Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΧΡΙΣΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".


Θα έχετε ακούσει πολλές φορές είτε εμένα ή τους άλλους δύο συνδιαχειριστές του παρόντος ιστότοπου να λέμε και να διατυμπανίζουμε πως το σύνθημα μας είναι "Χριστός-Ελλάδα". Αυτό, κατά την γνώμη μας, πρέπει να είναι το σύνθημα της λαϊκής εξέγερσης των Ελλήνων. Το οξυγόνο, ο αναπνευστήρας της Ελλάδος και των Ελλήνων είναι ο ΧΡΙΣΤΟΣ, είναι η Ορθοδοξία. 
Η Ορθοδοξία συμπλήρωσε και ολοκλήρωσε τον Ελληνισμό. Και ο Ελληνισμός έδωσε στοιχεία και όρους στην χριστιανική διδασκαλία. Η αρχαία ελληνική φιλοσοφία έχει α΄ βαθμού συγγένεια με την χριστιανική διδασκαλία η οποία βασίζεται στην αγάπη, τον αλτρουισμό, τον ανθρωπισμό, την ελευθερία και την φιλαλληλία. Τέτοια στοιχεία έχει και η αρχαία ελληνική φιλοσοφία. 
Οι 12 θεοί του Ολύμπου είχαν χαρακτηριστικά ανθρώπων με αδυναμίες κλπ. Η πλειοψηφία όμως των Αρχαίων Ελλήνων σ΄ αυτούς πίστευε. Σε κάθε άνθρωπο υπάρχει έμφυτα η αναζήτηση του αληθινού Θεού ("σπέρματα αλήθειας"). Αυτοί όμως που έφτασαν σε καταπληκτικά ύψη προσέγγισης είναι οι Έλληνες. Οι Έλληνες δια των Σιβύλλων και ποιητών στην αρχή (Σίβυλλα Τιμπουρτίνα, Σίβυλλα Ρωμαία, Όμηρος κλπ), έπειτα δια των φιλοσόφων, κωμικών και ιστορικών (Σωκράτης, Θουκιδίδης, Αισχύλος, Πλάτωνας κλπ). Ο ΘΕΟΣ θέλει πάντας ανθρώπους σωθήναι. Ο Ισραήλ αποτέλεσε μία ανανάπτυκτη Εκκλησία, αποτέλεσε τον πρόδρομο δια του οποίου θα ερχόταν ο ΧΡΙΣΤΟΣ στην γη. Ακόμα και στην μυθολογία. Ο Ηρακλής είναι σπέρμα της "κατά Χριστόν αληθείας". Ο Ηρακλής έχει να επιλέξει ανάμεσα στον εύκολο δρόμο της κακίας και στον δύσβατο-αγκαθωτό της αρετής. Και διαλέγει την αρετή. Περνά δοκιμασίες (άθλους), όπως κάθε χριστιανός, και στο τέλος γίνεται ημίθεος. Στον χριστιανισμό ο άνθρωπος γίνεται Θεός.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, λίγο πριν το Πάθος του, όταν έμαθε ότι τον συνάντησαν Έλληνες (Κτά Ιωάννην 12 κεφ.) είπε "Ήρθε η ώρα να δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου". Δηλαδή δια της φυλής μας θα δοξάζετο ο ΧΡΙΣΤΟΣ.
Οι Έλληνες ως λαός πρωτοπορίας, προόδου και εφευρετικότητας, παρά τα αρνητικά του, εγκολπώθηκε, όχι από τα πρώτα-πρώτα χρόνια, το μήνυμα του ΧΡΙΣΤΟΥ όσο κανένας άλλος λαός στον κόσμο. Οι αρχαίοι θεοί δεν είχαν πλέον νόημα διότι το μυστήριο τους λύθηκε και όταν μία θρησκεία επεξηγείται και χάσει το μυστήριό της παύει να υπάρχει στην συνείδηση του λαού και εξαλείφεται. Αυτό συνέβη και με τα ολύμπια είδωλα. Η ανυπαρξία τους ήταν εμφανής, ήταν ανθρώπινο κατασκεύασμα, το έπλασε ο νους. Το μόνο στο οποίο ωφέλησε το δωδεκάθεο και τα παρακλάδια του ήταν στον πολιτισμό (αγγεία, κτίρια, μνημεία κλπ).
Η Βυζαντιακή (όχι Βυζαντινή) Αυτοκρατορία ή Ρωμανία έζησε χάρη στην Ελληνική παιδεία, την Χριστιανική διδασκαλία και τους ρωμαϊκούς θεσμούς (οργανωμένους νόμους και στρατό). Ήταν η μοναδική αυτοκρατορία-κοσμοκρατορία που έζησε 1100 χρόνια! Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος οι Βυζαντινοί.
Το 1821 πήραμε τα όπλα για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία. "Εμείς θα αναστήσουμε μια Πατρίδα που θάχη κεφαλή της τον ΧΡΙΣΤΟ" είπε ο Κολοκοτρώνης.
Το 1912-13, το 1921, το 1940 για το οποίο ο αείμνηστος Ιεράρχης Αυγουστίνος Καντιώτης είπε: "Ενθυμούμαι και εγώ, ως στρατιωτικός ιερεύς, που ανέβηκα τρία χρόνια τα ψηλά βουνά, ότι είχαμε προσοχή μεγάλη και προσευχόμεθα συνεχώς και όταν νικούσαν οι Έλληνες, έψαλλαν: «Τῇ Ὑπερμάχῳ Στρατηγῷ τὰ νικητήρια». Και εμείς θα συνεχίσουμε να φρονούμε: Ας είναι φτωχιά η πατρίδα μας, ας είναι μικρά, ας μην έχει δυνάμεις μεγάλας. Ας μην έχουμε θωρηκτά και αεροπλάνα. Όταν έχει τον Χριστό μαζί της, όταν πιστεύει στον Χριστό, όταν λατρεύει τον Χριστό, τότε η Ελλάς θα λύσει δεσμά μεγάλα και θα νικά και θα θριαμβεύει εις αιώνας αιώνων". Αυτό πρεσβεύουμε και διακηρύσσουμε. Λόγος αιώνιος.
Η ΠΑΝΑΓΙΑ προστάτευε και προστατεύει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Δεν αφήσει και το γένος μας σε σπαραγμό και αφανισμό. Γι΄ αυτό όμως πρέπει να μετανοήσουμε και να ριχτούμε στο πεδίο της μάχης, στον αγώνα, στην επανάσταση που θα αλλάξει την Ελλάδα και θα την απαλλάξει από δυνάμεις κατοχής, Μέρκελ, ΔΝΤ, τούρκους και απατεώνες "ελληνόφωνες" πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου