Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ

Γράφει ένας ἐκ τῶν διαχειριστῶν τοῦ "Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος".

Σήμερα κάποιοι ιατροί που παραβαίνουν την αρμοδιότητα και προτρέπουν τους πιστούς να μην προσκυνούν τις ιερές εικόνες και τα ιερά λείψανα των Αγίων «επειδή την προσκυνούν πολλά άτομα».
Όμως για την Εκκλησία η κάθε μία ανθρώπινη ύπαρξη δεν είναι άτομο αλλά πρόσωπο και προτρέπει τα μέλη της να λατρεύουν τον Θεό ελεύθερα και ακώλυτα. Και δύο από αυτά τα μέσα είναι η προσκύνηση των ιερών εικόνων και των τιμίων λειψάνων των Αγίων.
Στις αρρώστιες των παλαιών εποχών, η Εκκλησία ως σώμα Χριστού λιτάνευε τα λείψανα των Αγίων. Όλοι οι άνθρωποι ακολουθούσαν την λιτανεία και πίστευαν ότι ο Θεός με τις πρεσβείες των Αγίων θα τους ιατρεύσει και θα αποκατασταθεί η υγεία στην περιοχή και στους κατίκους της. Στην πίστη δεν χωρά αμφιβολία! Και γινόταν το θαύμα!
Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ να συνομιλεί με τον Ιερέα που κρατά στα χέρια του μία λειψανοθήκη Αγίου που του την φέρνει για να προσκυνήσει! Τότε οι Ανώτατοι Άρχοντες δεν φοβόντουσαν να προσκυνήσουν τα σώματα των Αγίων, να πάρουν την χάρη τους, να ακουμπήσουν κάπου, να αγκυροβολήσουν λίγο στην ταραχώδη θάλασσα των κρατικών ευθυνών.

Ας μας δώσει αυτό το γεγονός παράδειγμα και να βρει μιμητές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου