδα και μου λένε τι είναι αυτό. Έτσι πήρα την πρωτοβουλία να ιδρύσω Τοπική Οργάνωση στην Κοζάνη και να εκδίδω Ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου όπου οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα ενημερώνονται για τις θέσεις και απόψεις του κόμματος.

- Βλέπεις βουλευτικές εκλογές;
- Το αργότερο μέχρι 17 Νοεμβρίου φέτος, γιατί εκείνη την ημέρα τελειώνει η εκλογή βουλευτή με λίστα και επανέρχεται το σύστημα με το σταυρό.

- Θα κατεβεί η "Εθνική Ελπίδα" στις επόμενες εκλογές ή στις ευρωεκλογές;
- Στις επικείμενες ναι. Στις ευρωεκλογές πιστεύω πως ναι.

- Θα είσαι υποψήφιος στις βουλευτικές ή τις ευρωεκλογές ή και στις δύο;
- Με βρίσκεις απροετοίμαστο. Ανάλογα με την κατάσταση θα πράξω αντίστοιχα.

- Η Εθνική Ελπίδα ζητά την επιστροφή του βασιλικού θεσμού και την επανενθρόνιση του Βασιλιά Κωνσταντίνου. Γιατί θέλεις Βασιλευομένη Δημοκρατία στην χώρα και όχι το υπάρχον αβασίλευτο καθεστώς;
- Ευχαριστώ για την ερώτηση. Οι πολιτικοί το 1974 βρήκαν ένα κράτος ευημερές, τα οικονομικά άνθιζαν, χαμηλή ανεργία, χαμηλό δημόσιο χρέος. Ο προϋπολογισμός του 1973 παραδόθηκε με πλεόνασμα 4.700.000.000 δραχμές! Λένε "τι θέλουμε τον Βασιλιά που μας ελέγχει, πάνω από το κεφάλι μας. Τώρα θα φάμε με το τσουβάλι". Θεώρησαν ευκαιρία την παραμονή του Κωνσταντίνου στο εξωτερικό και έκαναν ότι μπορούσαν για να μην έρθει πίσω. Και το πέτυχαν. Και έφαγαν τα δισεκατομμύρια. Και το 2010, η Ελλάδα παραδίδεται από ένα αμερικανοκίνητο πιόνι, με υπογραφή Προέδρου Δημοκρατίας, στο ΔΝΤ, στην σύγχρονη οικονομική κατοχή που επιχειρεί η Μέρκελ η οποία κατάφερε και έκανε την ΕΕ Γερμανική Ηγεμονία
Ο Βασιλιάς ελέγχει τους πολιτικούς ως ακομμάτιστο στοιχείο. Δεν μπαίνει στην παραλογή του ρουσφετιού και των υποσχέσεων. Δεν τον εκλέγει η Βουλή άρα δεν είναι δέσμιος των βουλευτών οι οποίοι μπορεί "να τα έφαγαν και μαζί του" αλλά η εξουσία του βασίζεται στην θέληση του λαού. Στην σημερινή κατάσταση αποτελεί επένδυση-κεφάλαιο για την εξωτερική μας πολιτική. Ότι χρησιμεύει και μπορεί να βοηθήσει στον τόπο για την απεμπλοκή μας από την κρίση δεν το πετάμε, αλλά το καλούμε να βάλει τις δυνάμεις του.

- Τι πρέπει να γίνει με το μνημόνιο και ποια η θέση σου για το "νομισματικό" "ευρώ ή δραχμή";
- Το μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί. Πάνω σε ποια βάση του μνημονίου θα κάνεις διαπραγμάτευση με τους "εταίρους"; Στην βάση του ξεπουλήματος της χώρας; Στην βάση της διόγκωσης του χρέους και των ελλειμμάτων; Στην βάση του "σε δανείζω, σε δανείζω και έτσι σε κρατώ στο χέρι"; Στην βάση των λουκέτων στις επιχειρήσεις; Με την κατάργηση των μνημονίων πρέπει, πιστεύω, να ξεκινήσει σιγά-σιγά με κανόνες και βήματα η επαναφορά του εθνικού μας νομίσματος, της δραχμής. Το αρνητικό στην επαναφορά της δραχμής είναι ότι η κοινωνία θα "αμερικανοποιείται" για ένα διάστημα. Δηλαδή διάλυση της μεσαίας και μικρομεσαίας τάξης, πράγμα καταστροφικό για την εγχώρια επιχειρηματικότητα, το εμπόριο και την παραγωγή και την διόγκωση των τάξεων πλουσίων και φτωχών. Και αυτό με την κατάλληλη προσπάθεια και πολιτική πρέπει να το εμποδίσουμε.
Με δημοψήφισμα και με βήματα αργά και σταθερά επιστροφή στην δραχμή για ανεξάρτητη εθνική νομισματική-οικονομική πολιτική.

- Ιδιωτικοποιήσεις, τι πιστεύεις;
- Εδώ δεν μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις. Μιλάμε για ξεπούλημα στις ξένες κρατικές επιχειρήσεις. Όσες δημόσιες επιχειρήσεις είναι ελλειμματικές στους ιδιώτες. Κεντρική Τράπεζα, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ δεν γίνεται να τα ξεπουλάς! Οι Γερμανοί στον ΟΤΕ, οι Εβραίοι στο νερό. Εταιρίες, επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας και κοινής ωφέλειας δεν είναι δυνατόν να ιδιωτικοποιηθούν πόσο μάλλον να καταργηθούν!

- Ποια η γνώμη σου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που μια προωθεί, μια παγώνει η κυβέρνηση;
- Ρατσιστικό για τους Έλληνες, ενθαρρυντικό για τους αλλοδαπούς. Το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο υποτιμά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενισχύει τον ήδη υφιστάμενο ρατσισμό κατά των Ελλήνων μέσα στην ίδια τους την χώρα, αυξάνει την εγκληματικότητα και φέρνει ανισότητα στις κοινωνικές τάξεις και οι μηνύσεις εναντίον των άλλων θα έχουν δούναι και λαβείν. Το ΚΚΕ και οι αναρχικοί εναντίον της Χρυσής Αυγής, η Χρυσή Αυγή εναντίον αυτών και των αλλοδαπών, οι αλλοδαποί εναντίον των Ελλήνων. Οι φυλακές θα γεμίσουν. Αυτός ο νόμος θα φέρει κοινωνική έξαρση και αναχαίτιση του ισλαμικού ρεύματος και στην χώρα μας.

- Η θέση του κόμματος για την λαθρομετανάστευση. Ποιες λύσεις προτείνετε;
- Η λαθρομετανάστευση-εποικισμός της Ελλάδος, δεν είναι ανεκτός υπό οποιαδήποτε νομική φόρμουλα. Οι λαθρομετανάστες θα προωθούνται στις χώρες καταγωγής τους. Οι αλλοδαποί πού διαμένουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στη χώρα έχουν μόνο αστικά και όχι πολιτικά δικαιώματα.

- Ποια η γνώμη σου για τα κόμματα ΝΔ, ΣυΡιζΑ, ΠαΣοΚ, ΚΚΕ & Χρυσή Αυγή;
- Τα πολιτικά κόμματα, είτε κυβερνώντα είτε αντιπολιτευόμενα, φέρουν τεράστια ευθύνη για την σημερινή άθλια κατάσταση στην οποία διήλθε η χώρα και εμείς οι πολίτες.
ΠΑΣΟΚ & ΝΔ αποτελούν τις κορωνίδες της καταστροφής 39 χρόνια τώρα. Κατ΄ αρχήν είναι αμερικανοδημιούργητα κόμματα. Η ΝΔ με 130.000.000 δολάρια από τους Τεξανούς κολοσσούς των πετρελαίων και τον υπερτραπεζίτη Ροκφέλερ και το ΠαΣοΚ με 100.000.000 δολάρια από τον Ροκφέλερ. Βουτηγμένα στα σκάνδαλα, στην απατεωνιά, το ρουσφέτι και την διαφθορά. Μην πούμε και άλλα.
Το ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του είναι ένα από τα κόμματα που κυβερνούν στον συνδικαλισμό και την παιδεία. Αυτό που λέμε "ψευτοκουλτούρα" και "θολοπροοδευτισμός". Το ίδιο ισχύει και για το ΚΚΕ που πέρα από το μαύρο παρελθόν του, είναι κυρίαρχη άποψη από το 1974 και ιδίως μετά το 1981 είτε μέσω κρατικών ΜΜΕ, είτε βιβλίων, "πνευματικής-καλλιτεχνικής αγωγής".
Χρυσή Αυγή. Ξεκίνησε με ιδεολογία-ανάμειξη ναζισμού-εθνικισμού, ως ένα κόμμα νεοπαγανιστικό. Τώρα πιστεύω πως έβαλε ένα εθνικιστικό προσωπείο. Ο κόσμος ψήφισε την Χρυσή Αυγή ως "τιμωρό" και ως "φορέα κάθαρσης του πολιτικού συστήματος". Χρησιμοποιεί όμως βία και η βία, ως κακός σύμβουλος, οδηγεί στην απομόνωση και προάγει μία κοινωνία-ζούγκλα, μία κοινωνία αναρχίας και ανομίας. Τώρα η κυβέρνηση διογκώνει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και έτσι θα ενισχυθούν τα άκρα και ξέρουμε από την ιστορία που οδηγούν τα άκρα.

- Σκοπιανό, Κυπριακό. Λύσεις έχετε; 
- Τα Σκόπια να σταματήσουν άμεσα κάθε αξίωση με το όνομα "Μακεδονία". Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Αυτό πρέπει ΟΛΟΙ να το καταλάβουν. Το όνομα που προτείνω εγώ προσωπικά είναι "Βαρντάσκα-Νότια Σερβία".
Για την Κύπρο εκπόνησα ένα δικό μου σχέδιο. Πρώτα, αποχώρηση όλων των εν Κύπρω τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και διάλυση του "ψευδοκράτους". Η Κύπρος θα είναι ένα πλήρες ανεξάρτητο κράτος χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις. Στις περιοχές όπου το τουρκοκυπριακό στοιχείο είναι έντονο να δημιουργηθεί ένα είδος "τοπικής αυτονομίας" αρκεί να μην εξελιχθεί σ΄ ένα "κράτος εν κράτει". Παραχώρηση στην Ελλάδα ένα 10% του κυπριακού εδάφους, της περιοχής πάνω από την Πάφο για τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης. Πρόεδρος Ελληνοκύπριος, Αντιπρόεδρος Τουρκοκύπριος και επανίδρυση Υπουργείου Τουρκικών Υποθέσεων.

- Και μία τελευταία ερώτηση. Τι αλλαγές πρέπει να γίνουν στο πολιτικό μας σύστημα; 
- Κατ΄ αρχήν δημοψήφισμα για την μορφή του πολιτεύματος, Βασιλευόμενη-Προεδρευόμενη-Προεδρική. Νέο Σύνταγμα βασιλευομένης μορφής. Συνταγματικό Δικαστήριο. Ξεχωριστή άμεση αυτοτελή εκλογή κυβέρνησης, ξεχωριστή άμεση αυτοτελή εκλογή Βουλής, ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού, αριθμός βουλευτών όχι λιγότερος από 150 και όχι μεγαλύτερος από 180, λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία, λαϊκή αρνησικυρία, δημοψηφίσματα. Ζητάμε να μεταφερθεί η εξουσία στον λαό, με συνελεύσεις, αποφάσεις, τοπικά και πανελλήνια δημοψηφίσματα για θέματα που τον απασχολούν και απαιτούν κοινή συνισταμένη για την λύση τους. Κανένας νόμος, οδηγία, συνθήκη δεν ισχύει αυτομάτως στην Ελλάδα εάν προηγουμένως δεν αποφασίσει γι΄ αυτό ο Ελληνικός λαός με δημοψήφισμα. Συνταγματικά κατοχυρωμένα ανεξάρτητος-ακομμάτιστος συνδικαλισμός, διάταξη για εξασφάλιση εργασίας και ευημερίας για την εργασία. Και πολλά άλλα.

- Γιώργο Χατζηευστρατίου, σε ευχαριστώ για την συνέντευξη που δέχθηκες να μου παραχωρήσεις για λογαριασμό του blog "Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα". Ελπίζω να τα ξαναπούμε.
- Εγώ ευχαριστώ, για το βήμα που μου έδωσες, την δυνατότητα να απευθυνθώ με έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο στους συντοπίτες μου αλλά και σ΄ όλους τους συμπατριώτες μας που εμπνέονται από τις ίδιες ιδέες για την ανόρθωση της χώρας. Μην ξεχνάτε το blog μας http:kommaethnikielpida.gr και το κινητό 6908678884, ημέρες από Δευτέρα ως Παρασκευή ώρες 6:00-9:30 το βράδυ για εγγραφή και περισσότερες πληροφορίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου