Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ & ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, τα πανανθρώπινα και διαχρονικά μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης των λαών έστειλαν από το Παναθηναϊκό Στάδιο, περισσότεροι από 45.000 μαθητές και μαθήτριες από σχολεία όλης της χώρας.
Όλα αυτά έγιναν στο πλαίσιο της σπουδαίας εκδήλωσης που διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Παρουσία των Βασιλέων
Τα μηνύματα μετέφερε σε όλο τον κόσμο ένα γιγαντιαίο λευκό περιστέρι που δημιούργησαν τα παιδιά με τρομερό ζήλο και μεράκι, τοποθετώντας επάνω σε ένα ειδικό υπόστρωμα  χιλιάδες λευκά χάρτινα καραβάκια που έφεραν από τα σχολεία τους. Επίτευγμα που αποτελεί ρεκόρ Γκίνες.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και οι Βασιλείς Κωνσταντίνος ΙΓ΄ και Άννα-Μαρία: όπου προσέθεσαν και αυτοί το καραβάκι τους. Ο Βασιλεύς λαμβάνοντας τον λόγο είπε: «Σήμερα, βλέπω 40.000 παιδιά. Την άλλη φορά που θα έρθω θέλω να δω 40.000 Έλληνες ολυμπιονίκες».

Επίσκεψη στα Δωδεκάνησα
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφθηκε στο νησί της ακριτικής και ηρωικής Δωδεκανήσου την Κάρπαθο! Οι Βασιλείς παραμένουν ακόμα στο νησί. Ίσως επισκεφθούν και άλλα νησιά!

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και δείτε το βίντεο. Γύρω στα λεπτά 11:15 - 14: 30 θα δείτε τον Βασιλέα Κωνσταντίνο μετά της Βασιλίσσης Άννης-Μαρίας.

http://www.ustream.tv/recorded/46017990.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου