Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ (2)

Στο προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε το φιλελληνικό-φιλανθρωπικό έργο της Χρυσής Αυγής και την σχέση της με τον ναζισμό.
Ξεκίνησε με ιδεολογία και τάσεις ναζιστικές, παγανιστικές με μία "εθνικιστική απόχρωση" αλλά τώρα ή αλλάζει ή ενδύθηκε το εθνικιστικό προσωπείο.

Η Χρυσή Αυγή: τα σύμβολα και ο χαιρετισμός
Η Χρυσή Αυγή έχει ως σύμβολο της τον μαίανδρο, ένα καθαρά αρχαιοελληνικό σύμβολο που μοιάζει όμως με τον αγκυλωτό σταυρό. Θα το παρατηρήσουμε σε αρχαία μνημεία. Είναι γνωστή η λατρεία της Χρυσής Αυγής για την αρχαία Ελλάδα. Το σύμβολο τους μαίανδρος δεν έχει καμία σχέση με τον χιτλερισμό. Αλλά χρησιμοποιείται τώρα σε μασονικές στοές.
Το πρώτο τους όμως σύμβολο (που βλέπουμε στην διπλανή εικόνα) ήταν παρμένο από τον ναζισμό. Στην φωτογραφία απεικονίζεται ο Γ. Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος τον Φεβρουάριο του 1990 να ομιλεί σε νοσταλγούς του Χίτλερ.
Επίσης είχαν και άλλα σύμβολα που χρησιμοποιούσαν. Το καθένα τους έχει τον ξεχωριστό συμβολισμό. Τα σύμβολα που χρησιμοποιούσαν είναι τα εξής: Σβάστικα, Άστρο Δαβίδ, Φίδι, Αιγυπτιακός Σταυρός! Τώρα χρησιμοποιούν το αρχαιοελληνικό αλλά και μασονικό μαίανδρο.
Ο χαιρετισμός είναι ναζιστικός. Το καθεστώς Μεταξά επέβαλε τον αρχαιοελληνικό χαιρετισμό. Ο χαιρετισμός της Αρχαίας Ελλάδος ήταν ύψωση της δεξιάς χειρός διατεταγμένης μέχρι το μάτι. Ο ναζιστικός χαιρετισμός υψώνει το χέρι πάνω από το κεφάλι, όχι μέχρι το μάτι. Έτσι, χαιρετά η Χρυσή Αυγή.
Συμπέρασμα: Αρχαιοελληνικό αλλά και χρησιμοποιημένο από μασόνους σύμβολο και ναζιστικός χαιρετισμός.

Η Χρυσή Αυγή και λαθρομετανάστες
Η Χρυσή Αυγή, είτε μας αρέσει είτε όχι παγιώνει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Η πρωτεύουσα έχει γκέτο. Υπάρχει λαθρομεταναστική χούντα. Ο κόσμος θέλει να έχει την ελευθερία του, τα δικαιώματά του, την ασφάλεια του. Οι κυβερνήσεις όλο και τα περιορίζουν. Θέλουν να μετατρέψουν τον λαό σε μία αγέλη ηλιθίων. Και πράγματι το κατάφεραν αφού τους ξαναψήφισαν ορισμένοι συμπολίτες για να μην χάσουν το εισόδημά τους. Λειτούργησε εξαιρετικά και περίφημα η προπαγάνδα των ΜΜΕ.
Ο λαθρόλαγνος νόμος Ραγκούση προβλέπει την διαμονή των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ! Οι χρυσαυγίτες θέλουν μία Ελλάδα μόνο για Έλληνες. Γι΄ αυτό και προβαίνουν σε ακραίες πράξεις λόγω της υφιστάμενης νομοθεσίας.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει μία Ελλάδα δυνατή και εθνικοορθόδοξη αλλά δεν θα προβούμε σε μία πράξη βίας π.χ. να σπάσουμε έναν έγχρωμο στο ξύλο. Στην Ελλάδα έχει εισβάλλει κάθε καρυδιάς καρύδι, έχουν εισβάλλει κάτι ρεμάλια που έφυγαν από τις φυλακές της Αλβανίας, έχουν έρθει άτομα που δεν μπορούν να ενταχθούν στην Ελληνική κοινωνία. Έχουν διαφορετική κουλτούρα, πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής, π.χ. Πακιστάν: καθημερινό φαινόμενο ο βιασμός σε μία γυναίκα, έρχονται εδώ και μία πλειοψηφία τους βιάζει, ράνει, κλέβει, σκοτώνει επειδή έτσι έχουν συνηθίσει. Αυτοί θέλουν σύλληψη και απέλαση στην χώρα καταγωγής τους. Ο περιορισμός της παράνομης δράσης των λαθρομεταναστών οφείλεται στην Χρυσή Αυγή παρά στον "Ξένιο Δία". Το κέντρο της Αθήνας καθάρισε χάρη στην Χρυσή Αυγή!
"Αγαπάτε τους ξένους" Παλαιά Διαθήκη, "Αγαπάτε αλλήλους, αγαπάτε τους εχθρούς υμών" Καινή Διαθήκη. Αγάπη. Μία δύσκολα εφαρμόσιμη λέξη. Αν μετέχουμε στα μυστήρια της Εκκλησίας, είμαστε ανεξίκακοι, αλλά όχι ανημέρωτοι, αν κάνουμε μία πραγματική και αληθινή προσευχή και μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων τότε θα έρθουμε κοινωνία με τον ΧΡΙΣΤΟ. Συνεπώς θα έρθουμε σε κοινωνία με την αλήθεια, την αγάπη, την δικαιοσύνη και θα ζήσουμε τον επίγειο Παράδεισο, όπως οι Άγιοι.
Όμως σε μία κοινωνία προκλητική, πολυπολιτισμική με χιλιάδες προβλήματα αυτό δεν επιτυγχάνεται. Θέλει μεγάλο αγώνα και προσπάθεια για να φθάσουμε στο καθ΄ ομοίωσιν. Δυστυχώς, η Χρυσή Αυγή προβαίνει στα άκρα, όχι απλά δεν συμπαθεί τους ξένους αλλά φθάνει και στο σημείο να τους σκοτώσει! Παραβαίνει έτσι ή δεν παραβαίνει την Εκκλησιαστική εντολή, την εντολή του ΧΡΙΣΤΟΥ; Γι΄ αυτό και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιατίστης κ.κ. Παύλος είπε "όποιος είναι χρυσαυγίτης δεν μπορεί να είναι χριστιανός". Δεν μπορώ να παραβαίνω την εντολή του ΧΡΙΣΤΟΥ και μετά να ξαναγίνομαι χριστιανός.
Όμως και η Ελλάδα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι να μπαίνει και βγαίνει οποιοσδήποτε. Αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί και να το ακούσουν είτε είναι πολίτες, είτε είναι πολιτικοί είτε κληρικοί!
Στο επόμενο άρθρο για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου και ορισμένων Μητροπολιτών για την Χρυσή Αυγή, τις σχέσεις της Αστυνομίας-Χρυσής Αυγής (υπάρχει συνεργασία ή αντιπαλότητα).

O παρών ιστότοπος τα λέει όλα. Δεν κρύβει τίποτα! Στηρίζουμε τον Βασιλέα και την Βασιλικό θεσμό καθώς και το κόμμα των Βασιλοφρόνων "Εθνική Ελπίδα" αλλά και την αλήθεια και το δίκαιο. Ελπίζουμε το άρθρο μας να σας απάντησε σε ορισμένα σας ερωτήματα αλλά και να σχηματίσετε μία καθαρή και διαυγή γνώμη για την Χρυσή Αυγή, τις πρακτικές, την ιστορία και το έργο της.

2 σχόλια:

  1. θεορω πολυ καλο το αρθρο σας κ συνφωνω σε οσα ειπατε δεν μου ειπατε ομως ποια η δικη σας θεση σε οσα απο αυτα υποθηκαν κ αν ειστε ουδετεροι απο ολα αυτα που εχουν γνωμη εξουσια κ ολα τα συν αφοι ??γιατι πιστευω κ το να εισαι ουδετερος σε ολα κακο ειναι ,,,περιμενω μια απαντηση σας~ καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γνώμη μου για την Χρυσή Αυγή είναι αρνητική, όχι τελείως αλλά είναι αρνητική. Ο παγανισμός, η βία, η σύμπτυξη των ιδεολογιών εθνικισμού-ναζισμού δεν κρύβεται με την εθνικιστική επίφαση, το προσωπείο της Χρυσής Αυγής.
      Δεν θέλω τα άκρα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Δεν θέλω να οδηγηθούμε στην Γερμανία του 1930.
      Αλλά ακούμε την Χρυσή Αυγή. Δεν έχουμε παρωπίδες.

      Διαγραφή