Κυριακή 5 Απριλίου 2020

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΑΡΙ-ΣΑΝΤΑΛ: «ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ»

Το δικό της μήνυμα στους Έλληνες έστειλε η Πριγκίπισσα Μαρί-Σαντάλ μέσα από μια συνομιλία εφ' όλης της ύλης που είχε με τον Έλληνα γενικό χειρουργό Dr Alexandros Giakoustidis, που εργάζεται και στην Αγγλία, με αφορμή την άσχημη περίοδο που διανύει ολόκληρη η υφήλιος από το νέο κορονοϊό.

«Ζούμε εν μέσω μιας πρωτοφανούς πανδημίας. Μιλήστε στα παιδιά σας για αυτό το θέμα ώστε να μη φοβηθούν αλλά και να καταλάβουν τη σημασία του #stayhome ή #μένουμε σπίτι.
Αυτήν την περίοδο βιώνουμε μια δραματική κατάσταση λόγω του κορωνοϊού, κάτι που σίγουρα δεν φανταζόμασταν ότι θα ζήσουμε. Γίνεται ιδιαίτερη συζήτηση για το αίσθημα καθήκοντος και ατομικής ευθύνης που χρειάζεται να επιδείξουμε ο καθένας προσωπικά. Συγχρόνως πρέπει ο καθένας να παίξει το δικό του ρόλο μέσα στην ομάδα που πολεμάει αυτόν τον αμείλικτο ιό και τις συνέπειες του. Είτε είσαι νοσηλευτικό προσωπικό, γιατρός, υπάλληλος σουπερμάρκετ, γονέας, η απλά κάποιος που πρέπει να παραμείνει στο σπίτι. 

Είναι μεγάλη πρόκληση για τόσους γονείς σε όλο τον κόσμο πώς να προχωρήσουμε μέσα από αυτήν την κρίση μαζί. Πόσα πράγματα να εξηγήσουμε και πόσα πρέπει να αντιληφθούν τα μικρά μας χωρίς να φοβηθούν; 
Είμαστε σε αυστηρό lock-down στη Νέα Υόρκη και προσωπικά τους τονίζω τη σημασία του πλυσίματος των χεριών όσες φορές χρειάζεται στην ημέρα, αλλά και κρατώντας τους απασχολημένους. 
Ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τα online μαθήματά τους κι έχουν αρκετό άγχος για αυτό επειδή είναι κάτι καινούριο. Προχωράμε μέρα με τη μέρα και βλέποντας.

Πιστεύω πραγματικά ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς και πρέπει να σεβόμαστε όλοι τους κανόνες και τις κατευθυντήριες οδηγίες που θεσπίζουν οι κυβερνήσεις μας για εμάς τους πολίτες τους. Πρέπει να σεβαστούμε και να ακολουθήσουμε τους κανόνες που θέτουν για το social distancing και το #μένουμεσπίτι. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τους μεγαλύτερους σε ηλικία και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Έχουμε όλοι μια μεγάλη ευθύνη ώστε να μην υπάρξουν ανεύθυνα συμβάντα που θέτουν σε κίνδυνο τους άλλους. Να θυμάστε ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε και μαζί μπορούμε συλλογικά να βοηθήσουμε ώστε να συγκρατηθεί η αύξηση των κρουσμάτων. Προσεύχομαι ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς σε αυτές τις δύσκολες και γεμάτες ανασφάλεια εποχές».

Πριγκίπισσα Μαρί-Σαντάλ

Πηγή: Από το Facebook του "The Royal Chronicles"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου