Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Γ. ΚΥΡΤΣΟΣ: «ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΑΜΑΡΑΣ & ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»



«Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος εκφράζουν την απόλυτη εξάρτηση από τη διαπλοκή και παίρνουν αποφάσεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος».

kirtsos samarasΌχι, το παραπάνω απόσπασμα δεν προέρχεται από κάποιο στέλεχος ή βουλευτή της αντιπολίτευσης, ούτε βέβαια από κάποιον αγανακτισμένο πολίτη. Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από το βιβλίο με τίτλο "Αγανακτήστε, αλλά τολμήστε" του υποψηφίου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κύρτσου.
Και αν αυτή είναι η άποψη ενός προσώπου που συμπαρατάσσεται με τον Αντώνη Σαμαρά, τότε τι πρέπει να υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας η οποία στενάζει υπό το βάρος της καταστροφικής πολιτικής που επιβάλλει η τρόικα και εκτελούν με σχεδόν σαδιστικό τρόπο σε βάρος της ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η ουρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος;;;
Στο συγκεκριμένο βιβλίο ο Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος πρόσφατα αμφισβήτησε την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τις σχέσεις του ακροδεξιού πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τη διαπλοκή. Γράφει στη σελίδα 420 ο Γιώργος Κύρτσος: «Ο κ. Σαμαράς θεωρείται πολύ καλός στην καλλιέργεια προσωπικών σχέσεων με τους «βαρόνους» των ΜΜΕ και των επιχειρήσεων και στην προσαρμογή προς τις υποδείξεις. Μέχρι και οι εκλογικές λίστες της ΝΔ αξιοποιήθηκαν για να διευκολυνθεί η συνεννόησή του με ισχυρούς παράγοντες των ΜΜΕ και του επιχειρηματικού κόσμου". Και συμπληρώνει «Την κατάσταση περιπλέκει για την κυβέρνηση Σαμαρά και τους διαπλεκόμενους υποστηρικτές της η πολιτική, εκλογική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν συμμετέχει στο παραδοσιακό παιχνίδι που τόσο συνέβαλε στην υπερχρέωση και στη χρεοκοπία της Ελλάδας».
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και για την προνομιακή μεταχείριση, αλλά και για το "παιχνίδι" που παίζουν υπέρ του Σαμαρά και της συγκυβέρνησης τα περισσότερα ΜΜΕ.
Όπως γράφει:
«Είναι κοινό μυστικό ότι τα περισσότερα ΜΜΕ που έχουν μεγάλη επιρροή στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης παίζουν το επικοινωνιακό παιχνίδι με τους όρους που εξυπηρετούν την κυβέρνηση Σαμαρά. Το μιντιακό σύστημα έχει σήμερα τεράστια συμβολή στη διαμόρφωση και την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής, και οι βαρόνοι των ΜΜΕ συνεννοούνται πολύ καλύτερα με τον κ. Σαμαρά απ' ότι με τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Καραμανλή στο παρελθόν».
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν τα όσα γράφει για τα ψέμματα που έχει πει προεκλογικά ο Αντώνης Σαμαράς στον ελληνικό λαό, που οδήγησαν στην υφαρπαγή της ψήφου: «Ψεύτικες σχεδόν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις Σαμαρά. Εφαρμόζει τα αντίθετα από αυτά που περιέγραφε στο 'γαλάζιο' κυβερνητικό πρόγραμμα των 18 σημείων" και συμπληρώνει παρακάτω ότι "Μια απλή αναφορά στα βασικά σημεία του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ αναδεικνύει την πρωτοφανή απόσταση που χωρίζει το κυβερνητικό πρόγραμμα του Ιουνίου από την κυβερνητική πολιτική του Σεπτεμβρίου. Έχουμε να κάνουμε με μία μεθοδευμένη εξαπάτηση του εκλογικού σώματος που δεν έχει όμοιά της στην ιστορία της προκλητικά ασυνεπούς πολιτικής τάξης και οδηγεί σε δυναμικές κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις».
Μεγάλο επίσης ενδιαφέρον έχουν τα όσα αποκαλύπτει ο Γιώργος Κύρτσος για τις μεθοδεύσεις που ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου και η ακροδεξιά κλίκα που κατοικοεδρεύει σε αυτό, προκειμένου να εξουδετερώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά και το πως εξυπηρετούν πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα:
«Στην αντίληψη του Μαξίμου το ΣΔΟΕ και οι άλλες υπηρεσίες δεν είναι μηχανισμοί για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της φορολοκλοπής, αλλά μηχανισμοί άσκησης πολιτικής πίεσης και συναλλαγής σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος....Για όσο διάστημα η κυβέρνηση Σαμαρά αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας, θα σκηνοθετούνται συνδικαλιστικές και πολιτικές αναμετρήσεις που θα εξυπηρετούν πολιτικά ή και επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν θα οδηγούν όμως στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης που έχει εκδηλωθεί».
Στο απυρόβλητο δεν μένει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος: «Η θεωρία της αλλοίωσης της λίστα (Λαγκάρντ) μετέτρεψε τον κ. Παπακωνσταντίνου στον τέλειο, από πολιτική άποψη, κατηγορούμενο και τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος ζημίωσε με τον ίδιο ακριβώς ζήλο τα συμφέροντα του δημοσίου, σε... θύμα πολιτικής σκευωρίας. Όλα αυτά βέβαια για τις ανάγκες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και συνέχισης της φορολογικής και οικονομικής προστασίας πανίσχυρων κυκλωμάτων που επηρεάζουν με΄σω των πολιτικών μας τις εξελίξεις», αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων στο βιβλίο του ο Γιώργος Κύρτσος.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Έχει κανείς λόγο να αμφισβητήσει τον Γιώργο Κύρτσο, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά;;;

Πηγή: spirospero.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου