Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος. Γνωστά παιδιά των ΗΠΑ που σήμερα έρχονται να συγκυβερνήσουν. Κανένας δεν παρατήρησε την μεγάλη γεωστρατηγική αλλαγή που συνέβη στην χώρα με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και την συγκυβέρνηση που θα δημιουργήσει με τους ΑΝΕΛ. Η προσδεδεμένη στο γερμανικό άρμα Ελλάδα επιστρέφει στα παλιά της αφεντικά (από το 1947): τις ΗΠΑ.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ "περιμένουμε" να υλοποιήσει την επαναδιαπραγμάτευση των όρων των δανειακών συμβάσεων, να επαναφέρει την 13η σύνταξη και τον κατώτατο μισθό των 751 ευρώ, να λάβει μέτρα στήριξης της μικρής επιχείρησης, της αγροτικής παραγωγής, να ρυθμίσει τα χρέη των πολιτών προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ.
Ο Πάνος Καμμένος είχε διαγράψει η ιστορία σ΄ αυτόν τόπο. Υφυπουργός του Ναυτιλίας στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας την περίοδο 2007-2009. Επίσης ο κ. Καμμένος είναι παλιός γνώριμος της CIA. Όταν σπούδαζε στις ΗΠΑ Οικονομολόγος, φοιτούσε ταυτόχρονα και στο Πανεπιστήμιο που συντηρούσε η CIA. Πανεπιστήμιο για να αλιεύει πράκτορες. Όχι ότι όλοι οι απόφοιτοί της είναι πράκτορες, πολλοί εξ αυτών δηλώνουν φιλία. Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε φίλος. Το 2009 κατέδιδε στις ΗΠΑ, όπως ο Τζέφρυ Παπανδρέου και η Ντόρα Μπακογιάννη, τις κινήσεις Καραμανλή όσον αφορά την εξωτερική πολιτική και παρακαλούσε την αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα να υπουργοποιηθεί στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Ωστόσο, θα ήταν άδικο να μην σημειώσουμε την δυναμική του φωνή στα εθνικά θέματα. Τώρα στην κυβέρνηση θα δούμε αν θα θίξει αυτά τα ζητήματα και υπερασπιστεί τα ελληνικά δίκαια.

Με πολιτικό όρκο

Ώρα 16.00, θα ορκισθεί  ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια  ο Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία χωρίς... θρησκευτικό όρκο κάτι που απέρριψε ενημερώνοντας από χθες το βράδυ τον Αρχιεπίσκοπο  (ο Α.Τσίπρας έχει δηλώσει άθεος...).
Επιλογή και δικαίωμά του, αλλά σίγουρα είναι μια "περίεργη" αρχή για το νέο πρωθυπουργό... 

Την Τρίτη θα ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα και θα ορκιστεί την ίδια μέρα. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος δεν θα παραστεί, ωστόσο εκεί θα βρίσκεται ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, έτσι ώστε όποιος από τους υπουργούς θέλει, να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα είναι παρών στον αγιασμό της νέας Βουλής και με τον ίδιο τρόπο ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μπορεί να μη σηκωθεί όρθιος.
Το τμήμα ειδήσεων του "defencenet.gr" υποστηρίζει πως ως αντάλλαγμα ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα θέσει σήμερα θέμα διαχωρισμού Εκκλησίας και κράτους, αλλά θα δηλώσει τον αμέριστο σεβασμό στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου