Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ"


Σαν τρελοί έτρεχαν εκείνο το πρωί, ο Αμερικάνος πρέσβης Φίλιπ Ταλμπστ και ο σταθμάρχης της CIA Τζών Μώρρυ.
Ο Δεύτερος μάλιστα επιχείρησε να προσεγγίσει τα ανάκτορα στο Τατόι για να μάθει απο τον Βασιλιά τι ακριβώς συμβαίνει. Όμως ο επικεφαλής των Δυνάμεων που είχαν κυκλώσει τα ανάκτορα (Αν/χης Λέκκας) του απαγόρευσε την είσοδο, παρότι ο Αμερικάνος του γνωστοποίησε την ταυτότητα του.
Ακόμα διαβάζουμε απο το βιβλίο <Η Άγνωστη Νύχτα της 21 Απριλίου> του Τάσου Κοντογιάννη, τα παρακάτω
-
Ο Πρέσβης Τάλμποτ ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος, Γιατί οι Πραξικοπηματίες μεταξύ άλλων εκείνο το βράδυ περικύκλοσαν με τανκς, οχι μόνο το αεροδρόμιο του Ελληνικού, αλλά και την διπλανή αμερικάνικη αεροπορική βάση και τις δύο επι ελληνικού εδάφους πυρηνικές βάσεις, στις οποίες υπήρχαν 7000 πυρηνικές κεφαλές που διέθεταν οι Αμερικάνοι στο ευρωπαϊκό έδαφος.
Αλλά οι Πραξικοπηματίες δεν περικύκλωσαν μόνο αλλά απομόνωσαν τους αμερικάνους, αφού έκοψαν τα τηλέφωνα της αμερικάνικης πρεσβείας. Έτσι ο πρέσβης Τάλμποτ, προκειμένου να επικοινωνήσει με την αμερικάνικη βάση χρησιμοποίησε το δορυφόρο Τελεστάρ και μίλησε μέσω Ουάσινγκτον με τη βάση στο Ελληνικό!!!
Όπως έγινε γνωστό πολλά χρόνια μετά, ο Παπαδόπουλος έκανε την κίνηση αυτή για να προφυλαχθούν οι κινηματίες από το ενδεχόμενο αντιδράσεων των Αμερικάνων  να αποτρέψουν την επικράτηση του πραξικοπήματος ή να βοηθήσουν τον βασιλιά να αντιδράσει.
Πολύ αργότερα διαφάνηκε πλέον απόλυτα ξεκάθαρα οτι το καθεστώς δεν είχε καμία σχέση με τους "σύμμαχους"
Αφού αρνήθηκε να εξυπηρετήσει ΗΠΑ και Ισραήλ στον Πόλεμο των 7 ημερών.

Απο εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου