Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ...

Γράφει ένας ἐκ τῶν διαχειριστῶν τοῦ "Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος".

Σήψη παντού

Μέσα στην δίνη που έχει περιέλθει η Ελλάδα μία λέξη ταιριάζει: ΣΗΨΗ. Το πολιτικό και πολιτειακό μας σύστημα βρωμάει από παντού. Η σαπίλα μεταφέρεται στο τραπεζικό τομέα, στον συνδικαλισμό και στον κοινωνικό ιστό. Η δυσωδία μεταφέρεται και στην νεολαία. Είμαστε μία χώρα που έχει καταντήσει να την κυβερνούν νταβατζήδες και καναλάρχες με μία κυβέρνηση που με μεγάλη ανωριμότητα και αντιϊατρικές μεθόδους αντιμετωπίζει την ίωση του κορωνοϊού. Είμαστε μία χώρα όπου τα πολιτικά τζάκια ακόμα καλά κρατούν και απουσιάζει κάθε εθνική στρατηγική τουλάχιστον στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Είμαστε μία κοινωνία όπου οι αριστερές ιδέες ακόμα πρωτοστατούν και διαφθείρουν την νεολαία. Ετησίως σχεδόν ισοβαθμίζουν οι γάμοι με τα διαζύγια. Οικογένειες διαλύονται, οι εκτρώσεις αυξάνονται... Ένα είναι το πνεύμα: «Η κατσίκα του γείτονα ας ψοφήσει, η δική μου όχι»! Λυπηρό...! Μέσα σε μία μικρή παράγραφο τόσα προβλήματα... Δόξα τῷ Θεῷ η στρατιωτική ηγεσία (Φλώρος: ΓΕΕΘΑ, Λαλούσης: ΓΕΣ, Μπλιούμης: ΓΕΑ και Πετράκης: ΓΕΝ) είναι αντάξια των περιστάσεων και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων και της πλειοψηφίας των στρατιωτών μας ακμαιότατο(!!!) στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις!!! 

Με το βλέμμα στον ουρανό...

Και μέσα σε αυτό το χάος, στρέφουμε το βλέμμα μας στον ουρανό πραγματοποιώντας έτσι και την σημασία της λέξεως άνθρωπος που σημαίνει «ἄνω θρώσκω» δηλαδή κοιτώ ψηλά, κοιτώ και αναπολώ και ονειρεύομαι και λαχταρώ τον προορισμό μου! Και ο προορισμός μου είναι ένας: ο Θεός. Και αυτή η σχέση μου με τον Θεό που λέγεται πίστη μου δίνει ζωή, νόημα, ύπαρξη, οντότητα και προοπτική!  Και δεν με αφήνει να μοιρολατρώ, να περιμένω λύσεις από κάποιο πεπρωμένο ή μοίρα αλλά δυναμικά να ενδιαφέρομαι και να ψάχνω τρόπους ώστε να βελτιώνω την πραγματικότητα γύρω μου. Γνωρίζω βέβαια πως «οὐκ ἔχομεν ὧδε μένουσαν πόλιν ἀλλὰ τὴν μέλλουσαν ἐπιζητοῦμεν». Είναι λοιπόν φυσικό όταν ζω σε μία Πατρίδα που λέγεται Ελλάδα που έχει μακραίωνη και πλούσια ιστορία και έναν μοναδικής υφής πολιτισμό. Από ένα πολιτισμό που αποτέλεσε πηγή φωτός για όλους τους πολιτισμούς και λαούς πάνω στη γη (και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι παντού υπάρχει αυτό το πολιτισμικό γαλανόλευκο στίγμα), καταντήσαμε αποθήκη ψυχών και ίδρυμα ανθρώπων που εκτελούν προθύμως την εθνολογική μας αλλοίωση. Δεν ξεχνάω όμως ποτέ και τον Πλούταρχο ο οποίος είπε «Ἕλληνες ἀεὶ παῖδες»...

Ο Πρίγκιπας της προσφοράς...

Όταν βλέπεις έναν Πρίγκιπα που είναι μέλος μιας εθελοντικής οργάνωσης με το όνομα Axion Hellas να κατεβαίνει στην Κεφαλονιά που δοκιμάστηκε από τις σκληρές θεομηνίες να καθαρίζει στην Αγία Ευφημία λάσπες, να πετά πέτρες, να πλένει δρόμους και να καθαρίζει σπίτια θα ήταν αδικία αυτόν τον άνθρωπο να μη θες να κυβερνήσει την χώρα σου.
Και το μεγαλείο στο πρίγκιπα Νικολάου είναι το ταπεινό του χαρακτήρος του ότι αποφεύγει τη δημοσιότητα και δεν επιδιώκει την προβολή!!! Τα μέσα τον κυνηγάνε, αυτός όμως κρύβεται! Σπανίζουν αυτής της πάστας οι άνθρωποι στις ημέρες μας και ψάχνεις να τους βρεις και μια ζωή!
Ο Πρίγκιπας Νικόλαος όμως θέλει να κάνει αυτό το οποίο επιτάσσει η ψυχή του και αυτό είναι η διακονία στον συνάνθρωπό, η πάσης μορφής φιλανθρωπία δηλαδή. Δεν είναι μικρό πράγμα να γυρίζεις όλη την Ελλάδα, ξηρά και θάλασσα και να βοηθάς με κάθε τρόπο μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες! Θα θέλαμε και προσευχή μας θα ήταν στον ύψιστο Θεό αυτός ο άνθρωπος να κυβερνήσει την Ελλάδα και ακόμα να βασιλεύσει στην Ελλάδα.
Ο Πρίγκιπας Νικόλαος θυμίζει πολύ τους παππούδες του, τον Βασιλέα Παύλο και την Βασίλισσα Φρειδερίκη, οι οποίοι γύρισαν την πλειοψηφία των χωριών της Ελληνικής επαρχίας για να γνωρίσουν τους κατοίκους-υπηκόους τους· αυτοί ως Βασιλείς, ο Νικόλαος ως εθελοντής διασώστης, καθαριστής, βοηθός, πάντως διακονητής του συνανθρώπου! Το «Ἰσχύς μου ἡ ἀγάπη τοῦ λαοῦ» του προπροπάππου του Βασιλέως Γεωργίου Α' επιβεβαιώνει ο Πρίγκιπας Νικόλαος ο οποίος μακριά από πρωτόκολλα καλής συμπεριφοράς αλλά με μία πηγαία ευγένεια και καλοσύνη συμπεριφέρεται σ' όλους!
Και ένα τελευταίο χαρακτηριστικό του Πρίγκιπα Νικολάου: Καλός σύζυγος! Η συζυγία στις ημέρες είναι πολύ σημαντική και πολύ λεπτή υπόθεση. Περνά από σαράντα κύματα αλλά ποιος μπορεί από κοινού να τα ανταπεξέλθει; Μόνο αυτός που στον γάμο του καταπατά τον εγωισμό του για τον άλλον και βάζει τον Χριστό μέσα στο ανδρόγυνο. Ο Πρίγκιπας Νικόλαος και το πιστεύει αυτό και το κάνει ακράδαντα. Γνωρίζει για ποιον λόγο την νυμφεύτηκε την Τατιάνα Μπλάτνικ. Έγινε η εκλεκτή της καρδιάς του επειδή όπως είπε σε μία πρόσφατη συνέντευξή του: «Η Τατιάνα με εμπνέει»! Εδώ ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του για το τι σημαίνει Γάμος και Οικογένεια για τον Πρίγκιπα Νικόλαο.
Κάποιοι ίσως πουν ότι πλέκουμε εγκώμιο στον Πρίγκιπα Νικόλαο. Απάντηση: Την αλήθεια λέμε μακριά από φανατισμούς και προσωπολατρίες. Έχει και ο Πρίγκιπας, όπως και ο καθένας μας, τα πάθη και τις αδυναμίες του.

Βασιλευομένη Δημοκρατία και πάλι

Κανένας δεν δίνει σημασία στην φωνή των Βασιλοφρόνων οι οποίοι όχι από αντίδραση στον προεδρικό θεσμό αλλά από γνήσια φιλοπατρία προβάλλουν όχι απλά την παλινόρθωση της Ελληνικής βασιλικής οικογένειας αλλά σε ένα νέο Σύνταγμα μία εξελιγμένη μορφή της Βασιλευομένης Δημοκρατίας! Το πρόσωπο που καλείται να βασιλεύσει στην Ελλάδα του 2025 και του 2040 είναι ο Πρίγκιπας Νικόλαος. Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος Β' (ή ΙΓ') πλέον έχει εισέλθει στο 80ο έτος της ηλικίας του και έχει κάποια προβλήματα υγείας. Ο μακροβιότερος Έλληνας Βασιλιάς έχει την ευκαιρία με την πολύτιμη εμπειρία και στην ανώτατη ηγεσία του κράτους και της πικρής αυτοεξορίας να δώσει καλές γραμμές και σοφές παρακαταθήκες στους γόνους του.

Θα ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική ο Πρίγκιπας Νικόλαος;
Μπορεί οι βλέψεις τους να μην αφορούν την πολιτική και το έχει διευκρινίσει στις συνεντεύξεις που κατά καιρούς έχει δώσει. Δεν μπορούμε όμως να μην εκφέρουμε μία γνώμη καλοπροαίρετα! Που τυγχάνει με αυτή την γνώμη να συμφωνεί πολλοί συμπολίτες μας... Και αυτό λέμε μετά λόγου γνώσεως...!!! Σκεφτόμαστε όμως: ένα τέτοιο διαμάντι όπως είναι ο Πρίγκιπας Νικόλαος το οποίο αποτελεί εθνική εφεδρεία είναι δυνατόν να θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική που από αρετή (που την χαρακτηρίζει ο Μέγας Βασίλειος), κάποιοι την κατήντησαν πλυντήριο μαύρου χρήματος;;; Ποιος θα ήθελε να μπει σε ένα χώρο όπου δύσκολα δεν αλλοιώνεται ένεκα των συμφερόντων και της διαπλοκής;; Ποιος θα ήθελε να μπει σε έναν χώρο που όταν έχεις διάθεση αληθινής προσφοράς καταλήγεις ή φορτωμένος με ψευδείς κατηγορίες και κατασκευασμένα σκάνδαλα ή ακόμα χειρότερα καταλήγεις όχι απλά στον κάλαθο των αχρήστων αλλά είτε σε φυλακή, είτε σε εξορία, είτε ακόμα και σε αυτόν τον ίδιο τον θάνατο;;

Υ.Γ.
Μετά τον κορωνοϊό πρέπει να δούμε σοβαρά την μορφή του πολιτεύματος, μα πάνω από όλα την νοοτροπία που είναι βουτηγμένη στον παρτακισμό και στον ωχαδελφισμό. Δυστυχώς, είμαστε η χώρα που φυλάκισε τον Κολοκοτρώνη, σκότωσε τον Ανδρούτσο και τον Καραϊσκάκη, δολοφόνησε τον Καποδίστρια, εξοστράκισε τους Βασιλείς, σκότωσε τους Έξι, αλληλοσκοτώνεται για ξένα συμφέροντα, φυλάκισε τον Παπαδόπουλο, εθναρχοποίησε τους ολετήρες της Ελλάδος και τρέχει στα μπαλκόνια των πολιτικών γιατί αρέσκεται στο τάξιμο και στα μεγάλα λόγια...

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου