Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

TI ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΣ"


Καραμανλισμός
Ο "καραμανλισμός" είναι η πολιτική ιδεολογία του Κων/νου Καραμανλή μετά την μεταπολίτευση. Είχε στοιχεία της εθνικής παράταξης και έντονο στοιχείο νεοφιλελευθερισμού και πολιτικής υποδούλωσης στο Κέντρο και την Αριστερά. Φυσικά, αντιβασιλικό στόχο για το καπρίτσιο του δημιουργού του.
Ορισμός
Η πολιτική ιδεολογία που ανέπτυξε ο Κων/νος Καραμανλής ως ιδεολογία στο κόμμα του Νέα Δημοκρατία κατακερματίζοντας την εθνική παράταξη.
Σκοπός
Ο Ελληνικός λαός θεώρησε την Νέα Δημοκρατία ως φιλοβασιλική δεξιά. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας το 1974 ήταν φιλοβασιλικοί. Ο Κων/νος Καραμανλής όμως πρόδωσε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του, κάνοντας το καπρίτσιο του πραγματικότητα: την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Στην πραγματικότητα η Νέα Δημοκρατία δεν είναι φιλοβασιλική δεξιά, ούτε καν δεξιά. Είναι ένα σύμπλεγμα ιδεολογιών που αποτελούν ιδεολογική βάση της Νέας Δημοκρατίας. Αναμειγνύονται λίγα δεξιά στοιχεία, πολλά νεοφιλελεύθερα, ορισμένα κεντρώα και πολιτικής υποδούλωσης στην αριστερά. Ο βασικός σκοπός είναι ένας: Η διάλυση της Ελλάδος.
Ο Καραμανλής ως ιδρυτής της ιδεολογίας αυτής έδωσε προνόμια στην Αριστερά, νομιμοποίησε το ΚΚΕ.
- Γιατί νομιμοποίησε το ΚΚΕ;
- Γιατί είχε εξασφαλίσει την υποστήριξή του όταν μετά βαίων και κλάδων ήρθε στην Ελλάδα ως μεσσίας την 24η Ιουλίου 1974.
Μετά κατάργησε την Βασιλεία.
- Γιατί κατήργησε την Βασιλεία;
- Για να γίνει Πρόεδρος Δημοκρατίας, ικανοποιώντας έτσι αυτού που τον έστειλαν στην Ελλάδα και πάλι τους Αμερικανούς (δεν το πέτυχαν οι 1967 τους πρόλαβαν οι Συνταγματάρχες, το πέτυχαν το 1974). Μην λησμονούμε ότι ο Καραμανλής έλαβε δια του Γ. Γκέρτσου 50.000.000 δολάρια, ενώ άλλα 80.000.000 προσέφεραν οι Τεξανοί γίγαντες των πετρελαίων προς βραχυπρόθεσμην παραμονήν  εις την εξουσίαν και ενίσχυσιν του κόμματος του. Συνολικά 130.000.000 δολάρια, περισσότερα και από τον Ανδρέα Παπανδρέου (100.000.000 δολ.) για την σύσταση του ΠαΣοΚ.
Έτσι, κατακερματίστηκε η εθνική παράταξη.

Τώρα είναι πλέον η ώρα μακριά απ΄ αυτά τα ξενόφερτα ιδεολογήματα αριστεράς-δεξιάς-κέντρου να συνασπισθούμε όλοι σε έναν τιτάνιο αγώνα ανορθώσεως της χώρας με αρχηγό μας τον ΧΡΙΣΤΟ και με αρχηγό του Κράτους, ως σύμβολο εθνικής ενότητος τον Βασιλέα Κωνσταντίνο ΙΓ΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου