Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ - ΠΡΟΛΗΨΗ

Γράφει ένας ἐκ τῶν διαχειριστῶν τοῦ "Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος".

Ζούμε σε μία πρόβα ελέγχου του πληθυσμού κάθε κράτους
Κορονοϊός 2019-nCoV: Πρόληψη, συμπτώματα, μετάδοσηΚαι ήρθε στην ζωή μας ο Covid-19... Ένας κορονοϊός ήρθε και αμφισβήτησε και γκρέμισε την κυριαρχία που νόμιζε πως είχε ο άνθρωπος στον πλανήτη γη. Είτε τεχνητός, είτε φυσικός ο ιός αυτός, σημασία έχει πως οι ισχυροί της γης με τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας και τις κρατικές κυβερνήσεις κάνουν πρόβα ελέγχου και χειραγώγησης κάθε πληθυσμού, κάθε λαού. Πως μπορεί να ελεγχθεί και να χειραγωγηθεί ο Ελληνικός λαός; ο γαλλικός λαός, ο αμερικανικός λαός; Τον ελέγχουμε με την οικονομία, με τους πολιτικούς του άρχοντες, με τα ΜΜΕ. Ο κορονοϊός αποτέλεσε την χρυσή ευκαιρία, είτε φυσικός, είτε τεχνικός, για να εξετάσουν τους τρόπους που θα χειραγωγηθεί.

Γιατί λέγεται Κορονοϊός
Στην πόλη Wuhan, επαρχία Hubei, στην Κίνα, εμφανίστηκε συρροή κρουσμάτων πνευμονίας. Στις 9 Ιανουαρίου 2020 οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για νέο στέλεχος κορονοϊού (2019-nCoV). Ο νέος κορονοϊός ονομάζεται 2019–nCoV και αποτελεί ένα καινούργιο στέλεχος κορονοϊού, που δεν είχε ανιχνευθεί πριν από την πρόσφατη επιδημία στην περιοχή Wuhan στην Κίνα, τον Δεκέμβριο του 2019.

Τι λένε οι Ειδικοί
Μια απλή γρίπη κατά 99% ο κορονοϊός (Αλκιβιάδης Βατόπουλος, Καθηγητής Μικροβιολογίας στην Σχολή Δημόσιας Υγείας Πανεπιστημίου Δ. Αττικής), «να αφήσουμε τους ειδικούς να βρουν την καλύτερη λύση» και «χρεώνουν θανάτους από ανθρώπους με χρόνια νοσήματα στον κορονοϊό» (Κώστας Γουργουλιάνης καθηγητής Πνευμονολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας) και συστήνει να κλείσουμε τα ΜΜΕ.  «Οι θάνατοι είναι σχετικά λίγοι σε σχέση με τα 60 εκατομμύρια θανάτων που συμβαίνουν κάθε χρονιά από όλες τις αιτίες, από τα 10 εκατομμύρια θανάτων που συμβαίνουν κάθε χρονιά ειδικά από το κάπνισμα ή τους 400.000-700.000 θανάτους που συμβαίνουν κάθε χρονιά από την γρίπη. [...] Ο αριθμός θανάτων ανά έτος (person/years) μάλλον θα είναι πολύ μικρότερος από αυτόν της γρίπης. Όμως είναι η πρώτη φορά που γνωριζόμαστε με αυτόν τον ιό, οπότε σώφρον είναι να προετοιμαζόμαστε και για τα χειρότερα. [...] Θεωρώ πιθανό να υπάρχει σημαντική εποχικότητα και να επέλθει ύφεση σχετικά σύντομα. Ανησυχώ περισσότερο για τα μέτρα που παίρνουμε στα τυφλά, που μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες, πολύ χειρότερες για όλους μας. [...] Το καλύτερο σενάριο θα είναι θνησιμότητα περίπου αντίστοιχη της εποχικής γρίπης, συνολικός αριθμός θανάτων πολύ μικρότερος από αυτόν της εποχικής γρίπης. Το χειρότερο σενάριο είναι οι προβλέψεις του Imperial College, με θνησιμότητα 9 φορές μεγαλύτερη της εποχικής γρίπης, αριθμό κρουσμάτων 5 φορές πάνω από την εποχική γρίπη. Τα περισσότερα καλής ποιότητας δεδομένα που έχουμε είναι κοντά στο αισιόδοξο σενάριο». (Ιωάννης Ιωαννίδης, καθηγητής Παθολογίας, Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Stanford στις ΗΠΑ). Λόγος με ψυχραιμία, ενημέρωση χωρίς τρομοκρατία, παράθεση στοιχείων με ευθύνη!
Υπάρχουν όμως και οι πιο τολμηροί... «Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Σας λένε για ‘εκθετική αύξηση’. Μα ιατρικώς ΠΑΝΤΑ σε μια ίωση υπάρχει εκθετική αύξηση. Φυσιολογικό. Τον Φεβρουάριο τα κρούσματα γρίπης ήταν πάνω από 300.000 στην Ελλάδα και οι προκαλούμενοι θάνατοι γύρω στους 1.300. Αλλά δεν σας είπαν κάτι… Και κάθε χρόνο τέτοια περίπου νούμερα υπάρχουν. Στην Ιταλία τα θύματα το 2018 με μια επιδημία γρίπης ήταν περί τα 25.000! Δεν έγινε τίποτα. Ο πρόεδρος του ΠΟΥ προ μηνός είπε πως ετησίως έχουμε 60.000 νεκρούς από την γρίπη. Οι τεθνηκότες αυτοί είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία άνθρωποι με χρόνια νοσήματα.
Έχουν πείσει μέσω της πλύσης εγκεφάλου των ΜΜΕ τον κόσμο και καταφέρονται ενάντια σ αυτούς τους λίγους, κακούς, ανεύθυνους συμπολίτες μας… Μην διχάζεστε. Οκ νέα ίωση, οκ να προστατευθούν όπως ΠΑΝΤΑ οι ευπαθείς, οκ ας είμαστε προσεκτικοί, μα όχι όλο αυτό!
Είχαν προετοιμάσει σαφέστατα τον εγκλεισμό και τον προετοίμαζαν με κλιμάκωση τις τελευταίες μέρες.. Το γνωρίζαμε! Ξαφνικά κάποιοι απείθαρχοι που έβγαιναν έξω.. κάποιοι που περνούσαν τα διόδια, κάποιοι που πήγαιναν Εκκλησίες, θάλασσα, πικ νικ, ΤΗΝ ΩΡΑ που εμείς βλέπαμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΡΗΜΩΜΕΝΑ! Το ξέραμε για τον εγκλεισμό εδώ και 10 μέρες! Ότι κι αν γινόταν… ΕΛΕΓΧΟΥΝ το μυαλό σας μέσω ΜΜΕ. Είναι και τεστ πειθαρχίας. ΜΗΝ τους αφήνετε. Έχουν βάλει αναμεταδότες πολλούς (και συναδέλφους μου) να σας τρομοκρατούν. Όσοι γιατροί είναι γνώστες της παθοφυσιολογίας, απλά γελάνε με όλα αυτά! Δεν μιλάμε για θεωρίες συνομωσίας εδώ, αλλά για το ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν! Γελοιοποίησαν τον κόσμο, βάζοντάς του μάσκες και γάντια στο άσχετο, για να μην κολλήσουν τον ‘φονικό ιό΄!!!».Φαίδων Βόβολης Επεμβατικός Καρδιολόγος - Επιστημονικός Συνεργάτης Καρδιολογικού Κέντρου Αθηνών.
Και ένας από τους πλέον ειδικούς..., ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, σε άρθρο του στη "Wall Street Journal" με τίτλο "Η πανδημία του κορονοϊού θα αλλάξει για πάντα την παγκόσμια τάξη", προειδοποίησε πως ο κορονοϊός θα μπορούσε να προκαλέσει μια παγκόσμια οικονομική καταστροφή που θα βιώσουν οι επόμενες γενιές, εάν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα... Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας...

Τα μέτρα στην Ελλάδα
εκκλησια Μόλις ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού στην Κίνα έπρεπε ως κράτος να κλείσουμε τις αεροπορικά δρομολόγια με την Κίνα και κατ' επέκτασιν με τα πρώτα κρούσματα στην Ιταλία να κλείσουμε τα σύνορά μας. Εν αντιθέσει, η κυβέρνηση έλαβε μέτρα περιορισμού των πολιτών, έκλεισε τα ιερά μας, δηλαδή τους Ναούς και τις Μονές και τέλος απαγόρευσε τις κυκλοφορίες των πολιτών.
Σχόλιο: Σ' αυτήν την κρίσιμη κατάσταση, η Εκκλησία μας πείραξε! Ενοχλεί το Σώμα του Χριστού επειδή δίνει Ζωή και αγιάζει τα σύμπαντα. Για να μη γίνεις ένα με τον Χριστό. Ωστόσο, ο Θεός το επιτρέπει. Και το επιτρέπει στην Πατρίδα μας σε σχέση με άλλα κράτη που υπάρχει πολύ έντονο το Ορθόδοξο στοιχείο. Εφόσον ο Θεός το επιτρέπει ήρθε η ώρα να παιδαγωγηθούμε!

Πρόληψη για τον κορονοϊό
«Δεν είναι κανένα υπερ-όπλο, είναι ένας κορωνοϊός» δήλωσε και ο Ιωάννης Ιωαννίδης, Ιατρός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Stanford στις ΗΠΑ. Εμπιστευόμαστε λοιπόν τους ειδικούς και κλείνουμε τα ΜΜΕ διότι σπέρνουν τον φόβο και την τρομοκρατία στο πλαίσιο ελέγχου των λαών, στο πλαίσιο ελέγχου της συνειδήσεώς μας, στο πλαίσιο του τεστ πειθαρχίας που όλοι έχουμε υποβληθεί.
Η πρόληψή μας να είναι ως εξής:
α) Αποφεύγω την άμεση επαφή με ζωντανά ζώα ή με επιφάνειες που έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας,
β) Αποφεύγω την κατανάλωση ωμών ή ατελώς μαγειρεμένων ζωικών προϊόντων,
γ) Πλένω τακτικά τα χέρια μου με αλκοολούχο διάλυμα ή νερό και σαπούνι, διότι το πλύσιμο των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα ή με νερό και σαπούνι, σκοτώνει τον ιό εάν βρίσκεται στα χέρια μας.
δ) Διατηρώ αποστάσεις, τουλάχιστον 1 μέτρου, από εσάς και τους άλλους ανθρώπους, ιδιαίτερα από ανθρώπους που βήχουν, φτερνίζονται ή έχουν πυρετό. Όταν κάποιος νοσεί από λοίμωξη του αναπνευστικού, όπως 2019–nCoV, βήχει ή φτερνίζεται και παράγει μικροσταγονίδια τα οποία περιέχουν τον ιό. Εάν είμαι πολύ κοντά, μπορεί να εισπνεύσω τον ιό.
ε) Αποφεύγω να αγγίζω την μύτη, το στόμα και τα μάτια σας. Τα χέρια αγγίζουν πολλές επιφάνειες που μπορεί να είναι μολυσμένες με τον ιό. Εάν αγγίξω τα μάτια, το στόμα ή τη μύτη μου, μπορεί να μεταφέρω τον ιό από την επιφάνεια στον εαυτό μου.
στ) Εάν έχω πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, αναζητώ άμεσα ιατρική βοήθεια.

Μένουμε σπίτι - Ακούμε τους ειδικούς - Ζούμε την κατ' οἶκον Εκκλησία
Προεπισκόπηση«Μένουμε σπίτι» μας συνιστούν οι ειδικοί και η κυβέρνηση. Μετατρέπουμε τον εγκλεισμό σε ευκαιρία. Ευκαιρία για την προσωπική μας ανασυγκρότηση. Για να ανασυγκροτηθείς χρειάζεται να αλλάξεις νοοτροπία και τρόπο ζωής.
Ήρθε η ώρα να βάλεις Χριστό στην ζωή σου και να θυμηθείς πως είσαι μέλος της Εκκλησίας.
Ήρθε η ώρα να αγαπήσεις την Πατρίδα σου και αγαπάς την Πατρίδα σου όταν προσφέρεις και θυσιάζεσαι. Προσφέρεις τις υπηρεσίες σου και θυσιάζεσαι αυτήν την στιγμή για το κοινό καλό.
Ήρθε η ώρα να αγαπήσεις τον εαυτό σου και αγαπάς τον εαυτό σου όταν το καλλιεργείς τα χαρίσματά σου, όταν γίνεσαι αφορμή να δοξάζεται ο Χριστός μέσα από εσένα, όταν ο Χριστός ζει μέσα σου και όχι το εγωιστικό φρόνημά σου και όταν γίνεσαι αδειάζεις για να γίνεις μία αγκαλιά για όλους και για όλα. Ήρθε η ώρα να κοιτάξεις τον/την συζυγό σου, τα παιδιά σου, την οικογένειά σου, να τους ξαναγνωρίσεις, να τους ακούσεις, να μιλήσεις, να συζητήσεις, να νιώσεις, να ξαναγαπήσεις και να ξαναγαπηθείς, να σεβαστείς το γήρας και να ακούσεις τις επιθυμίες και τα όνειρα των παιδιών σου. Να σταθείς αρωγός, να τους συμβουλεύσεις, να τους παροτρύνεις, να μην τους πνίξεις τα όνειρα.
Μα πάνω απ΄ όλα ήρθε η ώρα να μετανοήσεις και να προσευχηθείς. Να ανοιχθείς στο πέλαγος που λέγεται Χάρη του Θεού, να του πεις τα λάθη σου, τις παραλείψεις σου, τις αμαρτίες, να κλάψεις μπροστά στο εικονοστάσι με λόγια καρδιάς,  να εμπιστευθείς το παρελθόν σου στο έλεός Του, το παρόν στην χάρη Του και το μέλλον σου στην Πρόνοιά Του. Να θυμηθείς και στην προσευχή σου τους Ιατρούς, τους νοσηλευτές που δίνουν τον αγώνα τους στα νοσοκομεία αλλά και τον φιλόχριστο Στρατό μας που φυλά Θερμοπύλες στον Έβρο και στα νησιά μας. Έτσι, θα προσπαθήσουμε, όλοι μαζί, η παραμονή στο σπίτι να πάρει χρώμα και να αποφύγουμε τα εν δυνάμει ψυχολογικά προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν από τον εγκλεισμό στο σπίτι! Όσο και να μας λείπει η Εκκλησία θυμήσου δύο φράσεις.
Η μία του Αγίου Λουκά του Ιατρού: «Κάνε την καρδιά σου μοναστήρι. Χτύπα εκεί το σήμαντρο, κάλεσε εκεί για αγρυπνία, θύμιασε και ψιθύρισε ακατάπαυστα προσευχές. Ο Θεός είναι δίπλα σου!»
και η άλλη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου: «Κι ἂν βρεθεῖς στὴν ἔρημο καὶ δὲν ὑπάρχει ναός, τότε ναὸς εἶναι τὸ σῶμα σου καὶ καμπάνα ἡ καρδιά σου!»

Ας είναι η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα του 2020 μοναδικά κάπως έτσι:

ΑΝΕΒΑ ΣΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΙΩΝ ΣΟΥ

ΣΤΑΥΡΩΣΕ ΤΟ ΕΓΩ ΣΟΥ
ΑΝΑΣΤΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ


ΜΕΙΝΕ ΣΠΙΤΙ

ΠΡΟΣΕΥΧΗΣΟΥ ΣΠΙΤΙ
ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕ & ΑΚΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου