Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Γράφει ἕνας ἐκ τῶν διαχειριστῶν τοῦ "Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος".

Την πρώτη θέση μεταξύ των Αγίων της Εκκλησίας μας κατέχει η Υπεραγία Θεοτόκος. Όλες οι γενιές των χριστιανών την υμνούν και την μακαρίζουν. Οι πιο ποιητικοί ύμνοι της Εκκλησίας μας είναι αφιερωμένοι σ΄ Εκείνη. Οι ιεροί Πατέρες έγραψαν εγκωμιαστικούς λόγους προς το πρόσωπό Της. Και η Γ΄ Οικουμενική Σύνοδος δογμάτισε ότι «ὁμολογοῦμεν τήν ἁγίαν Παρθένον Θεοτόκον, διά τό τόν Θεόν Λόγον σαρκωθῆναι καί ἐνανθρωπῆσαι...». Είναι η μητέρα του Χριστού και μητέρα όλων μας. Είναι η μεσίτρια προς τον Υιό Της που παρακαλά αδιαλείπτως για μας, την σωτηρία μας και την ειρήνη του σύμπαντος κόσμου. Είναι η σκέπη που μας προστατεύει υπό το ιερό της μαφόριο.

Κιβωτός μας η Παναγία
Αυτή η μεσιτεία και η σκέπη είναι που διατηρεί και συντηρεί την Ελλάδα!!! Πάντα η Παναγία μας σκεπάζει και πρεσβεύει για εμάς. Αυτό να γίνει πίστη μας και συνείδησή μας! Η μητρική αγκαλιά Της δεν σταμάτησε κάθε ώρα, κάθε στιγμή, σε κάθε περίσταση να μας περιφρουρεί! Αυτή μας γεμίζει! Αυτή μας ενισχύει! Αυτή μας προστατεύει! Κιβωτός είναι για όλους μας η Παναγία. Κιβωτός και για το Έθνος μας! Ας θυμηθεί κανείς το 626 όταν έσωσε την Πόλη Της, την Κωνσταντινούπολη, από τους Αβάρους, το 1821 όταν προστάτευσε τους ήρωες προγόνους μας και μας χάρισε και την εθνική μας ελευθερία από τα τουρκικά αλλόπιστα παιδιά Της, το 1940 όταν σκέπασε τους στρατιώτες μας από το ιταλό άδικο παιδί της στο βορειοηπειρωτικό μέτωπο εμφανιζόμενη πολλές φορές στους ίδιους! Έτσι και τώρα, όλα αυτά τα χρόνια της κρίσεως, η Παναγιά μας γονατιστή μπροστά στον δικαιοκρίτη Χριστό, Τον παρακαλούσε να γλιτώνει την Ελλάδα από μεγάλους κινδύνους και καταστροφές που θα ερχόταν μελλοντικά! ΔΕΝ ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΒΡΗΚΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΓΗ!

Μητροπολίτης Μόρφου: Εμφανίστηκε ο Όσιος Παΐσιος!
25 Μαρτίου 2020: Χαρμόσυνα νέα για τον Ελληνισμό! Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο, πνευματικό τέκνο των μεγάλων αγίων γερόντων της εποχής μας, η Υπεραγία Θεοτόκος μέσω του Άγιου Γέροντος Παϊσίου, μας διαβεβαιώνει πως λόγω της μεγάλης επιστροφής και μετάνοιας των ανθρώπων, ο Χριστός Της υποσχέθηκε πως τα δεινά θα είναι πολύ μικρότερα και άρα θα γλιτώσουμε έτσι τρομερές καταστάσεις!!! Τώρα η προσευχή μας πιο θερμή, η μετάνοια πιο αληθινή, η πίστη πιο δυνατή, η ελπίδα μας πιο σταθερή!
Η Παναγία είναι το καλύτερο που είχε να δώσει όλη η ανθρωπότητα στην Θεότητα. Είναι η ωραιότερη, σεμνότερη, ταπεινότερη και ιερότερη γυναίκα του κόσμου. Δικαίως, λοιπόν, όλες οι γενεές των Χριστιανών "μακαρίζομεν τὴν μόνην Θεοτόκον".
Ας υψώσουμε και εμείς την φωνή μας και να παρακαλέσουμε ψάλλοντες την Υπεραγία Θεοτόκο, όπως εκείνος ο ευσεβής Βασιλεύς Θεόδωρος Β΄ (ποιητής του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος) «Βλέψον ἰλέω ὄμματί σου καί ἐπισκεψαι τήν κάκωσιν ἤν ἔχω, καὶ δεινῶν συμφορῶν, καὶ βλάβης καὶ κινδύνων, καὶ πειρασμῶν με λύτρωσαι, ἀμετρήτῳ σου ἐλέει». Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου