Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: «ΕΔΩ ΑΝΗΚΩ»

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του «Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος».

Πρίγκιπας Νικόλαος: «Εδώ ανήκω»
ΠροεπισκόπησηΑυτή η φράση τα λέει όλα!!! Πρίγκιπας Νικόλαος: Ένας άνθρωπος με απέραντη αγάπη για την Ελλάδα. Η ζωή του: η προσφορά! «Εδώ ανήκω» δήλωσε ο πρίγκιπας Νικόλαος λίγες ημέρες πριν κλείσει η έκθεση Aegean Desert στο Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης, μια εξωτική συναρμογή φωτογραφιών από τη Μεσόγειο και την καταριανή έρημο. Πραγματοποιήθηκε παράλληλα και στο Πολιτιστικό Κέντρο Katara στη Ντόχα του Κατάρ όπου στήθηκε εν μέρει σε αιγαιοπελαγίτικο ανεμόμυλο. Δημιουργήθηκε έτσι μία ενιαία εικαστική εγκατάσταση (επιμέλεια της Μαριλένας Κουτσούκου), σαν πολιτισμική γέφυρα.  Στο εστιατόριο Athenee, η ερώτηση «θα θέλατε να ανήκετε κάπου» προέκυψε ως ανυποψίαστη απόρροια μίας συζήτησης για τη διεθνή καταγωγή του και την πολυπολιτισμική του εμπειρία αλλά ο ίδιος θεώρησε την απάντηση αυτονόητη, το ερώτημα περιττό. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επ’ αυτού. Μιλούσα χθες με έναν κύριο για τα ταξίδια μας και του εξήγησα ότι ο αγαπημένος μου προορισμός παραμένει πάντα η Ελλάδα, η στιγμή που φτάνω στην Αθήνα. Και δεν το λέω επικοινωνιακά αυτό», σπεύδει να συμπληρώσει. Όλοι έχουμε χορτάσει από λόγια και παχιές κουβέντες. «Δεν μεγάλωσα εδώ αλλά με τις αφηγήσεις των γονιών μου και με την επιθυμία να γυρίσω πολύ βαθιά ριζωμένη μέσα μου».

Γιατί να μην είναι ακόμα Πρίγκιπας;;
Αυτές οι απαντήσεις του Πρίγκιπα Νικολάου φανερώνουν τον ελληνικότατο τρόπο διαπαιδαγώγησης που ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος προσέφερε στα παιδιά του. Ορθοδοξία και Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην καρδιά του και αυτό πέρασε και στα παιδιά του! Μετά από αυτά τα λόγια του Νικολάου, αξίζει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να πάμε στο κλίμα που επικρατούσε στην Ελλάδα τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 1974. Η Κύπρος κομματιασμένη από τις τουρκικές ορδές, η Ελλάδα στους ρυθμούς συγκρότησης ενός ιδιόμορφου και φαινομενικού δημοκρατικού πολιτεύματος με πρωτεργάτη τον δοτό από τον Πρόεδρο του Ιωαννίδη Φ. Γκιζίκη και εντολοδόχο των Αμερικανών Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ήδη, εκλογές έχουν γίνει με την ΝΔ υπερπλειοψηφούσα. Και τώρα μένει το πρώτο δυνατό χτύπημα: η κατάργηση του βασιλικού θεσμού. Προκηρύσσεται δημοψήφισμα για τις 8 Δεκεμβρίου 1974...
Η κατάσταση πριν και κατά το δημοψήφισμα του 1974 είναι οι εξής:
α) Σε αντίθεση με την παράταξη των αντιβασιλικών στους οποίους εντάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου, του κεφαλαίου, του τύπου και των ΜΜΕ, οι Βασιλόφρονες δεν είχαν οργανωμένη εκπροσώπηση.
β) Τα γραφεία της Βασιλικής Ενώσεως και άλλων φιλοβασιλικών σωματείων καταστρέφονταν από τους φανατικούς προπαγανδιστές και καιγόταν από τους αριστερούς γιατί ήταν προφανής ο φόβος τους για νίκη της Βασιλευομένης Δημοκρατίας.
γ) Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος απευθύνθηκε στον Ελληνικό λαό το οποίο μεταδόθηκε μόνο μία φορά με ένα πεντάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα από την Ιταλία.
δ) Μεγάλες βιομηχανίες της Mercedes, Opel, Nissan κα έκαναν αγώνα για την Αβασίλευτη Δημοκρατία γνωρίζοντας ότι αν θα το έκαναν αυτό, θα έπεφτε πολύ χρήμα, όπως τους είχαν υποσχεθεί...
ε) Αντιβασιλικοί κάθε παράταξης κάθε μέρα σε τηλεόραση, ραδιόφωνα, εφημερίδες εξασκούσαν αβάσιμη προπαγάνδα.
στ) Κάθε Κυριακή κυβερνητικά αεροπλάνα πετούσαν αντιβασιλικές προκηρύξεις, όπως και υπάλληλοι ταξί στην Μεσσηνία δωροδοκώμενοι από τον βουλευτή της ΝΔ του νομού Ιωάννη Μπούτο.
ζ) Ο Αχιλλέας Καραμανλής, αδελφός του Κων/νου Καραμανλή, περιόδευε στα χωριά της Ανατολικής Μακεδονίας και έλεγε στους αγρότες της περιοχής «Ἐὰν ψηφίσετε Βασιλευομένη, ὁ ἀδελφός μου δὲν θὰ σᾶς δώσει οὔτε μία δεκάρα».
η) Η εντολή που έδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ και δη προσωπικά του Κωνσταντίνου Καραμανλή στους δικαστικούς της εποχής ήταν «ἡ ἀνάδειξις τῆς Ἀβασιλεύτου Δημοκρατίας».
Έτσι, απαντάται τώρα το ερώτημα "Γιατί να μην είναι ακόμα Πρίγκιπας;;"...

Συνέντευξη του Πρίγκιπα Νικολάου
Η συνέντευξη δόθηκε τον Οκτώβριο του 2019 αλλά αξίζει να την δείτε όσοι δεν την έχετε δει! Το μόνο σχόλιο για την συνέντευξη είναι το εξής: ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ!!! Καμαρώστε ελληνική λεβεντιά, ταπείνωση και ανθρωπιά! Ο Θεός να τον σκεπάζει μαζί με την "γυναίκα που τον εμπνέει" όπως είπε και ο ίδιος, την σύζυγό του Πριγκίπισσα Τατιάνα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου