Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Αναστάτωση προκάλεσαν οι αριστεροί εργαζόμενοι της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" καθώς το τέως συνεργαζόμενο με την εφημερίδα περιοδικό "Νέα Πολιτική" επειδή φιλοξενούσε συνέντευξη του Βασιλιά Κωνσταντίνου. Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας θεώρησαν (άκουσον-άκουσον) "απαράδεκτο το συγκεκριμένο γεγονός αφού η εφημερίδα είχε πρωταγωνιστήσει κατά το παρελθόν στον αντιμοναρχικό αγώνα με αλησμόνητα πρωτοσέλιδα".
Μία συνέντευξη του τέως βασιλιά αναστάτωσε την ΕλευθεροτυπίαΗ "Νέα Πολιτική" ματαίωσε την συνεργασία της με την "Ελευθεροτυπία" και κυκλοφορεί ανεξάρτητα την Κυριακή 2 Μαρτίου σε όλη την Ελλάδα, στα περίπτερα και στα κέντρα τύπου.
Το κεντρικό αφιέρωμα του τεύχους, σύμφωνα με ανακοίνωση του περιοδικού, έχει ιστορικό χαρακτήρα και πραγματεύεται ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ 13ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1967, με αποκλειστική συνέντευξη του Βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος κάνει συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την δεκαετία του ’60, που θα μεταβάλουν ριζικά την εικόνα της εποχής.
Το αφιέρωμα συμπεριλαμβάνει μία εκτενή αφήγηση των γεγονότων του Δεκεμβρίου 1967, και τρεις ιστορικές και κοινωνιολογικές αναλύσεις του θεσμού της Μοναρχίας στην Ελλάδα, του Α.Δ. Παπαγιαννίδη (Η στρεβλή ελληνικότητα της μοναρχίας), του Κώστα Μ. Σταματόπουλου (Η Βασιλεία στη Νεώτερη Ελλάδα) και του Μελέτη Η. Μελετόπουλου (Το μόνο γνήσιο δυναστικό κίνημα του Εικοστού Αιώνα).

Σχόλιο ΔΕΡ
Φοβούνται τον Βασιλιά Κωνσταντίνο! Δεν θέλουν ελεγκτή, δεν θέλουν διεθνή παραστάτη. Από κει να καταλάβετε ότι δεν εξυπηρετούν το συμφέρον της Πατρίδας αλλά το στενό κομματικό-παραταξιακό της αριστεράς. Από παντού πόλεμος αλλά μετά θα είναι οι πρώτοι που θα τον γλείφουν!!!
Και όχι μόνο αυτό. Κάνουν απεργία για την συνέντευξη του Βασιλιά και για το ότι είναι απλήρωτοι. Το πρώτο αίτημά τους τα λέει όλα!

1 σχόλιο:

  1. kai fisika den theloun thn synentefksi ta korakia ths eleftherotipias einai pedia to kataramenou pasokosyriza , ta koumounia POU IPSOSAN ANASTHMA GIATH TA PSOFIMIA MASONI TOU PASOKOUMOUNISTE KAI ND.EKSIPIRETOUN KAI POULISAN THN ELLADA STHN LESXI TON MASONON OPOU KAI ANIKOUN. MONO ME VASILIA KOSTANTINO OS ARXIGO KRATOUS THA KSANAVROUME EYMERIA ORETHODOXIA PATRIOTISMO GIA THN PATRIDA MAS , MASONOI H ORES SAS EINAI LIGES .!

    ΑπάντησηΔιαγραφή