Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ Λ.Ε.Κ.Θ.

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος απέστειλε τον εξής χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Θεσσαλονίκης επί τη 100η επετείω της απελευθέρωσης της πόλεως από τους τούρκους:
K- monogram_copy"Επί 27 χρόνια η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων του νομού Θεσσαλονίκης προσφέρει αδιάλειπτα τις πολύτιμες υπηρεσίες της στο κοινωνικό σύνολο. Η δράση σας είναι εντυπωσιακή. Το ήθος, η σεμνότητα και η συνέπεια του πολύπλευρου έργου σας είναι αντάξιες των αρχών που πρεσβεύετε ως μέλη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαι υπερήφανος που για κάποιο διάστημα υπηρέτησα στην 5η μοίρα καταδρομών.
Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, μίας πόλης σύμβολο του Ελληνικού πολιτισμού, αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός το οποίο είναι άμεσα συνυφασμένο με την ιστορία της Οικογένειας μου. Χαιρετίζω με ιδιαίτερη συγκίνηση την επέτειο των 100 ετών από την απελευθέρωση της ιστορικής αυτής πόλης από τον Ελληνικό Στρατό, υπό την αιγίδα και στρατηγεία της Α.Β.Υ. του Στρατηλάτου Κωνσταντίνου, του οποίου είμαι εγγονός.
Η Θεσσαλονίκη ακόμα και σήμερα αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού και διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην βιομηχανική και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος.
Είθε με την ίδια δύναμη να συνεχίσετε την σπουδαία αποστολή σας.
Λυπούμαι που δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στην τελετή και σας στέλνω τους θερμούς μου χαιρετισμούς.
Κωνσταντίνος Β".

Ο άνωθεν χαιρετισμός βρίσκεται και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Βασιλικής Οικογενείας. Πατήστε εδώ Χαιρετισμός Βασιλέως Κωνσταντίνου, πρώην Βασιλέως των Ελλήνων στην εκδήλωση της «Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Θεσσαλονίκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου