Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Οι στρατιώτες μας στο βορειοηπειρωτικό μέτωπο έγραψαν σελίδες δόξας και δημιούργησαν ένα σύγχρονο έπος και αυτό οφείλεται στην Πίστη τους! Πίστευαν και βίωναν το "πάντα δυνατά τω πιστεύοντι" (Μάρκου 9, 23) και το "Αύτη εστίν η νίκη η νικήσασα τον κόσμον, η Πίστις ημών" (Α΄ Ιωάννου 5, 4). Πίστευαν και επικαλούνταν ιδιαίτερα την Υπεραγία Θεοτόκο ως "Υπέρμαχο Στρατηγό" και Αγία Σκέπη. Μάλιστα βλέποντάς Την συχνά και αισθητά-ορατά! Υπάρχουν συγκλονιστικές μαρτυρίες και περιγραφές όπου στρατιώτες, λένε πως, ζούσαν και θαύματα!
Ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μακαριστός Χρύσανθος είχε μεριμνήσει και στείλει στο Μέτωπο μία ιερά Εικόνα της Παναγίας, όπως μία Καινή Διαθήκη, που οι στρατιώτες μας έφεραν στην τσέπη του στήθους τους. Αναφέρεται μάλιστα και Θαύμα, κατά το οποίο βλήμα εχθρικό χτύπησε στρατιώτη στο στήθος, αριστερά, στην καρδιά, και έμεινε-κόλλησε στην Καινή Διαθήκη "άπραγο"!!!
Δικαίως και ονομάζεται ΘΑΥΜΑ το έπος του 1940 διότι χάρη στην πίστη νικήσαμε. Οι ελληνικές δυνάμεις δεν ξεπερνούσαν 1.200.000 άνδρες ενώ οι Ιταλικές τις 8.000.000!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου