Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΕΥΧΕΣ ΕΠΙ ΤΩ ΑΓΙΩ ΠΑΣΧΑ 2014

Μήνυμα της τριμελούς επιτροπής του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Μέσα από τα πάθη, τον Σταυρό, τον θάνατο, την ταφή έρχεται η Ανάστασις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού η οποία είναι το μέγιστο γεγονός στην ανθρώπινη ιστορία. Ο άνθρωπος απελευθερώνεται από τα δεσμά του θανάτου και επαναποκτά τον παράδεισο και ο μέχρι τότε ανίκητος άδης νικάται. Αυτό το γεγονός είναι ο άξονας της ορθοδόξου διδασκαλίας και αυτό το γεγονός εορτάζουμε κάθε χρόνο. Όχι απλά τυπικά, αλλά βιωματικά και υπαρξιακά.
Επίσης, η Ανάστασις του Ιησού Χριστού είναι η κατ΄ εξοχήν μέρα αγάπης και ελπίδας. Αγάπη διότι μας υπενθυμίζει πως ο Χριστός έπαθε, υβρίστηκε, ενεπτύσθη, σταυρώθηκε, τάφηκε για τον άνθρωπο, για όλους μας και τον καθένα προσωπικά από υπερβολική αγάπη διότι ο Θεός αγάπη εστί. Ελπίδα διότι μετά από τον Σταυρό έρχεται η Ανάσταση, μετά από τα βάσανα έρχεται ένα καλύτερο μέλλον.
Το βράδυ θα κατακλείσουμε τους Ιερούς Ναούς. Στις 12 τα μεσάνυκτα θα ακούσουμε το πρώτο "Χριστός ανέστη". Έπειτα να μην πάμε κατ΄ ευθείαν στο σπίτι για τα εδέσματα που ετοιμάσαμε, αλλά να καθίσουμε στην Εκκλησία και να συμμετάσχουμε ψυχή τε και σώματι στον Αναστάσιμο Όρθρο και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία κοινωνώντας τον Αναστάντα Κύριο μας Ιησού Χριστό. Το Σώμα Του και το Αίμα Του.
Έτσι, ως "Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα" ευχόμαστε η Ανάσταση να μας χαρίσει την ελπίδα, να μας δώσει την φώτιση που θα αναστήσει τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και την δοκιμαζόμενη Πατρίδα μας και το Άγιο Φως να λάμψει στις καρδιές μας και τις οδούς της ζωής μας.

Καλή Ανάσταση και Χριστός Ανέστη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου