Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΒ΄: ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ (1912-1917) (1)

Η εθνική γραμμή του Βασιλέως Κωνσταντίνου ΙΒ΄, Στρατηλάτη της συγχρόνου Ελλάδος. Απάντηση-κόλαφος στο βενιζελόλαγνο και εθναρχικό κατεστημένο της δεκάρας και της ιστορικής παραποίησης.                              

Οι απόψεις του Βενιζέλου

Όπως όλοι γνωρίζουμε χάρις στον Διάδοχο και έπειτα Βασιλέα Κωνσταντίνο και το εκλεκτό επιτελείο του (εκτός αν φορούν παρωπίδες κάποιοι) η Ελλάς διπλασιάστηκε σε έκταση και πληθυσμό! Τώρα βέβαια μαθαίνουν στα δύσμοιρα τα παιδιά πως ο υπερδιπλασιασμός της Ελλάδος οφείλεται στον Βενιζέλο. Είναι λάθος αυτό. Αν επικρατούσαν οι ιδέες, οι απόψεις και οι προτάσεις του Βενιζέλου τότε η μισή και παραπάνω Μακεδονία (εννοείται και η Θράκη) θα ήταν πουλημένη στους Βουλγάρους. Ποιες ήταν οι απόψεις του Βενιζέλου. Ακούστε:
"πέραν του Αλιάκμονος δεν είνε Ελλάς", "η Θεσσαλονίκη δεν είνε πόλις Ελληνική αλλά Εβραιούπολις, διότι περιέχει εβδομήκοντα χιλιάδας Εβραίων και μόνον δέκα χιλιάδας Ελλήνων, δεν εννοεί δε αυτήν την ψύχωσιν του Ελληνισμού δια την Θεσσαλονίκην"!!! (Εν Λονδίνω, ξενοδοχείον Claridges Hotel, μαρτυρία του Στέφανου Σκουλούδη μετέπειτα πρωθυπουργού). Ο τότε πρέσβυς της Ρωσίας στην Σόφια ανέφερε στην έκθεση του μεταξύ άλλων:
"Ο Ελευθέριος Βενιζέλος μου δήλωσε απερίφραστα ότι κατά την γνώμη του οι Έλληνες είναι υποχρεωμένοι να παραχωρήσουν στην Βουλγαρία την Καβάλα, την Δράμα, τις Σέρρες, το Κιλκίς και το Μοναστήρι. Δεν μπορούν όμως να δώσουν την Θεσσαλονίκη, την Χαλκιδική εκτός από το Άγιον Όρος, τα Γιαννιτσά, το Βαρδάρη, τα Βοδενά (=Έδεσσα) και την Φλώρινα."
Ας σημειωθεί πως είναι ασύστολο ψεύδος πως ο Διάδοχος ήθελε να κινηθεί στο Μοναστήρι και όχι στην Θεσσαλονίκη. Ο Στρατός κινούνταν σε δύο μέτωπα. Ένα βόρεια και το άλλο ανατολικά. Οι τουρκικές αρχές της Θεσσαλονίκης πρότειναν δις στον Κωνσταντίνο την παράδοση της πόλεως με όρους. Ο Βενιζέλος έσπευσε να τηλεγραφήσει στον Κωνσταντίνο να δεχθεί τους όρους. Ο Βενιζέλος δεν εισακούσθη και χάρη στο πείσμα, την τόλμη και το θάρρος του Στρατηλάτη η Θεσσαλονίκη άνευ όρων έγινε και πάλι Ελληνική.

Τα αίτια του Διχασμού

Ο Εθνικός Διχασμός δρομολογήθηκε τροφοδοτήθηκε και πυροδοτήθηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο στην Κρήτη. Ας σημειωθεί πως αγόραζε ο Βενιζέλος όπλα και φυσίγγια για την τουρκική αστυνομία. Οι συγκρούσεις με τον ύπατο αρμοστή της Κρήτης πρίγκιπα Γεώργιο και οι αντεθνικές του προτάσεις περί “ηγεμονοποίησης της Κρήτης κατά το βουλγαρικό πρότυπο” και πόσες άλλες θα τροφοδοτήσουν τον επικείμενο “Εθνικό διχασμό”. Ο Βενιζέλος λειτουργούσε ως όργανο της ξενοκρατίας. Με εισήγησή του, επιβλήθηκε στο νησί οικονομικο-διοικητικός έλεγχος από τους ξένους.

Τον Αύγουστο του 1909 ξέσπασε το εθνοφθόρο κίνημα στο Γουδί. Οι κινηματίες κάλεσαν τον “Κρητικό” πολιτικό για να αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού. Ο δήθεν “εθνάρχης” εξαπάτησε με πρόθεση τον Βασιλέα Γεώργιο Α΄ υποσχόμενος πάταξη του ρουσφετιού και παγίωση της τάξεως στο στράτευμα (στο μέλλον όμως αναδείχθηκε σε μαέστρο της ρουσφετολογίας και της κομματικής φαυλότητος) και ανέλαβε πρωθυπουργός. Στις εκλογές του Νοεμβρίου 1910 κέρδισε τις εκλογές και διεμήνυσε στην τουρκία πως δεν θα επρόκειτο να συμφωνήσει σε λύση του Κρητικού αντίθετη προς τις τουρκικές βλέψεις! Έλαβε αξιόλογα μέτρα για την παγίωση της δημοσίας τάξεως και της αγροτικής ασφάλειας, υπέρ της εργατικής τάξης και στον τομέα της δικαιοσύνης και των γυναικίων δικαιωμάτων. Έτσι, κέρδισε άνετα και τις εκλογές του Μαρτίου του 1912.
Μετά τους νικηφόρους Βαλκανικούς πολέμους, (η Ελλάς ήδη υπερδιπλασιασμένη), ο Βενιζέλος ανακοίνωσε πως θα διεκδικούσε ως όριο το Πόρτο Λάγος, δηλ. χορηγούσε στην ηττημένη από τον Βασιλιά μας Βουλγαρία διέξοδο στο Αιγαίο! Πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά!!!
Ο Κωνσταντίνος επέμενε να κρατηθούν οι δήθεν “Προστάτες”, για να απαλλαγεί η χώρα μας από την κηδεμονία τους, κίνηση που δεν του την ξέχασαν και συγχώρησαν οι “Μεγάλοι”. Ο Στρατηλάτης ξεκαθάρισε στον Βενιζέλο (3 Ιουλίου 1913) "Οι διεκδικήσεις μας δεν αφορούν στις Δυνάμεις, κυρίως στην Ρωσία, που προστατεύουν ανοιχτά τους Μογγόλους (=έτσι χαρακτήριζε τους Βουλγάρους). Σας έχω ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή μου να υπογράψω την ειρήνη στο πεδίο της μάχης και να επιβάλλω τους όρους της αρεσκείας μου".


* Η γραμμή του Βασιλέως Κωνσταντίνου ήταν η εξής: “Δεν πρόκειται να διαπραγματευθούμε την Καβάλα, την Θάσο, την γραμμή Έβρου! Και αρνούμαι να υπογράψω συνθήκη που θα χορηγεί στην Βουλγαρία έξοδο στο Αιγαίο”!!! Ντόμπρα, γενναία, Ελληνική στάση!
* Η πολιτική του Βενιζέλου ήταν η εξής: “Οι συμφιλιωτικές μου προσπάθειες-με τον αρχισφαγέα της Μακεδονίας εννοεί Βούλγαρο-συχνά ανατρέπονται από τον Βασιλιά και το στρατιωτικό κόμμα”. Εξοργιστικά υποχωρητική και ενδοτική πολιτική.

* Το αποτέλεσμα: Συνθήκη Βουκουρεστίου: Επικρατεί η αποφασιστικότητα και το αδάμαστο σθένος του Στρατηλάτη Βασιλιά. Η Βουλγαρία δυστυχώς έχει διέξοδο στο Αιγαίο, αλλά συντρίβονται οι επιδιώξεις για ηγεμονία στα Βαλκάνια και το Μακεδονικό λύνεται υπέρ της Ελλάδος. Το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας, η νότια Ήπειρος, η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου πλην των Δωδεκανήσων ανήκουν πια στην Ελλάδα χάρις στον Στρατηλάτη Κωνσταντίνο και το λαμπρό Επιτελείο του με τον άξιο του Στρατό.

Βορειοηπειρωτικό & Δωδεκανησιακό

Το 1913 ξεσηκώθηκαν οι Βορειοηπειρώτες με επικεφαλής τον Γεώργιο Χρηστάκη-Ζωγράφο και ο Βενιζέλος έστειλε δυνάμεις με επικεφαλής τον υποστράτηγο Αναστάσιο Παπούλα για να συντρίψει την εξέγερσή τους!!! Στις 10 Δεκεμβρίου 1913 ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος τόνισε στον επιτετραμμένο

της Αυστρίας πρίγκιπα Φίρστενμπεργκ ότι, αν ο πρωθυπουργός Βενιζέλος συνέχιζε να μην υποστηρίζει τους εξεγερμένους Βορειοηπειρώτες, θα τον απέλυε και θα ανέθετε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε άλλον, ενώ σε έσχατη ανάγκη θα παραιτείτο ο ίδιος του Θρόνου και θα ετίθετο επικεφαλής των εξεγερμένων Βορειοηπειρωτών!!!
Ο Βενιζέλος και στο θέμα της Δωδεκανήσου αδιαλείπτως υποχωρούσε και στο “Δωδεκανισιακό” ζήτημα. Το 1913, στην Ρώμη, δήλωσε στον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Σαν Τζουλιάνο: "Το ζήτημα της Δωδεκανήσου αφορά αποκλειστικά και μόνο στην Ιταλία και στην Τουρκία"(!)

Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος

Στα παρασκήνια οι σιωνιστές υπερτραπεζίτες και βιομήχανοι όπλων προωθούσαν σε συνεργασία με την μασονία, την πρώτη φρικαλέα παγκόσμια αλληλοσφαγή. Πρόσχημα, άλλοθι και αφορμή η δολοφονία του διαδοχικού ζεύγους της Αυστροουγγαρίας από έναν Σέρβο φοιτητή με ηθικούς αυτουργούς μέλη μασονικών στοών, οι οποίες αποτελούν την πέμπτη φάλαγγα του σιωνισμού στους κόλπους της χριστιανοσύνης!!! Στον πόλεμο αυτό δεν νίκησε η Αντάντ αλλά οι Εβραίοι, που τον προκάλεσαν και "απέκτησαν όσα επιδίωκαν και η νίκη τους αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδίκησή τους κατά της χριστιανοσύνης" κατά δήλωσιν του διακεκριμένου Αυστριακού διπλωμάτη κόμη Μένσντορφ το 1921.

Ο Βενιζέλος τηλεγράφησε αρχικά (ρεαλιστικώς και ορθώς πράττων) στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Γ. Στρέιτ ότι η Ελλάς θα τηρούσε στάση αναμονής και ότι δεν υπήρχε ενδεχόμενο να βρεθεί στο πλευρό της Σερβίας στον πόλεμο της με την Αυστροουγγαρία. Σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου διαβεβαίωνε πως ο πόλεμος θα έληγε “εντός τριών εβδομάδων” (και κράτησε 4 χρόνια) και η Ελλάδα θα έπρεπε να "σπεύση να συμμετάσχη εις αυτόν δια να μην χάσει τα κέρδη από τους Βαλκανικούς πολέμους" και έσπευσε να ζητήσει από την Αντάντ να συμμαχήσει η Ελλάδα μαζί της άνευ όρων (18 Αυγούστου 1914). Η πρόταση αυτή όπως και οι μεταγενέστερες δεν έγιναν δεκτές από τις δυνάμεις της Αντάντ. Σημειωτέον, είχε πει στον Γάλλο τότε Πρωθυπουργό Πουανκαρέ ο “εθνάρχης” "Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι (ο Κωνσταντίνος) κάθε άλλο παρά εχθρικά αισθήματα τρέφει προς την Γαλλία και πως δεν είναι γερμανόφιλος. Είναι Έλληνας και μόνο Έλληνας και σε καμία περίπτωση δεν θα έρχοταν σε σύγκρουση με το εθνικό μας συναίσθημα".


* Θέση Βασιλέως και Γενικού Επιτελείου:
Η ευρωπαική σύρραξις θα είναι πολυετούς διαρκείας.
* Θέση Βενιζέλου:
Η ευρωπαική σύρραξις θα διαρκέση ολίγας εβδομάδας.



Ο ελληνοεβραικής καταγωγής πρωθυπουργός πρότεινε 50.000 Ελληνικού Στρατού για να κάνουν τους χωροφύλακες στην Αίγυπτο!!! Εννοείται πως ο Βασιλεύς δεν συμφώνησε. Έπειτα είχε νέα έμπνευση: Δημιουργία “Βαλκανικής Ομοσπονδίας” Πως; Με προσφορά: στην Σερβία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, στην Ρουμανία της Δυτικής και Ανατολικής Τρανσυλβανίας, στην Βουλγαρία της Ελληνικής Μακεδονίας (!!!) και στην Ελλάδα της Ηπείρου και νησιά του Αιγαίου!!! Οι Ανταντικοί συμφώνησαν και οι Σέρβος και Ρουμάνος πρωθυπουργοί αρνούνται αγανακτισμένοι ώσπου ο Βενιζέλος παίρνει πίσω την ηλίθια πρότασή του. Κατασκεύασε πλαστό έγγραφο από τον απολυθέντα από τους Ανταντικούς βούλγαρο εν Αθήναις πρέσβυ Πασάροφ για να δυσφημήσει και να συκοφαντήσει τον Βασιλέα. Τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο 1915 ο Βενιζέλος απέστειλε 3 επιστολές στον Βασιλέα με τις οποίες πρότεινε την πώληση της Ανατολικής Μακεδονίας και των Σερρών έναντι ανταλλάγματος: ισομεγέθες έδαφος στην Μικρά Ασία. Οι αντεθνικές αυτές προτάσεις του Βενιζέλου δεν έγιναν δεκτές από τον Στρατηλάτη και ο “εθνάρχης” έσπευσε να τις δημοσιοποιήσει τον Απρίλιο του 1915 (μη όντας πρωθυπουργός) στον γαλλικό τύπο.

Στις 5 Μαρτίου 1915 αποφάσισε με μοναδική αντίθετη ψήφο εκείνη, (ε καλά) του Βενιζέλου, να συνεχιστεί η πολιτική ουδετερότητος. Ο Βενιζέλος τηλεγράφησε στους Έλληνες πρέσβεις στις ανταντικές πρωτεύουσες, παρά την απορριπτική τοποθέτηση του Συμβουλίου, να ενημερώσουν εμπιστευτικά τα υπουργεία εξωτερικών τους ότι “η κυβέρνησις απεφάσισε την έξοδον εις τον πόλεμον και την επιχείρησιν εις τα Δαρδανέλια” και απέμεινε μόνο η συναίνεση του Κωνσταντίνου!!! Ο Βασιλεύς, μετά από εμπεριστατωμένη εισήγηση του ΓΕΣ διαπίστωσε την αποτυχία της επιχειρήσεως αυτής! Ο Βενιζέλος επέμενε να συμμετάσχει η Ελλάδα χωρίς να υπολογίζει τους κινδύνους και τις συνέπειες. Τελικά η Ελλάδα δεν συμμετείχε. Η ναυτική αυτή ανταντική επιχείρηση αποδείχθηκε οικτρά αποτυχημένη και η Ελλάδα χάρις τον Κωνσταντίνο και το ΓΕΣ σώθηκε από την ολέθρια αυτή συμμετοχή σε απώλειες και σε τεραστίους κινδύνους. Ο Βενιζέλος ξεκίνησε το εμπόριο και την δημιουργία αισχρολογιών και άλλων ανοησίων περί “γερμανοφιλίας” τώρα, του Κωνσταντίνου. Άλλα έλεγε όμως στον Γάλλο πρωθυπουργό. Το ότι σπούδασε στην Γερμανία, είχε την ράβδο του Γερμανού Στρατάρχου, είχε σύζυγο του την αδελφή του Γερμανού αυτοκράτορα, ο υπουργός Εξωτερικών (παρητηθείς πλέον) Γ. Στρέιτ ήταν Γερμανός ότι πολλά μέλη του ΓΕΣ είχαν περατώσει την στρατιωτική τους εκπαίδευση στην Ακαδημία Πολέμου του Βερολίνου, βάρυνε την φήμη την οποία είχε εξαπολύσει ο “κρητικός” πολιτικός. Ουδέποτε υπήρξε φιλογερμανός, ούτε φιλοανταντικός, υπήρξε ΕΛΛΗΝΑΣ!!!


* Θέση Βασιλέως Κωνσταντίνου ΙΒ΄:
Υπέρ της ουδετερότητος της χώρας αλλά συμμετοχής μας στον πόλεμο στο πλευρό της Αντάντ σε περίπτωση που η Αντάντ δεσμευόταν υπό ένα πλαίσιο όρων, προυποθέσεων και ανταλλαγμάτων με προεξόφληση εκ μέρους της Συμμαχίας της εδαφικής μας ακεραιότητος.

* Θέση Πρωθυπουργού Βενιζέλου:
Υπέρ της συμμετοχής μας στον πόλεμο στο πλευρό της Αντάντ άνευ όρων, ούτε με εγγύηση εκ μέρους της, της εδαφικής μας ακεραιότητος.


Κατακλείδα
* Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΒ΄ δρούσε με βάση το εθνικό συμφέρον και το Σύνταγμα. Δεν παραβίασε ποτέ το Σύνταγμα αλλά άσκησε συνταγματική προνομία. Οι Βασιλείς δεν είναι σαν τους πολιτικούς να πασχίσουν μέχρι και να πατούν επί πτωμάτων για να καταλάβουν ένα αξίωμα. Έχουν ήδη οι Βασιλείς το ανώτατο αξίωμα και φροντίζουν για το καλό του Έθνους και πασχίζουν να δώσουν στον γιο τους-Διάδοχο του Θρόνου μία ανεπτυγμένη και εξελιγμένη χώρα. Ο Στρατηλάτης χάραξε μία εθνική γραμμή, αυτή που επέβαλλε το εθνικό συμφέρον και οι επιταγές της Πατρίδος και του λαού του.
* Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν πολιτικός-ανεμόμυλος. Όργανο της ξενοκρατίας, παραχωρητής και οσφυοκάμπτης με άκρα ενδοτική πολιτική. Οι αντεθνικές του προτάσεις δεν είχαν όριο. Ήταν ένας εθνικός ολετήρας. Ένοχος για τον εθνοκτόνο διχασμό κατά δήλωση του στην Βουλή, πρωτεργάτης του χωριστικού πραξικοπήματος του 1916. Κυβέρνησε με ξένες λόγχες την Ελλάδα επί την τριετία 1917-1920. Ήταν ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας των Έξι και των κινημάτων του 1933 και του 1935 και δημιουργός της Μικρασιατικής Καταστροφής και του ξεριζωμού 3,5 εκ. Ελλήνων.
* Ο πρώτος εκτός από Έλληνας δεύτερης γενιάς, ήταν και κατ΄ ευθείαν απόγονος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου σύμφωνα με έρευνες που απέδειξαν οι κορυφαίοι ιστοριοδίφες ο K.Laghon (Δανός), ο Αυστριακός βαρόνος A. Dungern, οι Βαρθολομαίος Κουτλουμουσιανός ο Ίμβριος, Θρασύβουλος Ζωιόπουλος, Σπύρος Τριανταφύλλου και Κωνσταντίνος Βερναδάκης ενώ ο Ελευθέριος Βενιζέλος από την πατρική εβραίος και από την μητρική Έλληνας.

Περισσότερες πληροφορίες στο βιβλίο του κορυφαίου ιστορικού, αξιοτίμου κ. Κων/νου Μπαρμπή "Εθνικός Διχασμός Αίτια - Ένοχοι - Συνέπειες".

4 σχόλια:

  1. Ο Κωνσταντίνος από την πρώτη στιγμή ενήργησε δόλια, και προσπάθησε να ξεγελάσει τον Βενιζέλο και τον ελληνικό λαό ενώ είχε ήδη πάρει τις αποφάσεις του να σταθεί παρά το πλευρό του Κάιζερ. Έλεγε δε από την πρώτη στιγμή προς τον Βενιζέλο «πως θα μπορέσω να ξανα ιδώ τον αυτοκράτορα, εάν λάβω μέρος εις πόλεμον εναντίον της Γερμανίας». Ο άνθρωπος δεν ενεργούσε λοιπόν σαν Έλληνας αλλά σαν συγγενής του Κάιζερ αδιαφορώντας για τα πραγματικά συμφέροντα της Ελλάδος και προς αυτή την λογική χρησιμοποίησε και τον Ελληνικό λαό, και πάντα ασυνείδητο και ιδιοτελή πολιτικό και στρατιωτικό της Ελλάδος.

    Όταν ο Κάιζερ έγραφε στον Κωνσταντίνο «....την κινητοποίησιν του στρατού του δια να τεθή παρά το πλευρόν του και βαδίσουν ομού αδελφωμένοι εναντίον του σλαβισμού, κοινού εχθρού.... να εκτελέση παν ότι η υμετρέρα μεγαλειότης και αυτός συνεζήτησαν τοσάκις», είναι φανερό ότι τον κορόιδευε διότι ταυτόχρονα διαπραγματευόταν με τους Βούλγαρους κατά της Ελλάδος και τι ήταν οι Βούλγαροι; Σλάβοι δεν ήταν;

    Ο «αγαθός» για να μη πω ο ΒΛΑΞ Κωνσταντίνος έπραττε τα πάντα σαν «καλός γαμπρός» και όχι σαν Έλληνας Βασιλιάς και παρακαλώ έστειλε την πιο κάτω επιστολή στον Κάιζερ την 25/7/1914, πρόσεξε την ημερομηνία, ευθύς μόλις ξεκίνησε ο Α Παγκόσμιος πόλεμος , αυτή η επιστολή αποτελεί αποτύπωμα ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ του «στρατηλάτη». Στην παραθέτω να την χαρείς και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

    «Εν Αθήναις τη 25 Ιουλίου 1914
    Σας ανακοινώ κατωτέρω τηλεγράφημα της αυτού μεγαλειότητος του Βασιλέως:
    Σας παρακαλώ να διαβιβάσετε τα εξής, εις απάντησιν του ημετέρου τηλεγραφήματος της 22 Ιουλίου.
    Ο αυτοκράτωρ γνωρίζει ότι αι προσωπικαί μου συμπάθειαι και αι πολιτικαί μου γνώμαι με παρασύρουν προς το μέρος του. Δεν θα λησμονήσω ποτέ ότι εις αυτό οφείλομεν την Καβάλαν. Κατόπιν ωρίμου σκέψεως μοι είναι εν τούτοις αδύνατον να εννοήσω κατά ποιον τρόπον θα ηδυνάμην να τω φανώ ωφέλιμος, κινητοποιών αμέσως τον στρατόν μου.
    Η Μεσόγειος είναι εις την διάκρισιν των ηνωμένων στόλων Αγγλίας και Γαλλίας, οίτινες θα κατέστρεφον τον πολεμικόν και εμπορικόν μας στόλον, θα κατελάμβανον τας νήσους μας και προ παντός θα παρημπόδιζον την συγκέντρωσίν του στρατού μου, η οποία μόνον δια θαλάσσης δύναται να συντελεσθή, μη υπάρχοντος εισέτι σιδηροδρόμου.
    Χωρίς να δυνάμεθα να φανώμεν χρήσιμοι εις τίποτα θα διεγραφόμεθα εκ του χάρτου. Έχω κατ ανάγκην την γνώμην ότι μας επιβάλλεται η ουδετερότης, τουθ όπερ θα ηδύνατο να τω είμαι ωφέλιμος, μετά διαβεβαιώσεως ότι δεν θα θίξω τους φίλους του εκ των γειτόνων μου, εφ όσον και ούτοι δεν θα έθιγον τα τοπικά βαλκανικά συμφέροντα ημών.
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β
    (ΥΠ ΣΤΡΕΙΤ)

    Κατάλαβες λοιπόν «δεν θα θίξω τους φίλους του εκ των γειτόνων μου» ο «Τίνο» γνώριζε που ήταν το συμφέρον της Ελλάδος αλλά αναλάμβανε να «δεν θα θίξω τους φίλους του εκ των γειτόνων μου» και το πραγματοποίησε στο βαθμό που τον έπαιρνε και μάλιστα ξέχασε και την παράγραφο «εφ όσον και ούτοι δεν θα έθιγον τα τοπικά βαλκανικά συμφέροντα ημών.» αυτή την αγνόησε επιμελώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από όλη αυτήν την επιστολή δεν αποδεικνύεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτε! Προσωπικά αμφιβάλλω για την γνησιότητα της γιατί θα την είχε χρησιμοποιήσει ο Ελευθέριος Βενιζέλος στην αντιπαράθεσή του με τον Ιωάννη Μεταξά στις εφημερίδες "Ακρόπολη" και "Βήμα".
      Αλλά και να είναι αυθεντική η επιστολή φαίνεται ΚΑΘΑΡΑ ότι ο Στρατηλάτης Κωνσταντίνος ΙΒ΄ επιδιώκει την ουδετερότητα με αντάλλαγμα τα εδάφη που είχε ήδη απελευθερώσει με τους Βαλκανικούς Πολέμους!
      Σου συνιστώ να διαβάσεις το βιβλίο "Η αλληλογραφία του Εθνικού Διχασμού" και θα σου λυθούν όλες οι απορίες. Και όσο για την καιζερολαγνεία του Κωνσταντίνου: ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!

      Διαγραφή
    2. Ε όχι και έχει καταριφθεί το "παραμύθι". Παραμύθι είναι ότι οι Δανοί Βασιλιάδες αγαπούσαν την Ελλάδα όσο την αγάπησε και πάλεψε γι' αυτήν ο Βενιζέλος. Αν είχε παραδώσει ο Βενιζέλος ολόκληρο σώμα στρατού όπως έκανε ο Βασιλιάς Κώτσος με τον πιστό τσιράκη του Μεταξά, θα τον είχατε κάψει ζωντανό (εκτός από τις πολλαπλές απόπειρες να σκοτώσετε τον μόνο πολιτικό που υπερδιπλασίασε την Ελλάδα και θα την είχε τριπλασιάσει αν τον αφήνατε).

      Αιδώς Αργείοι!

      Διαγραφή
    3. Εθναρχης ο Βενιζέλος? Ο Επαγγελματίας Πραξικοπηματιας και φαν του Μουσολινι??

      Διαγραφή