Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΓΛΟΥΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟ 1955

Ο Κ. Καραμανλής είχε υπογράψει ειδικό μυστικό "μνημόνιο δεσμεύσεων", μετά τον θάνατο του Παπάγου και πριν την επισημοποίηση της επιλογής του από τον Βασιλέα Παύλο τον Α΄ ως νέου πρωθυπουργού, με το οποίο δεσμευόταν έναντι των Άγγλων και των Αμερικανών για την πολιτική που θα ακολουθούσε στο Κυπριακό.
Ο αείμνηστος "καλός και αγαθός" Βασιλεύς Παύλος επέλεξε τον Καραμανλή ως μορφή ανανέωσης του πολιτικού κατεστημένου που θα σηματοδοτούσε μία νέα σελίδα στην πολιτική ιστορία της χώρας. Όμως ο Καραμανλής υπέγραψε αυτό το "μυστικό μνημόνιο" εν αγνεία του Παύλου.
Ο Παύλος ήταν αμερικανόφιλος αλλά δεν ενέπαιζε με τα συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδος. Ήταν από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού αγαπητός όπως και η Φρειδερίκη. Αυτός ο λόγος του "μνημονίου" ήταν και ένας λόγος που θα συγκρουστούν τα Ανάκτορα με τον ελληνοβουλγαρικής καταγωγής Καραμανλή το 1963!!!
Ο Καραμανλής με την αναθεώρηση του Συντάγματος που ετοίμαζε το 1963 ετοίμαζε έδαφος για  μία έμμεση ανατροπή της Βασιλείας ουσιαστικά και την εδραίωση του καθεστώτος του στην χώρα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου