Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΣ & ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα της τριμελούς επιτροπής του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

ΠροεπισκόπησηΧΡΙΣΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ. Μ΄ αυτό το μήνυμα ξεκινά τα άρθρα του το "Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα". Και εύχεται το νέο έτος να είναι γεμάτο από Χριστό και Ελλάδα στον καθένα μας για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε, για να μπορέσουμε να ζήσουμε, για να μπορέσουμε να βαδίζουμε.
ΧΡΙΣΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ είναι στάση ζωής, αξία αδιαλώβητη, το ιδανικό μας, η πολύτιμη παρακαταθήκη μας, η βαριά κληρονομιά μας, μία διαφορετική πρόταση στον σημερινό τρόπο ζωής που βασίζεται στον υλισμό, τα δυτικά πρότυπα και την υπερκατανάλωση.
Ο Χριστός είναι το παν για τον άνθρωπο. Είναι η αγάπη, η σοφία και η ελευθερία. Το φως, η ζωή και η σωτηρία. Η ειρήνη και η αλήθεια. Ο φίλος, ο συνάνθρωπος, ο αδελφός. Ο Χριστός είναι «τὰ πάντα καὶ ἐν πᾶσι».
Η Ελλάδα είναι η γαλανόλευκη κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού. Φιλοσοφία, μαθηματικά, ιατρική, τέχνες, επιστήμες όλα έχουν πηγή τους την αρχαία Ελλάδα. Και οι Έλληνες ήταν αυτοί που δόξασαν τον Υιό του ανθρώπου, όπως είπε ο Χριστός μας. Με την ελληνική γλώσσα, με την διδασκαλία, με τους πατέρες που ανέδειξε το Έθνος μας, με την Ιεραποστολή, με την ακατάπαυστη διακονία του κήρυξης του λόγου του Θεού σ΄ όλα τα πέρατα της οικουμένης. 1100 χρόνια Ρωμανίας. 500 χρόνια τουρκικής τυραννίας. Επανάσταση 1821 και 180 ελεύθερο Ελληνικό κράτος.
Ζούμε σ΄ ένα μικρό κράτος, μπορεί να είμαστε λίγοι και μικροί σε σχέση μ΄ άλλους λαούς που κατοικούν σ΄ άλλα μέρη αυτού του πλανήτη, μπορεί οι άλλοι να έχουν πράγματα να μας δείξουν. να έχουν όμορφα τοπία, ουρανοξύστες, συστήματα ηλεκτρονικά και ηλεκτρολογικά, μία ανεπτυγμένη τεχνολογία που να μας κάνει να θαυμάζουμε. Εμείς όμως είμαστε Έλληνες και αυτό που έχουμε εμείς δεν το έχουν οι άλλοι. Είμαστε χαρούμενοι, έχουμε ένα καθαρό πρόσωπο, μία όμορφη ψυχή, φιλότιμο ελληνικό, μία ζωντανή πίστη στον Θεό που μας κάνει να είμαστε διαφορετικοί απ΄ όλους τους άλλους.
Ας σκαλίσουμε μέσα στην ψυχή μας και να ανακαλύψουμε την ελληνική μας παράδοση, την πίστη μας στον Θεό γιατί μέσα απ΄ αυτά μεγαλουργήσαμε. Ο Άγιος Νεκτάριος έγραψε και κλείνουμε μ΄ αυτό: «Ο Ἕλλην ἐγεννήθη κατὰ θείαν πρόνοιαν διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος· τοῦτο τὸ ἔργον ἐκληρώθη αὐτῷ· αὕτη ἦν ἡ ἀποστολὴ αὐτοῦ· αὕτη ἡ κλῆσις αὐτοῦ ἐν τοῖς ἔθνεσιν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου